Výcvik pejska
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Pavlucha - (1) - 90.197 (?), 18.3.2018 22:15, zobrazeno: 9334x
Dobrý den, pořídili jsme si pejska (rotvajlera) a doma je sice zlatíčko, ale jakmile dojde na výcvik, jakoby se neznal, dělá, jako bychom na něj vůbec nemluvili, na cvičáku neustále utíká za ostatními psy a jednoduše ho zajímá vše ostatní jen ne výcvik a už si nevím rady, co s tím :-D snažím se ho motivovat co to jde, ale už mi dochází nápady, nemáte někdo zkušenost s výcvikem pejska? (důležité jsou pro mě spíš základy, nic přehnaného)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 167.89 (?), 21.3.2018 20:01
Dobrý den, základ výcviku je přivolání a to nemusíte cvičit na cvičáku, pořiďte si dlouhou šnůru, múže být i na prádlo a na procházce a itřeba doma na zahradě, šňůru navažte na obojek a při povelu ke mě šňůrou trhněte, jestli že pejsek přijde k vám ho pochvalte ale i když nebude chtít tak ho k sobě přitahněte aby si povel spojil s příchodem k vám, někteří pejsci se takél lépe učí pomocí odměny, šňůru můžete časem zkracovat, tyto povely je lepší učit bez přítomnosti dalších psů, protože pes se na vás bude více soustředit, musíte být důslední a jeden povel a spnění, ty ostatní povely jako sedni lehni nebo zůstaň už nejsou tak důležité.Přeji vám hodně trpělivosti.Jarka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 90.197 (?), 22.3.2018 21:48
Dobrý den, je potřeba pejska namotivovat, aby věnoval veškerou pozornost vám, soustředil se, zajímalo ho to, co říkáte a bavilo ho to :-D Mám pejska pitbula a také si dřív při venčení dělal, co chtěl a na povely mi slušně řečeno kašlal. tak jsem se zkoušela radit se známými, co mají psy avětšinou říkali, ať zkouším motivovat pamskem, co má pejsek rád, nebo hračkou, tak jsem koupila výcvikovou vestu, kam se právě dá připnout viditělně hračka - prvně mu ji ukáži, pak připnu a pejsek se pak víc soustředí, chodí hezky u nohy... v podstatě za tou hračkou a celkově mi to přijde supr, tak třeba by vám něco takového mohlo taky pomoct.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 208.235 (?), 2.4.2018 18:47
pro cvičení je potřeba jednak zvolit něco, aby pes poznal rozdíl mezi..hrajem si a... velí se mi... Při hraní se ale nepoužívají povely takové, které psík MUSÍ poslechnout alespíš motivační..Tím,,něco,,...je třeba barva hlasu a taky - jak píšou jiní - jasný povel musí být splněn. Když na psa zavolám jménem, znamená to, že cosi chci, přijde ke mně (i kdybych ho měl jen pohladit či zatahat za ucho) Jednoduché je učit psa na vodítku - sedni, k noze-(pomalu při chůzi) při volno... jen až řeknu, ne když ho odepnu z vodítka... Prostě - pokud to baví oba, je to legrace
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|