Ale já jsem psala, že má dva velké psy, takže vím, co to obnáší. Jenomže záleží taky na výchově. Já můžu vyjíždět autem, k nám může auto vjíždět a moji psi nechtějí utéct. Návštěvy nežerou, ba ani děti Neobtěžují. Jak jsem psala, ještě nikdy jsem je nemusela zavírat, nikam. A můj názor je, že pokud psa při každé téhle činnosti zavíráte, potom v tom shledává právě nějaký problém a o to víc bude ostražitý a vynervnutý. Nebude mít rád návštěvu, když při jejím příchodu, příjezdu či pobytu musí být zavřený... Právě z toho potom jsou ti agresivní psi, jak zmiňujete Má vědět, že jeho práce je hlídat dům a zahradu a i když je brána otevřená, jeho místo je uvnitř (nenechám to tak pochopitelně bez dozoru, kolemjdoucí háravka,,převálcuje" každé nařízení ) Pokud si zadavatel dotazu, nepořizuje psa s výhledem jeho celoživotního pobytu v kotci (kterých opravdu znám hodně) tak jak píšete, zavření psa na dobu nezbytně nutnou, bych ještě pochopila. Mám taky známé, kteří bydlí ve velkých městech a ti zavírají a zamykají psy do kotců na noc, z obav o jejich bezpečnost (otravy, krádeže)