Pane Ferdo, Vy máte i samojedku? Psal jste tady, že NO... nebo to bylo dřív? Máte samozřejmě pravdu: v létě chodíme až kolem 19h, když byla ta vedra, tak až po 20h. A půl dne jsme ztrávili na potoce, kde předstíral lítáním po kotníky ve vodě lov ryb
Zadavatelce: našeho samojeda milujem, ano je to naše dítě a jsem ochotná mu podřídit veškerý svůj volný čas... a proto jsem opatrná. Nechci aby se z něho stalo,,módní plemeno" jak na to už doplatili husky... většina z nich následně ztrávila zbytek života v kotci, jelikož kvůli nedostatku zaměstnání a pohybu, likvidovali zahradu a zdrhali lovit sousedům slepice. Nevím jak pána samojedka, ale náš je jak hyperaktivní děcko... Samojed je doporučovaný k dětem, jako rodinný pes, protože je velice hodný a mírný na lidi. Ale nedovedu si dost dobře představit, kolik na něj má tak ta rodina času... promiňte, ale nedovedu Když vezmu nějakých 9h (v lepším případě) denně v práci s cestama, pak starost o domácnost, děti - čas na psa mi tam nějak chybí?! Znám totiž x rodin z okolí, které,,nutně" musely mít pejska do zahrady, pro dětičky a ve chvíli, kdy odrostl ze štěňátka, přestal být roztomilý, začal lumpačit, potřeboval výcvik... tak už nikoho nezajímal a nebyl čas Nechci vypadat, že mám,,patent" na chov psů ale je mi strašně líto těch deprivantů, co si jich pak nikdo v zahradě nevšimne, jak je rok dlouhý, ať už je to rasa, či nějaký Punťa...