Psa, nebo fenu?

host - 148.1 (?)
10.1.2012 22:44

Mě je zase líto kaszrofat fenu jen kvůli své pohodlnosti, asi budeme volit psa, s tím, že budeme muset oželet nějaké stromky, anebo před ně natáhneme zpočátku nějakou plachtu...

Měli jsme Shi-tzu, prostě domácí mazlík, věčný gaučák a byl to kamarád, neumím si předtsavit, že další pes by měl být zavřený jen venku mimo domov.Každopádně do peřin už nepůjde...

A jak to prosím máte s tou strsí? Přemýšlíme, jestli Berňáka, NEBO vELKÉHO SALAŠNICKÉHO.Ten velký je, věřím tomu, bez péče o srst, ale nikde jsem nenašla prodejce tohoto plemene bez PP.Všichni prodávají s PP a tato štěňata jsou hrozně drahá. Se psem neplánujeme žádnou plemenitbu, ani výstavy, také nechci, aby neměl pofidérní původ, ale Berňáky jsem viděla prodávat i bez PP za slušnou cenu..

Nemáte náhodou info o nějakém chovateli VŠSP bez PP?Nebo i BŠP

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 148.1 (?), 10.1.2012 22:44

Mě je zase líto kaszrofat fenu jen kvůli své pohodlnosti, asi budeme volit psa, s tím, že budeme muset oželet nějaké stromky, anebo před ně natáhneme zpočátku nějakou plachtu...

Měli jsme Shi-tzu, prostě domácí mazlík, věčný gaučák a byl to kamarád, neumím si předtsavit, že další pes by měl být zavřený jen venku mimo domov.Každopádně do peřin už nepůjde...

A jak to prosím máte s tou strsí? Přemýšlíme, jestli Berňáka, NEBO vELKÉHO SALAŠNICKÉHO.Ten velký je, věřím tomu, bez péče o srst, ale nikde jsem nenašla prodejce tohoto plemene bez PP.Všichni prodávají s PP a tato štěňata jsou hrozně drahá. Se psem neplánujeme žádnou plemenitbu, ani výstavy, také nechci, aby neměl pofidérní původ, ale Berňáky jsem viděla prodávat i bez PP za slušnou cenu..

Nemáte náhodou info o nějakém chovateli VŠSP bez PP?Nebo i BŠP

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 11.1.2012 8:27

My nikdy fenku nechtěli, protože tady je hárání opravdu děsfrown Ale mamka ji zachránila před tím, aby ji soused zabil. Bohužel psiska se k ní vlámala a kastrovali jsme už s deseti zárodkamasad Je to vořech, ale nejhodnější a nejchytřejší pes, co známsmiley Kastrace je jako zákrok hrozná, o tom není pochyb, je to operacesad...ale zase se tím dá dobře eliminovat rakovina rozmnožovacího ústrojí u fenky. Moje sestřenky měli fenu, na které nikdy chovat nechtěly - byla to akita bez PP a byla zlá jako čertwink ale nikdy se ke kastraci nerozhoupaly. Nakonec s ní dva roky lítaly po veterině a léčily rajkovinu mléčných žláz. A stálo je to asi 40 tisíc. Jejich vet jim to na konci vyčetl, že jim to roky říkal, že stačilo ji nechat vykastrovat na začátku a tohoto byli všichni ušetření...

Celkem Vás chápu, ale já osobně s množením a prodejem psů bez PP nesouhlasím.  Sama mám PP psy, ale oba nejsou uchovnění, jelikož jsem si je na to nekupovala. Chtěla jsem opravdu jen domácí mazlíky, ale se zárukou původu - stejně jako Vy. Ale je mi jasné, že cena 12 tisíc za domácího mazla je hodněsad My si doma potrpíme na ty chlupáče, takže osobní zkušenosti s hladkým psem nemám. Jen z vyprávění těch, co je mají vím, že dostat ty ostré chlupy z textilií, je peklowinkJelikož chci mít ty své bouďáky, v rámci možností hezké, kartáčuju 2x týdně - stačilo by i jednou... jen v období línání je nutno z něho dostat pytel podstadywinkJinak se z něho moc chlupů nesypesmileyV ošklivém počasí je to u chlupáče horší, protože se mu pochopitelně bláto na,,podvozek" nachytá, musí se nechat uschnout a pak co neodpadá samo - vykartáčovat... jinak do domu nesmí. Hladkého by stačilo vyfrotýrovat zespod vlhkým ručníkemsmiley

host - 6.1 (?), 11.1.2012 13:24

Děkuji za cenné rady, nakonec jsme se s manželem rozhodli, že koupíme s PP, peníze oželíme, ale nebude výstavní, jestli chlupáče, nebo hladkosrstého, to rozhodne nabídka:-) pejska by jsme chtěli na jaro. Manžel rozhodl, že přes jaro bude doma v předsíni.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 11.1.2012 19:59

Jsem ráda, že jste se rozhodli pro pejska s PP, už i proto, že berňák jako těžké plemeno, mívá často potíže s displazií a i doporučuju, vybrat chovatele, který doloží rodokmen a vysvětlí výsledky rentgenu kloubů. Je tady alespoň částečná záruka toho, že pes nebude celý život mrzák na nohy. Znám ze svého okolí 4 bezpapíráky a 3 jsou očividně špatní na nohy a jsou to mladí psi. Nedělám reklamu chovatelům, znám jenom tu svou, od které jsme si brali psa my. Trefili jsme výborně a jsem ráda, i když si popravdě myslím, že ani mezi chovateli čistokrevných není všechno,,čisté"...Poku bude mít berňáček svoji boudu, klidně ho nechávejte venku, není to problém, jsou to pejsci otužilí. Myslím, že víc škody se na nich nadělá spíše chovem v domě, bytě. Pes se správně nenasrstí, potom usne venku na slažbě a raz dva je nachlazený. Moji psi chodí domů opravdu spíše na čumendu a chvilku poležet a za čtvrt hodinky už stojí u dveří a chtějí ven. Klep, klep... mají 4 roky a nebyli nikdy nemocní. Štěndo jsme si přivezli začátkem dubna a od prvního dne spal v boudě (nebyl úplně sám, dostal jako kamaráda kocourka - tak se tam báli spolu a sebe navzájemwink )

host - 6.1 (?), 11.1.2012 20:51

Krásný pejsek, vypadá spokojeně. Moc Děkujeme za zprávu, myslím, že takové info jsou cenné. Mohu se potom na Vás obrátit ohledně hledání vhodného chovatele?

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 11.1.2012 23:38

To samozřejmě můžete, i když jich moc neznám, mám hodně známých kolem berňáků a pokusila bych se Vám poptat po seriozním chovateli. Určitě bych doporučila i tu svoji chovatelku akorát, že ona by hrozně ráda všechny své odchovy měla výstavně úspěšné a i můj manžel,,na holý pupek" přísahalwink že s pejskem výstavy absolvujem - já na rovinu řekla, že nehodlám... Cena štěňátek se od toho ale odvíjí...

host - 6.1 (?), 12.1.2012 9:04

Nejraději bysme ještě letos na jaře, ale jelikož je malý teprve 2 letý sadista a bála bych se, že by štěněti ublížil, počkáme do příštího jara, až trochu povyroste a zrozumní. Ale jsme hrozně natěšeni.

Měli jsme výstavního Shi-Tzu, šampióna a víme co to obnáší, takže bychom do toho asi podruhé už nešli.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 12.1.2012 10:41

Podle vašeho uvažování vidím, že jste opravdu pejskaři a jsem moc ráda. Upřímně nesnáším lidi, co mají psa jen jako doplněk image a nebo nástroj k hlídání. Moc jste ně potěšila a s odkladem souhlasím. Ono pejsek k takhle malému dítěti opravdu ení rozumná alternativa pro nikoho: Vy ještě nebudete mít na výchovu štěnda tolik času, dítěti je pejsek po 14dnech ukradený a pak jsou i jistá bzpečnostní rizika soužití dítě-pes, jak si sama správně uvědomujete. Mějte se hezky a případné dotazy, pokud budu schopná, ráda zodpovímsmiley

host - 88.250 (?), 3.3.2012 21:45

Zdravím, asi jste již rozhodnuta, ale zvažte ještě čubu. Mám dvě a nedám na ně dopustit. Jsou čilí a temperamentní nehledě na věk (starší je 10 let), teda, pravda, je to belgičák, tzn. temperament sám. Jinak do bernského bych nešel. Mě vždycky přišli tihle chlupáči v létě jako chudáci. Také ho měli sousedi a fůra problémů. Pravdou je, že se mu moc nevěnovali a čokl byl věčně nakyblovanej u nás. Nakonec ho "museli dát pryč". Radši jsem se neptal, co to znamená. A prý se u něj okolo čtvrtého roku může vyskytnout agresivní chování. Kolegyně z diskuze o tom určitě bude vědět něco blíž. A s tím dítětem máte pravdu. Za rok to bude jiná. Ve dvou letech ten náš malej nepřítel koupal koťata v nestřených okamžicích v bazénku, teď (3,5) už to malej rozuma, kterýmu ledacos vysvětlíte. Hodně štěstí

host - 109.179 (?), 6.3.2012 18:29
Každé štěně se dá hodně naučit, neřešila bych ani vypálená nebo vyhrabaná místa v trávníku, měla jsem hodně psů a pes neboli fena chodili na místa k tomu mnou určená.Chce to jen ten správný výcvik. Pokuj chcete ale velkého psa, svou vahou zničí ač nechtěně, co se dá.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz