Příspěvky uživatele - Skalovi.pisek

Harbinger, 7.5.2009
Svého času se pěla sláva nad "zázračnými" odrůdami z Kanady a to Harbinger a Harbrite. Harbrite se mi neosvědčila na více stanovištích a už se nesnažím ji pěstovat. Mám odrůdu Harbinger, která je opravdu ranná. Moje nejrannější je... celý příspěvek >
Zežloutnutí listů, 4.5.2009
Dalším důvodem chlorozy může být těžká, nebo utužená půda. Nejlépe by bylo vyfotografovat typicky zažloutlý list a přiložit k diskuzi. Tak se dá nejlépe laicky posoudit, co broskvi chybí.
Usychá nám meruňka, 4.5.2009
No vidíte v tom je "ten zakopanej pes". Velkopavlovická kvete dřív a tam jste asi správně zasáhla postřikem. U Karoly, která kvete později, bylo třeba ještě několik dnů počkat. Celou Karolu nelikvidujte, ale snažte se co nejrychleji... celý příspěvek >
Je to škůdce? (a co s ním?), 3.5.2009
Pane Zyjane a je to co?
Na půl uschlá hrušeň, 3.5.2009
Na tomhle stromě už není co zošklivit. Jen ho připravit k další vegetaci na dlouhá léta. Hruška je v tomto případě ze všech stromů neodolnější.
Nashi, Hosui, Kumoi, 3.5.2009
Když tak chodím po naší zpustošené zahradě (na Apríla jsme měli večer krupobití) vzpomínám na váš dotaz o černých květech hrušní. I když vaše snímky nejsou přesné, ukazuje to na napadení květopasem. Tohle už je asi pozdní stadium, kdy si to nebudete... celý příspěvek >
Co teď s moniliovou spálou meruněk, 3.5.2009
Tak ať máma připraví nůžky. Když nebudete stříkat, budete střihat.
Usychá nám meruňka, 3.5.2009
Moniliový úžeh to skutečně bude. Tak to dopadá, když se zanedbá prvotní ošetření v květu a neřeší se následky, kdy odumírají loňské plodonoše. Na foru "Choroby" jsem popsal postup šíření houby způsobující úžeh. Začíná to přezimujícími... celý příspěvek >
Zapomenutá hruška, 3.5.2009
Solanka je letní odrůda a nikdy nebývá rzivá. Nepravidelně dozrává a většinou se doma sklízí probírkou. Utržena za zelena za několik dní dojde.Solanku nelze srovnávat s hruškou na vašem prvním snímku.
Černí broučci v květu, 3.5.2009 Obsahuje fotku
Mám tu vyfotografovanou nějakou potvoru na bělostných liliích. Tímto chci jenom přispět, jestli to není ten váš Blýskáček.
Zapomenutá hruška, 2.5.2009 Obsahuje fotku
Jenom dvě hrušky mají podobné zbarvení Konference a Pařížanka. Jenže Pařížanka je pozdně zimní. Vypadá to tedy na Konferenci. Boscova lahvice je rzivá po celé ploše a pozdně podzimní. Konference po nakrojení mívá mírně narůžovělou, sladkou dužninu.... celý příspěvek >
Zlatohlávek zlatý, 2.5.2009 Obsahuje fotku
Tak jsme si s vnučkou dali práci abychom zdokumentovali výskyt zlatohlávků na naší zahradě. Už nešlo vyfotit hromadné rojení, ale jednotlivé kusy. Jsme asi v jiném kraji. Zlatohlávků je dost, zato velkého chrousta jsme neviděli léta. Pokouším se... celý příspěvek >
Co teď s moniliovou spálou meruněk, 1.5.2009
Vám taky doporučuji oddíl "Choroby" této diskuze abych nemusel odpovědi opisovat.
Meruňka - Baycor, 1.5.2009
Podívejte se do oddílu "Choroby" této diskuze - máte tam tento problém podrobně popsán.
Proč neplodí, když kvete, 1.5.2009
A co chladno - nebylo? Některé meruňky nastydnou ani ne tak v květu, ale těsně po odkvětu. Stačí nula stupňů a je po úrodě. Nejháklivější je Velkopavlovická a Maďarská.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika