|
Co na plíseň okurkovou?, 16.7.2024 Já stříkám Magnicur Finito a Cabrio Duo. Na střídačku, od půli června. Po 7 - 10 dnech, pravidelně. Zatím je
porost OK. Preventivně!!! Jinak to nemá smysl. |
 |
Počasí 2024, 13.7.2024 U nás v Hradci Králové - Svobodných Dvorech za poslední dva dny celkem 110 litrů na m2. To je teda opravdu hodně. Kousek je CHMI stanice. Nad zeleninou a bramborami mám sítě proti kroupám, které jsem původně měl pro jabloně, které ale zmrzly.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Účinnost postřiku hřebíček + skořice proti plísním, 11.7.2024 Jsou to dva druhy. Skořice čínská a skořice cejlonská. Doma máme všichni obvykle skořici čínskou. Je levnější, dostupnější, taková prostější.Ale má více kumarinu, který může poškozovat játra, vyvolávat bolest hlavy, atd. V malém množství, jako... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramborová 2024, 6.7.2024 Coragen 50 ml seženete na nexles.com. Nebo podobný přípravek Benevia 50 ml na levnepostriky.cz. Oba namandelinku působí spolehlivě. |
 |
Plíseň bramborová 2024, 6.7.2024 Ale ozval. Tabulka je fajn, ale pro nás malochemiky pracuje s velmi malým množstvím vody. 2 až 10 litrů postřiku na 100 m2 je fakt málo. Velkozemědělci mají přesnější a výkonnější aplikátory. Dříve se běžně uváděla koncentrace postřiku v procentech,... celý příspěvek > |
 |
Postrek na paradajky a uhorky, 27.6.2024 Na plíseň to nevypadá, snad od deště. |
 |
Poškozené větve a větvičky, 26.6.2024 Postřikem se nic nezkazí, ale je to zbytečné. |
 |
Poškozené větve a větvičky, 25.6.2024 Kroupy, to se zahojí samo. |
 |
Hadovky - deformované plody, 23.6.2024 Také mě to napadlo. Oni to jsou potvory, ve dne se schovávají. Nastražte vedle list salátu nebo kousek afrikánu apod. a uvidíte, co bude ráno. Budou-li okousané. |
 |
Postrek na paradajky a uhorky, 23.6.2024 Revus jsem do rajčat taky v minulosti používal. Ale jinak ošetřujete dobře, bohužel pozdě. |
 |
|
 |
Postrek na paradajky a uhorky, 23.6.2024 Dohledal jsem, že v SR Infinito (Magnicur Finito) do rajčat už také není povoleno. Tady je pak výhoda toho Cabrio Duo, že je do okurek i rajčat (plus do brambor a cibule) a má krátkou OL. Jinak mně rajčata ještě zdaleka nezrají a okurky neplodí.... celý příspěvek > |
 |
Postrek na paradajky a uhorky, 23.6.2024 Fungicidy se musí používat preventivně, maximálně při prvních příznacích. Teď už budou jen chorobu brzdit. Já používám oblíbený přípravel Cabrio Duo z Polska (www.kamenik.sk, z Allegro nebo přímo zakoupit v Polsku, u nás není) na střídačku s Infinito... celý příspěvek > |
 |
Obaleč švestkový II. generace, 21.6.2024 Teď létá stále první generace obaleče švestkového, proti které se obvykle nestříká. Proti druhé generaci obaleče švestkového jsem stříkal v podmínkách HK kolem 10. července. Vycházelo to tak skoro každý rok. |
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 18.6.2024  Úlovek za dvě minulé noci, obaleč jablečný. Druhý vrchol první generace. Cca za týden to bude chtít postřik (pro HK). Já stříkat nemám skoro co. Obejdu zahradu s jedním litrem postřiku. |
 |
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 13.6.2024 Rajče 3, okurka 14 dnů (OL Ortiva). |
 |