Příspěvky uživatele - Jarik

Není to plíseň?, 9.7.2009 Obsahuje fotku
Prosím o radu. Na jedné jabloni jsem objevil tyto flíčky. Jedná se o asi čtyřletou jabloň. Stříkám pouze proti mšicím, jinak ne.  Vypadá to jako nějaká plíseň a je to skoro na všech listech. Děkuji Jarik
Jaký druh angreštu mám koupit?, 23.6.2009
Všechny jmenované odrůdy jsou keříkové? Pro pana Kafku, co je to trichom? Pro paní Helenu, která z těch odrůd je s tenkou slupkou a většího vzrůstu? Manželce totiš náš ulomený Koptivátor nechutnal právě proto, že měl tužší slupku. Chtěl bych vybrat... celý příspěvek >
Dracena - co ji chybí?, 22.6.2009
Děkuji
Jaký druh angreštu mám koupit?, 22.6.2009
Dobrý den, mám na vás na všechny prosbu. Doporučte mně, podle vašich zkušeností, nějaký druh stromkového angreštu. Mám tři stromkové angrešty, každý jiný a jediný, u kterého znám označení "Koptivátor" červený odolný-padlí nikdy neměl, mně... celý příspěvek >
Dracena - co ji chybí?, 22.6.2009
Děkuji, asi máte pravdu, že ten přechod ven a přesazení plus hnojení ji moc neprospěje. Dal jsem ji do stínu. Ale to neřeší proč a z čeho tam byly ty fleky předtím. Na chodbě mají přes zimu tak 15-18 stupńů, sluníčko tam nesvítí a... celý příspěvek >
Dracena - co ji chybí?, 18.6.2009 Obsahuje fotku
Dobrý den, chtěli bychom vás s manželkou požádat o radu, co této rostlině chybí, nebo čeho má moc. Ani nevíme jak se správně jmenuje, ale u nás je to "venkovní dracena". Přes zimu byla na chodbě u rodičů a když jsme ji převezli na zahradu,... celý příspěvek >
jak se zbavit krtka, 3.12.2008
Já to dělám úplně stejně jak pan Auer. Jenom jsem si trubku udělal z 0,5 mm černého plechu- spoj jsem zaletoval cínem. Jde to dobře, plech je měkký. Délku mám jenom tak 20 cm- úplně stačí. Záklopky z obou stran a musí být prohlé... celý příspěvek >
Kysané zelí, 9.11.2008
Dobré je taky s červenou řepou.  Mám otázku, vždycky jsme již ukvašené zelí kolem vánoc s nálevem deko zavařili. Jde to udělat nějak jinak bez převaní? Např. nacpat jenom do sklenice a zamáčknout? Ale již ukvašené. Děkuji Jarda
Jak skladovat či zpracovávat mrkev, 9.11.2008
Moje mamka dělala toto podobně, různé druhy zeleniny, z některých i nať, česnek, myslím i cibuli, to všechno najemno nastrouhala, osolila a namačkala do skleniček od výživy. Potom to zalila sádlem. Nebo to namýchala se sádlem a potom do... celý příspěvek >
Co to vlastně vyrábím, kompost?, 9.11.2008
Trávu jako mulč, jsme používali dříve kolem ovocných stromků, ale už to neděláme- ani nevím proč. Taky do jahod jsme dávali asi 5cm vrstvu, ale hrabanky. Jinak máme jeden záhonek mrkve napůl s petrželí, jeden hrachu a jeden letos červené řepy.... celý příspěvek >
Jak a kdy se stříhá růže z Jericha, 9.11.2008
Děkuji paní Elfce za radu. Na jaře zastřihnem a občas přihnojíme. Jarda
Co to vlastně vyrábím, kompost?, 6.11.2008
Zkusím to udělat tak, že ten prostor opravdu rozdělím na tři části-tak jak píše pan Vysloužil. Kompostér si zatím ponechám. Chtěl jsem se zeptat zda do kompostu dáváte i spadlá částečně nahnilá jablka a listí? A když jsme u listí, tak... celý příspěvek >
Co to vlastně vyrábím, kompost?, 2.11.2008
Já jsem myslel, že když se dá čerstvě pokosená tráva do kompostéru, tak se celkem dost zahřeje , zničí se semena a potom na záhonu neroste. Ale třeba se to samé stane i u povadlé trávy. Napadlo mě, jestli by to nešlo udělat obráceně. Nechat... celý příspěvek >
Co to vlastně vyrábím, kompost?, 2.11.2008
Paní Danielo, máte pravdu. "Hlína" sem nepatří. I manželka se mně směje, jak jsem to rychle "dostal" . Jinak děkuji. Pěkný večer.
Co s orchidejí po odkvětu?, 2.11.2008
Máme doma orchidej a právě odkvetla. Zůstal holý rozvětvený stonek. Co máme nyní udělat, zastřihnou? A když ano, tak kdy. Děkuji
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika