|
Vaccinium ovatum, 5.4.2020 Brusnice vejčitá (brusnica vajcovitá?). Prodává ji asi Amazon. |
 |
Meruňky ještě nezačly kvést, broskve již kvetou, proč?, 2.4.2020 Pokud jste na podzim zasadil prostokořené meruňky a v únoru ani v březnu jste je brutálně neostříhal asi na dvě očka, tak už vám asi nikdy nevykvetou a uhynou. Podle fotky usuzuji, že máte k tomu blízko. A taky rašení listových pupenů by mělo, jak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jakou třešeň přikoupit?, 30.3.2020 Těžká váza s vodou pomůže s větvičkami na delší dobu. Záleží na teplotě a vlhkosti vzduchu.
Taky můžete opýlit několik květů ručně různým pylem. Ten nejúspěšnější přiroubujete. Případně darujte sousedovi sazenici. Suchý pyl vydrží i delší... celý příspěvek > |
 |
Sázení brambor 2020, 30.3.2020 Na Třebíčsku sází můj známý v 520m rané brambory vždy ještě v březnu. Někdy je překrývá, aby příliš neomrzla nať. Obvykle to vyjde. Je to jen malý záhon. Odrůdy na uskladnění se samozřejmě mohou sázet později. |
 |
Larvy v kompostu, 28.3.2020  Mohu potvrdit, že zlatohlávci, když totálně ožerou první dva stromy s tvrdými zrajícími morušemi - až z nich dostanou průjem, začnou vyhledávat úplně jiné druhy ovoce. Na dalších moruších a později vybarvujících se plodech už pak skutečně neškodí.... celý příspěvek > |
 |
Rašení pod čočkou mobilu, 19.3.2020  Snímky Sylvercot jsou skutečně na profi úrovni. To by můj mobil nedokázal. Zato jsem dneska vyfotil květy raných (skorých) balkánských hruštiček, které za 3 měsíce dozrají. |
 |
A je po meruňkách, 17.3.2020 Hlavně snižte koncentraci. Není to postřik proti kadeřavosti. 10g na 5 litrů postačuje. |
 |
Rozkvétání broskvoní, 14.3.2020  Srandičky, srandičky... dobře víš, kde jsem se zasekl. Tak aspoň přidám i nektarinku. V pozadí jsou vidět i plané slivoně, kterých tady na Balkáně kvetou tisíce. Už začíná i "sněžení" korunních lístků, hlavně meruňkových. Počasí je aprílové. Jeden... celý příspěvek > |
 |
Hlávkový salát, 13.3.2020  Ozimý salát z říjnové výsadby jsem už začal konzumovat. Před dvěma týdny byly ještě mrňavé, ale stačí pár deštivých a pár teplých dní a roste to před očima. |
 |
Rozkvétání broskvoní, 13.3.2020  Když už jsme u toho rozkvétání broskvoní, přidám tu dnešní fotky. |
 |
|
 |
Hurmikaki, tomel japonský, 13.3.2020 Dejte květináč do tepla a až seženete vhodný roub, naočkujte Forkertem vybrané větve. Něco se určitě chytne. Zbytek časem vyřežete. Po vyrašení to nechte stále v květináči a vysaďte do volné půdy až na jaře 2021. Dá se i roubovat kopulací a do... celý příspěvek > |
 |
Rašení pod čočkou mobilu, 13.3.2020 Při možné teplotě nad 20st. třeba jen 2 dny. |
 |
Mandloň, 11.3.2020 Ta půda bude taky alkalická. Klidně si to ověřte. I při vylepšení kyselejším kompostem nebo rašelinou začnou časem problémy s chlorózou. Slivoňové nebo broskvomandloňové podnože by byly vhodnější. |
 |
Přežije tenhle angrešt sezonu?, 9.3.2020 Stromkové angrešty se málokdy dožijí více než 10 let. Nemusí to být vaše chyba. Keřové vydrží mnohem déle. |
 |
Rašení pod čočkou mobilu, 9.3.2020 Je to pěkný obrázek. Je na něm vidět, že i květy jsou určovacím znakem jednotlivých odrůd. To jste fotil macro foťákem v interiéru? |
 |