Kvalitní krmivo



Stránky: 1,  2   
host - 60.3 (?) 
12.1.2017 21:43, zobrazeno: 30511x

Čím krvmíte svého pejska? Dáváte mu granule a nebo vařenou stravu. Já pejskovi dávám kvalitní granule a žádný problém.  Ale četla jsem nějaké diskuze ohledně krmení a někteří pejskům vaří. 

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 67.176 (?), 13.1.2017 21:57

pre psa je najlepšia varená/surová strava. tým myslím mäso a prílohu, ktorá sa varí pre psa, teda nie je solená ani korenená. je to približne rovnako finančne náročné, resp. lacnejšie ako granule, ale pre majiteľa nepohodlné. tu končím, lebo sám takto psa nekrmím, aj keď občas dám nejaké zvyšky zo stola. čo sa týka granúl, tak na rôznych fórach sú vyslovene odporcovia granúl, resp. odporúčaju len veľmi kvalitné, kde firma má dokonca vlastnú farmu na chov zvierat (first mate). granule som konzultoval s viacerými chovateľmi, resp. veterinárnymi asistentkami. tie už také fanatičky neboli a povedali, že treba granule skúšať, lebo nie každé psíkovi sadnú, robia mu dobre a pod. tie lacné z hypermarketov nie, tie majú žalostne málo mäsa (múčky) a veľa rastlinnej zložky (kukurica, pšenica). skúšal som viaceré značky od bosch, happy dog, brit... teda "zlatý stred". nakoniec sme skončili pri eminent adult large breed. je to český výrobca, podľa mňa to zloženie je v pohode, cena je tiež dobrá, pes je v dobrej kondícii, srsť pekná, hovienka pekné. lenže to absolútne nič neznamená, lebo inému psovi to sadnúť nemusí a úplne najlepšia je varená, resp. surová strava, teda tá pripravovaná len pre psa, ale to je časovo náročnejšie a vyžaduje to aj viac vedomostí. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Luucaa - (2) - 102.166 (?), 20.1.2017 18:51

Náš pes dostává také granule. Pejska máme moc rádi, ale vaření pro něho je časově náročné a uhlídat aby dostal veškeré potřebné vitamíny také není jednoduché. Navíc jsou potřeba určtié znalosti co pejsek může a co ne. Snažíme se mu aspoň dopřát jedny z těch lepších granulí, nedávno jsme přešli na supeprémiové granule OPTIMAnova a jsme s nimi moc spokojení.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 67.176 (?), 20.1.2017 22:16

ako som písal, najdôležitejšie je keď granule sadnú psíkovi, keď mu viditeľne prospoevajú, je v dobrej kondícii, má optimálnu hmotnosť, srsť a super hovienka :)

na optimanova je pre mňa zavadzajúce zloženie, ktoré obsahuje obrovský podiel mäsa cca 70%, ale treba si uvedomiť že v granuliach je extrudované, teda bez vody a pomer sa výrazne mení a tým aj zloženie, aj keď "mäsová zložka" je stále najviac zastúpena. údaj "mäsová múčka" alebo podiel bielkovín živočíšneho pôvodu má väčšiu výpovednú hodnotu. pre mňa osobne je na tomto krmive cena superprémiová a krmivo premiové, ale hlavne že psíkom chutí :) 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 98.160 (?), 26.1.2017 20:30

Také dávám psovi tyhle granule. Výborné je, že jsou monoproteinové, takže když si objednám příchuť lososa, je v nich pouze losos a ne něco jiného. Po vařeném kuřeti našeho pejska svědí čumák, ale zkusila jsem kuřecí granule a moc mu nechutnali, miska bylo pořád skoro plná. Také usnadňují pejskovi trávení, dříve měl problém s průjmy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 67.176 (?), 26.1.2017 23:06

98.160: ja vám veľmi nechcem oponovať, ale monoproteínové nie sú, lebo tým že krmivo obsahuje napr. ryžu alebo kukuricu (nechce sa mi pozerať na zloženie), tak logicky v krmive sú bielkoviny viacerých zdrojov, nie len živočíšne ale aj rastlinné. tiež by som veľmi nerád oponoval, lebo osobná skúsenosť (vaša) je celkom určite viac ako teória resp. skúsenosti veľkého počtu majiteľov psov, ktorí tvrdia, že práve vyšší podiel mäsovej zložky spôsobuje hnačku a väčšinou práve krmivo pre citlivé psy má podiel "mäsa" nižší. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 240.228 (?), 27.1.2017 10:59

Tyhle konkrétní granule rozebírat nebudu, žádná top kvalita to není, i když se to tak tváří. Jen mne zarazilo, že píšete, že pes je pravděpodobně alergický na kuře a koupila jste kuřecí granule? Bývá to právě naopak a hodně pejskařů má vyzkoušeno, že pokud je pes nějak alergický na kuře(možná, jen na určitou jeho část, třeba jen tuk) tak po granulích se zaručeně zhorší, kdežto syrové kuřecí maso žere v pohodě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 67.176 (?), 27.1.2017 11:43

240.228: konečne to niekto napísal na plnú hubu, lebo ja som si povedal, že budem mierny :D 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Dominno - (1) - 39.3 (?), 30.3.2017 21:43

psi krmím jedině granulemi optimanova, přesněji s lososovou příchutí a vždy po nich zbyde prázdná miska

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
gandalfovadymka - (8) - 134.148 (?), 4.4.2017 10:45

Co je zrovna pro vašeho pejska nejlepší musíte pznat vy z chování pejska. Nenechat se zlomit pokud někdy nevyysaje celou misku. Pokud chcete barfovat tak jenom pokud z toho pes nemá problémy a pokud fakt víte co dděláte. Pokud granule tak jenom pokud pes nemá s tím problémy.

My doma krmíme granulemi optimanova a někdy pejsanům přilepšíme. Vaříme ale jenom když nám zbyde z přípravy obědů/večeří, nedělám nic extra. Maximálně vývar z kuřecích krků, které koupím když nakupuju maso pro rodinu. Pejsanům to vyhovuje, mají ideální váhu i energie na rozdávání. Není to jenom o stravě. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Kouří do místnosti29.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika