Příspěvky uživatele - Rony

Ohrizené jablone, 27.2.2013
Pokud tam nezůstal můstek z kůry, tak není možné stromek zachránit.
Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 4.2.2013
Dělám si jmenovky léta a jelikož to tady nezaznělo, tak uvedu. Plíšek z mědi nebo i hliníku, co mám po ruce. A pak důlčíkem vyklepnu první 3 - 4 písmena a mne to stačí. například u švesky mám "HAM" nebo "TOP T" nebo "JOJ" a mne to stačí.
Jsme ještě národem zahrádkářů?, 14.1.2013
To je taky pádný argument a i ten kdo pod novým a velice dobře izolovaném domě sklep má, tak není k tomuto účelu.
Jsme ještě národem zahrádkářů?, 14.1.2013
Sad a pěstování ovoce mne bavilo jako relax po práci (pracoval jsem na postu vědecko technický pracovník) a i fyzická práce mne byla k duhu. Jenomže před mnoha léty se ještě dalo tímto přilepšit prodejem (do výkupu) do rodinného rozpočtu. Mé deti už... celý příspěvek >
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 1.1.2013
Nákup jabloní jsem vždy dělal v podniku (asi 100 km), který produkuje nad milion stromků a vždy na vícero podnožích. Například jabloně. M 9 T 337, MM 106, M 26, A2. A ty vzrůstnější šly i na Valašsku a moc dobře. M9 nešlo nebo to sežral hryzec.
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 1.1.2013
Nastala skutečně doba, kdy objektivita v hodnocení vlastností nových kultivarů je na posledním místě a na prvním je síla reklamy a do něj vložený balík peněz. Ale to je i jinde a než se na to přijde, tak už je "vydělané". To je jako s tím přístrojem... celý příspěvek >
Betonování plotového sloupku - jak na beton?, 22.12.2012
Obávám se, že na svahu se bude plot vychylovat pořád. I když bude kotven do nezámrzné hloubky. Ona ta zamrzlá půda nahoře jej spolehlivě každý rok o něco vychýlí a nikdy se nevrátí zpět. Jediná pomoc je udělat sloupky "štelovací"  nebo se budují... celý příspěvek >
Nůž, 22.12.2012
Dobrá poznámka o možné levotočivosti. Šroub zatuhlý se může poklepat aby se "otlačily" závity a taky nahřát aby taky otlačily závity a pak správným směrem povolit.  Levotočivé bývají označené jak LH (left hand) nebo mají hrany hlavy po... celý příspěvek >
Hrušeň neroste, 8.12.2012
Mne ve 450 m taky moc nejdou hrušně. Zde navíc je nějaké odumírání pletiva, což může být způsobeno kde čím ale i stanovištěm.
Černý rybíz - jaký?, 3.12.2012
Pětoval jsem mnoho druhů černého rybízu ale už ne. Přesto nejvíce mne chutnal kyselejší (vysoký obsah vitamínů) Karštejnský dlouhohrozen a velmi skorý maďarský FERTODI (O se dvěma tečkami).
Řez třešně, 28.11.2012 Obsahuje fotku
Ta třešeň asi nemá dobré světelné poměry vzhledem k těm vytáhlým stromům kolem se také vytahuje. Trochu jsem tu fotku zesvětlil aby i ostatní viděli lépe.
Řez třešně, 27.11.2012 Obsahuje fotku
Už to bylo vyřčeno a k tomu nemám co dodat leda obrázek, kde je to naznačeno.
Razantní prořez staré jabloně, 21.11.2012
Jak PP tak Wimpi mají pravdu. "Zahodit sentiment " a sázet, případně odebrat rouby. Donekonečna nejde prodlužovat život (i kdyby ta rány tam nebyly) .Mé heslo je, že sadař je od slova sázet.
Jadernicka moravska, 14.11.2012
Ano je to tak. Mniši už v minulých stoletích uměli se stromy takové věci (řezání a štěpování), že je to až k neuvěření. Bavilo jich to a ptřilo to k bontonu a ke vzdělanosti. Proto farské zahrady byly k pohledání.
Vychovny rez - ceresna, 9.11.2012
Tak nějak podobně akorát bych dopručil ty vyšší a strmější větvě zakrátit více a na venkovní očko a ty odkloněné na vnitřní očko a tu nejslabší a nejvíce odkloněnou nezakracovat (zatím) vůbec.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika