|
Harbinger, 7.5.2009 Svého času se pěla sláva nad "zázračnými" odrůdami z Kanady a to Harbinger a Harbrite. Harbrite se mi neosvědčila na více stanovištích a už se nesnažím ji pěstovat. Mám odrůdu Harbinger, která je opravdu ranná. Moje nejrannější je... celý příspěvek > |
 |
Zežloutnutí listů, 4.5.2009 Dalším důvodem chlorozy může být těžká, nebo utužená půda. Nejlépe by bylo vyfotografovat typicky zažloutlý list a přiložit k diskuzi. Tak se dá nejlépe laicky posoudit, co broskvi chybí. |
 |
|
 |
Usychá nám meruňka, 4.5.2009 No vidíte v tom je "ten zakopanej pes". Velkopavlovická kvete dřív a tam jste asi správně zasáhla postřikem. U Karoly, která kvete později, bylo třeba ještě několik dnů počkat. Celou Karolu nelikvidujte, ale snažte se co nejrychleji... celý příspěvek > |
 |
Je to škůdce? (a co s ním?), 3.5.2009 Pane Zyjane a je to co? |
 |
Na půl uschlá hrušeň, 3.5.2009 Na tomhle stromě už není co zošklivit. Jen ho připravit k další vegetaci na dlouhá léta. Hruška je v tomto případě ze všech stromů neodolnější. |
 |
Nashi, Hosui, Kumoi, 3.5.2009 Když tak chodím po naší zpustošené zahradě (na Apríla jsme měli večer krupobití) vzpomínám na váš dotaz o černých květech hrušní. I když vaše snímky nejsou přesné, ukazuje to na napadení květopasem. Tohle už je asi pozdní stadium, kdy si to nebudete... celý příspěvek > |
 |
Co teď s moniliovou spálou meruněk, 3.5.2009 Tak ať máma připraví nůžky. Když nebudete stříkat, budete střihat. |
 |
Usychá nám meruňka, 3.5.2009 Moniliový úžeh to skutečně bude. Tak to dopadá, když se zanedbá prvotní ošetření v květu a neřeší se následky, kdy odumírají loňské plodonoše. Na foru "Choroby" jsem popsal postup šíření houby způsobující úžeh. Začíná to přezimujícími... celý příspěvek > |
 |
Zapomenutá hruška, 3.5.2009 Solanka je letní odrůda a nikdy nebývá rzivá. Nepravidelně dozrává a většinou se doma sklízí probírkou. Utržena za zelena za několik dní dojde.Solanku nelze srovnávat s hruškou na vašem prvním snímku. |
 |
Černí broučci v květu, 3.5.2009  Mám tu vyfotografovanou nějakou potvoru na bělostných liliích. Tímto chci jenom přispět, jestli to není ten váš Blýskáček. |
 |
|
 |
Zapomenutá hruška, 2.5.2009  Jenom dvě hrušky mají podobné zbarvení Konference a Pařížanka. Jenže Pařížanka je pozdně zimní. Vypadá to tedy na Konferenci. Boscova lahvice je rzivá po celé ploše a pozdně podzimní. Konference po nakrojení mívá mírně narůžovělou, sladkou dužninu.... celý příspěvek > |
 |
Zlatohlávek zlatý, 2.5.2009  Tak jsme si s vnučkou dali práci abychom zdokumentovali výskyt zlatohlávků na naší zahradě. Už nešlo vyfotit hromadné rojení, ale jednotlivé kusy. Jsme asi v jiném kraji. Zlatohlávků je dost, zato velkého chrousta jsme neviděli léta. Pokouším se... celý příspěvek > |
 |
Co teď s moniliovou spálou meruněk, 1.5.2009 Vám taky doporučuji oddíl "Choroby" této diskuze abych nemusel odpovědi opisovat. |
 |
Meruňka - Baycor, 1.5.2009 Podívejte se do oddílu "Choroby" této diskuze - máte tam tento problém podrobně popsán. |
 |
Proč neplodí, když kvete, 1.5.2009 A co chladno - nebylo? Některé meruňky nastydnou ani ne tak v květu, ale těsně po odkvětu. Stačí nula stupňů a je po úrodě. Nejháklivější je Velkopavlovická a Maďarská. |
 |