Samojed - chovatelské stanice

host - 167.51 (?) 
20.11.2012 20:54, zobrazeno: 87070x

Dobrý večer. Chci samojeda s PP. Prosím mohl by mi tu někdo, kdo má zkušenost, doporučit nějakou ověřenou chovatelskou stanici samojedů? Děkuji

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 143.17 (?), 21.11.2012 2:10

Sama vám nedoporučím, protože ta naše, odkud psa máme, stála za...no Ale běžte na stránky klubu severských psů a tam si nejlíp najděte poradce chovu samojedů. Jenom dotaz: proč jste si vybrali samojeda? Jakové máte podmínky k chovu severského plemene? Máte dostatek času, dost velkou zahradu? Z vlastní zkušenosti vím, že je to plemeno velmi (jako všichni seveřani) náročné na pohyb a pokud ho nemá, vymýšlí ptákoviny! Můj pes má výběh velikosti fotbalového hřiště, psího kámoše a přesto s ním denně chodím kolem 5km, o víkendu výlet nejmíň na 10km. Mezitím cvičák, agility... Rady ve smyslu,,zaměstnat mu hlavu", se u tohoto plemene dost míjí účinkem, neb ho zajímá jen to lítání. A pozor: je to lovec a zdrhač! Takže náš chodí pouze na flexině...

host - 167.51 (?), 21.11.2012 12:29

Dobře, děkuji. Podívám se. A to co jste mi napsala o samojedech vím :-) Nebojte se. Já patřím mezi lidi, kteří, když chtějí psa, tak si něco zjistí. O psech toho vím docela dost. Odborník samozřejmě nejsem, ale o psy se zajímám. Takže to co, bych měla vědet vím :-) 

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 86.111 (?), 21.11.2012 19:47

denně chodím kolem 5km, o víkendu výlet nejmíň na 10km...no nevím, taky máme samojedku a musím říct, že přes léto se s ní nedá nikam chodit. Když je víc než 15 °C a svítí sluníčko, tak pes sám nevyleze ze stínu, jak je jí v tom kožichu horko. Takže pes půl roku leží ve stínu. A když už přiběhne ke mně, když stojím na slunku, tak si sám stoupne či sedne aspoň do mého stínu.

host - 143.17 (?), 21.11.2012 20:31

Pane Ferdo, Vy máte i samojedku? Psal jste tady, že NO... nebo to bylo dřív? Máte samozřejmě pravdu: v létě chodíme až kolem 19h, když byla ta vedra, tak až po 20h. A půl dne jsme ztrávili na potoce, kde předstíral lítáním po kotníky ve vodě lov rybwink

Zadavatelce: našeho samojeda milujem, ano je to naše dítě a jsem ochotná mu podřídit veškerý svůj volný čas... a proto jsem opatrná.  Nechci aby se z něho stalo,,módní plemeno" jak na to už doplatili huskysad... většina z nich následně ztrávila zbytek života v kotci, jelikož kvůli nedostatku zaměstnání a pohybu, likvidovali zahradu a zdrhali lovit sousedům slepice. Nevím jak pána samojedka, ale náš je jak hyperaktivní děcko... Samojed je doporučovaný k dětem, jako rodinný pes, protože je velice hodný a mírný na lidi. Ale nedovedu si dost dobře představit, kolik na něj má tak ta rodina času... promiňte, ale nedovedufrown Když vezmu nějakých 9h  (v lepším případě) denně v práci s cestama, pak starost o domácnost, děti - čas na psa mi tam nějak chybí?! Znám totiž x rodin z okolí, které,,nutně" musely mít pejska do zahrady, pro dětičky a ve chvíli, kdy odrostl ze štěňátka, přestal být roztomilý, začal lumpačit, potřeboval výcvik... tak už nikoho nezajímal a nebyl čassad Nechci vypadat, že mám,,patent" na chov psůwink ale je mi strašně líto těch deprivantů, co si jich pak nikdo v zahradě nevšimne, jak je rok dlouhý, ať už je to rasa, či nějaký Punťa...

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 86.111 (?), 21.11.2012 21:04

NO už je na pravdě boží. Teď máme samojedku.

host - 167.51 (?), 21.11.2012 22:13

Ing. Ferda Mravenec : Pěkné fotky :-)

host - 167.51 (?), 21.11.2012 22:11

Ano. Já to chápu. Taky jsem citlivá co se týká psů. Můžu se jen pro zajímavost zeptat z které CHS pejska máte? 

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 86.111 (?), 21.11.2012 22:32

My máme z   White Smoke.  Ale jestli je CHS dobrá nebo špatná to nevím, ale my jsme s pesanou spokojeni.

host - 143.17 (?), 21.11.2012 23:37

Z Měsíčního světla... informujte se na klubu...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz