Vhodnost lidských léků pro psy

host - 2.252 (?)
28.11.2010 13:27

Veterinářka tvrdí, že našeho švýcarského ovčáka bolí dlouhé kosti, protože strašně rychle vyrostl. O kloubech se nezmínila.  V 8 měsících váží 40 kg. Mám se bát nějaké dědičné nemoci?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 97.36 (?), 29.12.2010 13:52

přesně tak, já teď sama uvažuji o lécích na prostatu pro svého hafana. veterinář už si neví rady, Maxik má pořád problemy a já uvažuji, že nasadíme prostenal nebo něco podobného, jako poslední řešení. pořád lepší zkoušet než nechat pejska trpět.ale zase neříkám-zkuste všechno za každou cenu. ale pokud vám pán poradí a je to kynolog a záchranář, je jen dobře a patří mu díky za každou radu. už jen to, že jste kynolog a pracujete se psy, dodává váhu na vaše slova. Míša

host - 30.254 (?), 8.3.2011 21:45

Že se dávají lidské léky psům jsem slyšela hodněkrát a dnes to děláme taky.Náš pejsek byl 12 let hodný, když jsme byli v práci a děti ve škole, tak nic neničil, neštěkal,prostě super pes.Když mu bylo zhruba 12 let, začal pomaloučku, polehoučku sem tam škrábat dveře do ložnice, pak přidal dveře z bytu, zdi apod.Vyzkoušeli jsme hořkým psím sprejem postříkat vše, dali jsme hračku, kost, páníčkovov triko apod. a nic.Začali jsme mu otevírat do ložnice.V klidu byl tak 2 dny a pokračoval v demolici.Po další době začal i brečet(ne štěkat) Sousedi nám to popsali.Prostě míval depku z našeho odchodu.Už nechtěl být sám.Prý to je jeden z projevů stárnutí.Doktor nám nerad prodal pár tablet sedalinu(je spíš na jednorázové použití) a po dvojím podání jsme od toho upustili.Až do večera se motal, zakopával,měl skelný pohled, prostě hrůza.Kamarádka mi poradila Lexaurin.Takže 10ti kilovému jsme dávali každé ráno před odchodem do práce do piškotu 1/2 prášku(ob týden, jelikož lichý týden je doma pouze 2 hodiny sám).Okamžitě vše přestalo!!!Po měsíci jsme mu ho dávali 3x v týdnu, a po dalších dvou měsících jsme začli dávat čtvrtku 3x v týdnu.Vypadá to, že vysadíme úplně.Nevím, jestli bychom mu to dávali, kdyby byl mladý pes, tam je to asi ještě o výchově, ale dnes(8.3.) mu bylo 14.Tak ať má klidné stáří bez záchvatů.Jana.

host - 32.88 (?), 19.12.2016 21:49
Naše fenka labradorka 13 let, začala napadat na nohu, dostala od veterinářky léky Rycarfa a když je dobrala, dostali jsme novalgin 500 mg 2x denně jednu. Doma jsem zjistila, že jsou to ty samé tablety, které beru ja na bolest.

host - 240.228 (?), 20.12.2016 10:51

Většina lidských a psích léků je naprosto stejná(tedy stejné složení) pokud se jinak jmenují, tak jen proto, že veterinární léky se prodávají drážwink Je pár vyjímek, které psi nesmí, jako léky typu Ibu... a aspirinů...

sengge - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 78.126 (?), 20.12.2016 19:44

Psi a lidé mají jiný metabolismus a proto není vhodné bez porady s veterinářem podávat humánní léky psům, protože obvykle mají jiné dávkování, v některých případech jsou dokonce nevhodné nebo zakázané. Vysloveně nebezpečné jsou léky proti bolesti typu ibuprofen, paracetamol, diclofenac (voltaren) a podobně.
Co se týká potravinových doplňků na klouby, je pravda, že složení humánních prostředků je velmi podobné (někdy i shodné), prostředky pro psy jsou opravdu hlavně o dost dražší. Nicméně finančně nejvýhodnější je používat kloubní výživu pro koně - je to opět prakticky totéž, pouze si upravíte dávkování, můžete si dopřát spolu se svým psíkem a opravdu dost ušetříte. :-)

host - 240.228 (?), 22.12.2016 20:04

Psi mají sice jiné dávkování, ale to mají i děti a průměrně inteligentní jedinec je schopen, si to dle svého psa upravit. Samozřejmě nebudu psu dávat lidské léky třeba na srdce, bez porady s vetem. Ale když jsem měla vážně nemocného psa, dostal 7 druhů léků a všechny do jednoho byly lidské. To jsem tím příspěvkem chtěla říct. Takže pokud berete třeba Ranisan, Famosan... není problém dát ho psu, pokud vidíte, že je mu po něčem blbě. Stejně tak psi berou Kinedryl atd. S chondro máte pravdu, většina pejskařů s velkými psy bere koňské..

host - 141.231 (?), 22.12.2016 23:23

sami veterinari pouzivaju lieky pre ludi. Ak by pouzivali specialne lieky urcene pre zvierata - napr pre macky alebo psov, tak by ich to vyslo niekolkonasobne viac. Trh pre ludi je vacsi, a ceny mensie. Zanel tu napad nasich politikov vylucit lieky urcene pre ludi a nariadit pouzivanie specialnych liekov pre zvierata. Veterinari to oznacili za koniec liecenia domacich maznacikov (pokial nejde o maznacika z rodu homo sapiens).smiley Samozrejme to neplati pre vsetky lieky, ale nie je ich malo co sa pozuivaju pre ludi a zaroven aj pre liecenie zvierat.

sengge - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 78.126 (?), 4.1.2017 18:44

Já přece nepíšu, že lidské léky pro psy ne. Když si můj příspěvek přečtete dobře, píšu " ne bez konzultace s veterinářem".
Jinak průměrně inteligentní jedinec bez znalostí si dávkování jen tak neupraví a srovnání s dětmi je nesmysl. Psi mají rychlejší metabolismus, jiné trávení a některé léky je třeba jim dávat ve vyšším množství než lidem, nikoliv v menším (v poměru k váze člověka).
Chovám psy 30 let a nedovolila bych si dávat jim humánní léky bez porady s vetem. Bohužel už jsem viděla nejeden případ smutných následků "amatérských veterinářů" z řad majitelů psů.

Amazonka - (43) - 79.28 (?), 25.11.2010 20:54

Pokud Vám nyní v 8 měsících napadá na nohu, tak to něco značí , buď špatnou výživu či dědičnou chorobu, či přetěžování štěněte. Vím, že léčba je drahá, ale pokud to nyní ošulíte, zanedbáte, tak počítejte, že Vás to do budoucna vyjde podstatně dráž!! Doporučuji nyní nešetřit!!!

host - 2.252 (?), 28.11.2010 13:27

Veterinářka tvrdí, že našeho švýcarského ovčáka bolí dlouhé kosti, protože strašně rychle vyrostl. O kloubech se nezmínila.  V 8 měsících váží 40 kg. Mám se bát nějaké dědičné nemoci?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz