|
Menší dřevěná udírna, 25.11.2012 Musím souhlasit. I když udím pouze ovocným dřevem (jablko, meruňka, třešeň) zásadně s kůrou, protože jsem lenošnej se s kůrou otravovat. Myslím, že to asi bude hlavně špatným tahem a dehtováním. Z udírny se opravdu nemusí kouřit jako z lokomotivy. |
 |
Nakládání masa - problém, 27.9.2012 Pár desítek kilo masa jsem vyudil, směs dřeva- jabloň, třešeň, meruňka- vše s KUROU. Nikdy jsem neměl se štípáním, nebo něčím jiným problém. |
 |
|
 |
Nakládání masa - problém, 18.9.2012 Nakládám maso do plastového kbelíku běžně. Ale je pravda, že maso nastříkávám solným roztokem a naložené ho mám v tom kyblíku pouze 4 dny.
Mirek |
 |
Rajče - plíseň startuje, 14.9.2012 Taky bych řekl, že je to ukázkový případ plísně. |
 |
Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?, 9.9.2012 O víkendu jsem vařil sugo dle výše zmíněného receptu. Místo sterilovaných rajčat jsem dal obyčejná, celeru pouze půlku. Naprosto EXKLUZIVNÍ!!! Myslím, že 30 sklenic na rok bude málo. Opravdu dobrůtka.
Mirek |
 |
Červivé ředkvičky, 15.5.2012 Letos mám většinu ředkviček červivých. Červíci vypadají jako červi z třešní.
Nevíte, která potvora to má na svědomí, případně co s tím dělat do budoucna?
Děkuji Mirek
|
 |
Ktera potvora prosim dela na zahone chodbičky nadzvedle nad uroven zahonu, 12.5.2012 Taky nám na zahradě řádil a tak teď musím všechno sázet do košíčků z králičího pletiva. Na mrkev a jinou kořenovou zeleninu můžu zapomenout. Ale mám pocit, že ho to po dvou letech přestává bavit. Tak jsem letos zkusil vyset řádek mrkve a uvidíme,... celý příspěvek > |
 |
Česnek a mrazy, 29.3.2012 Sázel jsem koncem listopadu a sotva mi ze 100 stroužků lezou asi 4. Doufám, že to nevymrzlo. |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 13.3.2012 Moc místa na zahrádce nemám, tak jen pár kousků od každého
Bejbino, Ildi, Tornádo, Green Zebra, Black from Tula, White Tomesso a letos poprvé zkouším Roman Candle.
Mirek |
 |
Nejchutnější rajčata, 11.3.2012 Ze strakatých jsen zůstal jen u Green Zebry, jinak u nás vede Ildi, Bejbino. Letos zkouším banánové Roman Candle. Bohužel nevím, kde u nás sehnat Sladkoju děvočku. Tu bych moc chtěl!!!
Mirek |
 |
|
 |
Menší dřevěná udírna, 28.2.2012 Roura je normálně zazděná v betonu a kamení. Takže kameninová roura by určitě neměla ničemu vadit. |
 |
Jak pěstovat správně majoránku, 31.1.2012 Já jsem vloni zasel majoránku do misky a potom rozsázel na záhonek. Asi 8 hnízd. Letos minimálně 5x tolik. Domácí je domácí.
Partl |
 |
Jabloňová stěna, 29.1.2012  Poradí mi prosím někdo, jak to na jaře ostříhat?
|
 |
Nejchutnější okurky hadovky, 11.1.2012 Dobrý večer,
myslíte, že by rostly i na venku (Brno)?
Díky Mirek |
 |
Uzení masa, 20.12.2011 Maso vytahuji z udírny hned. Tři řeznictví mohou být tři jinak staří a tuzí čuníci. A maso udím ovocným dřevem (jabloň, třešeň a meruňka) i s kůrou a žádnou hořkost jsem já, ani další ochutnávači necítili. Nakonec dávám mokrou bukovou drť s jalovcem... celý příspěvek > |
 |