Příspěvky uživatele - Rony

Slivka - vychovny rez, 7.11.2012
To Wimpi Podle mne ta "rasocha" nahoře by byla vhodná ponechat pouze v tom případě, že by ty výhony byly slabší ale ony jsou silné a už hodně vysoko a proto ty o hodně níže už nepojedou tak jak by se žádalo. Jinak souhlasím, že tím prvním řezem... celý příspěvek >
Slivka - vychovny rez, 7.11.2012 Obsahuje fotku
Sestřihněte to takto. U švesstky stačí i 3 postranní kostrové větve. Terminál je mohutný a proto se při střihu vůči ostatním nesmí nechat delší, má a bude mít růstovou dominanci. Tenké větve se mohou ponechat delší a možná se vytvoří nějaký další... celý příspěvek >
Idaret, 3.11.2012
Dlouho jsem pěstoval Idared ale postupné silné" zaplevelení" strupovitostí, které jaksi narůstalo stářím stromu mne od dalšího pěstování odradilo a většinu stromů jsem likvidoval. Skladovatelnost výborná, vadnutí téměř nepostřehnutelné. Vadila mne... celý příspěvek >
Jak ostříhat tuto cca 8mi letou jablůňku?, 28.10.2012 Obsahuje fotku
Něco jsem udělal ale alespoň sníh jste mohl otřepat. Se špatnou fotkou se totiž špatně retušuje. Takže odstranil jsem vpravo tu kolmo rostoucí větev nejníže položenou. Je pro budoucí tvar nevyužitelná. Celé se to sníží aby se podpořilo rozvětvování... celý příspěvek >
Jak ostříhat tuto cca 8mi letou jablůňku?, 28.10.2012
Kůl u tohoto stromku už nemá co dělat. Za dobu mého sadaření jsem stromek nerovnal jinak, než řezem, pokud je to vůbec nutné. Stejně se stromek bude mít snahu trochu srovnat i sám, pokud tomu nebrání venkovní světelné podmínky. To že se naklání... celý příspěvek >
Jak ostříhat tuto cca 8mi letou jablůňku?, 27.10.2012
Bohužel málo kvalitní, neostrá a v protisvětle. Pozor na automatiku při focení ona zaostří jak je zvykem vždy na něco jiného. Třeba podejít, trošku dát větší ohnisko a bude to OK. Do jara máte času dost, teď se nestříhá. Pokud plánujete přesadit, tak... celý příspěvek >
Jak ostříhat tuto cca 8mi letou jablůňku?, 27.10.2012
Pomůžu ostříhat nebo upravit "elektronicky" ale to musí být fotka přes den a ne o půl noci a ne mobilem.
Omlazení sadu, 26.10.2012
Pane Vysloužile vystihl jste podstatu věci. Můj tchán obrýval stejným způsobem sad plný jaderniček a Sudetských renet a nějaké to Matčino a přitom vždy vnitřně bojoval jak velkou mísu obrýt, protže trávu potřeboval na seno a ta mísa nahnojená mu... celý příspěvek >
Omlazení sadu, 25.10.2012
Souhlasím s příspěvkem a jenom dodám, že naučit se roubovat je jen polovina úspěchu. Ta druhá je jak strom zejména vzrostlý na roubování připravit. Tedy kde roubovat a v jaké výšce a atd. Viděl jsem bezpočet roubů, které se přijaly ale byly na takové... celý příspěvek >
Bystrická slivka, 24.10.2012
Bystická muškátová je původní pěstovaná švestka na Slovensku a je téměř k nerozeznání od Domácí velkoplodé, Bystrické a dříve pod názvy místními jako Wegierka, Ugorka, Madžarka, Bystričankla a jiné. Koupil jsem pře 30-ti léty ve Veselém u Piešťan 3... celý příspěvek >
Omlazení sadu, 24.10.2012
Nezlobte se na mne ale radíte špatně. Přestálý strom má jasně definovanou korunu zakladním patrem a vyššími patry a pokud v základním patru odstraníte nějakou větší větev, tak už nic na jejím místě nevyraší a jenom se bude prodlužovat vršek koruny.... celý příspěvek >
Omlazení sadu, 23.10.2012
Problém stršího sadu je problém s únavou půdy. Běžné živiny se dají formou hnojiva dostat do půdy ale problém je se stopovými prvky. Stopové musí být i po přidání "stopové" ale ne překročit. Jsou pro strom toxické. Strom nemůže růst do "nekonečna" a... celý příspěvek >
Maliny, 23.10.2012
Maliny rodí na dvouletém výhonu. Jeden rok vyroste a je zelený a druhý rok zdřevnatí, kvete a plodí. Takže pokud sázíte na podzim a "palice" je dostečně dlouhá a kořenový bal velký, pár plodů se dočkáte už v příštím roce.
Omlazení sadu, 21.10.2012
Roubování čehokoliv na cokoliv je dobrá zábava ale často a převážně se špatnými výsledky. Kromě toho přeroubovat starší strom a opět vymodelovat funkční korunu je už na "vyšší dívčí z ovocinařiny".
Zná někdo co je to za odrůdu?, 18.10.2012
Myslel jsem délku možné skladovatelnosti v dobrých podmínkách. Ještě zkuste popsat habitus jabloně, případně na jakém dřevě rodí (dlouhé, převislé a pod.).
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika