Příspěvky uživatele - Mičurin II

Rouby jabloně, 18.12.2024 Obsahuje fotku
Fixační přípravky již nějaký rok používám a pro rychlou fixaci letorostů jsou ideální.Jeden typ používám pro odklon letorostů od terminálu při zapěstování vřetene a druhý pro fixaci na pokračujících letorostech.Vyrovnávání do požadované polohy... celý příspěvek >
Hokuto🍎 1,8kg, 17.12.2024 Obsahuje fotku
Není to nějaká latina nebo napumpované broky?Dnes jsem dovezl ze zahrady největší jablko které se mě kdy urodilo.Tento Melrose má rozměr 10 x 10 cm.Jaký musí mít rozměr Hokuto? I když musíme zohlednit také různou hustotu dužniny. Zahradě zdar -... celý příspěvek >
Ovocnářství Buzrla 🍎, 12.12.2024
Pan Buzrla s rodinou udělali pro nás zahradkáře velký kus práce a jak se zdá odrůdy které projdou sítem ochutávek ještě obohatí naše zahrádky. Je potěšující že na testy jeho jablek chodí i zástupci našich dvou největších šlechtitelských ústavů. Před... celý příspěvek >
Najkrajšie jablko 🍎🍏, 6.12.2024
To Envy je fakt fešanda. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Fruit Poland Veľtrh 🍎, 6.12.2024
Snap Dragon je odrůda která mě láká. Na netu samá superchvála.Potřeboval bych však pěstitelský názor někoho kdo tuto odrůdu pěstuje a může objektivně popsat její chuť. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Fruit Poland Veľtrh 🍎, 6.12.2024
Zdarec Korzáre.Magic Star je v našich končinách známější jako Natyra.Jde o stejnou odrůdu SQ 159 a název se odvíjí od způsobu pěstování.Loni jsem narouboval a těším se na první plody.Již jsem psal. V poslední době mě hodně zajímají šlechtěnci z... celý příspěvek >
Bella🍎, 30.11.2024
Zato váše příspěvky i s 234 nás co se týče ovocnařiny velmi obohatily.Pokud jsou informace p. Korzára pod vaší ovocnářskou rozlišovací schopností, nekomentujte je. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Fräulein 🍎, 29.11.2024
Z příspěvku mě velmi zaujal článek o poměru kyselin a cukru v jablkách a její dopad na sklizeň a skladování.Tyto poměry občas vídám hlavně u novějších odrůd ale nikde jsem ještě nečetl optimální poměr který je takový etalon pro výběr odrůdy zda chce... celý příspěvek >
Zaujímavá anomália 🍎, 26.11.2024 Obsahuje fotku
Zdarec Korzáre.Zajímavá věc.Příroda nás dovede někdy pořádně překvapit.Jablíčko je zjevně na naočkované kulturní sortě což dokazuje neuměle odstraněný podnožový čípek.Takové školky se udržují strojově a klidně se tato anomálie dá přehlédnout.Loni mě... celý příspěvek >
PremA133 🍎, 25.11.2024 Obsahuje fotku
Zdravím Korzára.Mám dojem že odrůda PremA133 a GoodnessMe je jedna a ta samá odrůda.Aspoň popis je totožný viz. příloha.Mě však zneklidňuje jiná věc.Dvojnásobná rezistence a další vymoženosti jako tvrdá dužnina atd.Cpeme do šlechtění další a další... celý příspěvek >
Kozí Cecok či Okruhlica slivka🫐, 25.11.2024
Od pana Korzára to byl zřejmě test pozornosti.Uspěli jste pánové.Můžete být na sebe opravdu pyšní. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Ladina, 18.11.2024
Zdravíčko Korzáre. Koupil jsem na Spomyšli ale výpěstek byl také z Kohaplantu.Rozhodně vyzkoušejte.Asi se kvalita Ladiny už roznesla.Spomyšl má letos již vyprodáno. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Pěstování okurek na kari sítích, 17.11.2024 Obsahuje fotku
Každý máme svoje představy jakou konstrukci pro pěstování na síti. V příloze je zobrazena konstrukce kterou jsem si nechal svařit.Mám tři kusy které zapíchnu do země po 5 metrech na lehkou síť 1,8 m x10 m.Silnostěnná trubka je provrtaná v dolní a... celý příspěvek >
Ladina, 17.11.2024
Po skoro 14 dnech ve skládce jsem znovu ochutnal tuto odrůdu.Chuť se významně zlepšila s tóny exotického ovoce.Dužnina hustá, lámavá s vysokou šťavnatostí.Při konzumaci se v ústech přímo rozplývá.Špica. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Esopus Spitzenburg, 17.11.2024 Obsahuje fotku
Dnešní prvochutnávku bych hodnotil jako hrůza klepe kurníkem.Zelená, vatová dužnina bez nějaké chuti a mizerné šťavnatosti.Řepa bez šťávy.Šanci ještě dostane.Možná jsem sklidil pozdě nebo nechal dlouho ve skládce ale zatím rozhodně Spitz. nesplňuje... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika