|
Briliant, 13.9.2024  Briliant - 2024 - štíhlé vřeteno
Stále se v této odrůdě nevyznám.Dle dostupných informací by sklizeň měla být pozdní včetně konzumace.Dle toho jak se chová u mě je sklizeň rozvleklá a plody nerovnoměrně dozrávají.V současné době mě již polovina... celý příspěvek > |
 |
Lobo, 12.9.2024  Lobo - 2024 - štíhlé vřeteno + Verierova palmeta
Tato odrůda letos jako jedna z mála velmi dobře odolala dubnovým mrazům.Díky tomu, že palmeta je na zdi budovy.Volné vřeteno však také velmi dobře obstálo.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
|
 |
Bohemia nepřekonaná, 12.9.2024  Bohemia - 2024 - volný zákrsek
Letos žádný košíček jablek.V příloze je jediné jablko které stojí za to vyfotit.Všechno spálil mráz a to málo co zbylo zlikvidovali hmyzáci a hořká pihovatost.Uskladnil jsem 8 plodů.Tak snad příště.
Včera jsem... celý příspěvek > |
 |
Holiday, 7.9.2024  Holiday - 2024 - Verierova palmeta
Pár dní jsem bušil na zahradě a během tří dnů spadlo z palmety šest zdravých plodů.Dnes dopoledne jsem je očesal vzhledem k větrnému počasí které bude následovat.Nechal bych je tam ještě o týden déle ale... celý příspěvek > |
 |
Počasí 2024, 4.9.2024  Tropické dny nepočítám ale myslím si, letošní rok je v tendeci posledních dvaceti let.Jen se nám stále podsouvá nutnost vyhubit krávy protože prdí a další nesmysly uhlíkových vlád.Přirozená perioda planety kterých tu bylo již mnoho.Letos nás potrápil... celý příspěvek > |
 |
SweeTango, 1.9.2024  Včera SweeTango sklizeno a ochutnáno.Na pozdně letní až raně podzimní odrůdu má vynikající parametry co do kvality dužniny, chuti, šťavnatosti která hravě překonává mnohé zimní sorty.
 |
SweeTango, 25.8.2024 Ještě je mám na stromě.Jinak, co jste napsal o této odrůdě mohu jen podepsat.Špičková záležitost.
 |
Mollies Delicious, 19.8.2024  Mollies Delicious - 2024 - malé vřeteno
Letos snímky plodů na stromě nebudou.Včera je manželka musela spěšně očesat.Pod stromkem tři spadlé a po rozkrojení hnědá jádérka a bouře v dohledu.Takto brzo jsme tuto chutnou odrůdu ještě... celý příspěvek > |
 |
Rubin-letni řez, 19.8.2024 Chybí snímeček.Není pravidlo při zakrácení letním řezem že letorost provede tvorbu plodonosného obrostu ale nic se tím neskazí.Pokud se vytvoří obrost můžete prorůstající letorost z termínálního pupene zkrátit zpět na nové rozvětvení.To můžete udělat... celý příspěvek > |
 |
SweeTango, 11.8.2024  Letos jsem dle kvetení očekával na SweeTango velmi slušnou úrodu.Dubnové mrazy však provedly brutální probírku.Klidit budu asi za 10 dnů pokud mě tam něco vosy nechají.
 |
|
 |
Jabloň Mio, 11.8.2024  Mio začínají dozrávat a v příštích dnech budu muset vartovat aby potvůrky neopadaly.
 |
Knipp-baum - zapěstování stromku, 11.8.2024  Zapěstování předčasné koruky metodou knipp-baum se zaštipováním listové růžice nezdařilo.Pouze v první fázi se vytvořily dva letorosty a dalšími zásahy už k rozvětvování nedošlo.Zkušenost mě nikdo nevezme a na jaře založím klasicky korunku na šest... celý příspěvek > |
 |
Rouby jabloně, 11.8.2024  Shrnutí letošního roubování.
Koncem února naroubovány do Bohemie další čtyři rouby Andery kopulací.Vše ujato.
1 ÷ 3 - přeroubované Akane - současný stav.Dva letorosty jsou z ponechaných a v sezóně zakrácených původních polovětviček a jeden z... celý příspěvek > |
 |
Mantet, 28.7.2024 Hmm, pěkný kousky.Za ta léta co jej pěstuji jsem vypozoroval nejchutnější plody koncem průběžného sběru.
 |
Mantet, 28.7.2024  Při sklizni Mantetu se musí dávat pozor aby nepřezrálo na stromě.Je snaha aby se co nejlépe jablko vybarvilo a přezraje na stromě.Zkušenost mě naučila sledovat protilehlou stranu (zastíněnou) od vybarveného líčka.Jakmile na této straně přechází... celý příspěvek > |
 |