|
Není to plíseň?, 9.7.2009  Prosím o radu.
Na jedné jabloni jsem objevil tyto flíčky. Jedná se o asi čtyřletou jabloň. Stříkám pouze proti mšicím, jinak ne. Vypadá to jako nějaká plíseň a je to skoro na všech listech.
Děkuji Jarik |  | Jaký druh angreštu mám koupit?, 23.6.2009 Všechny jmenované odrůdy jsou keříkové?
Pro pana Kafku, co je to trichom?
Pro paní Helenu, která z těch odrůd je s tenkou slupkou a většího vzrůstu? Manželce totiš náš ulomený Koptivátor nechutnal právě proto, že měl tužší slupku. Chtěl bych vybrat... celý příspěvek > |  |
|  | Dracena - co ji chybí?, 22.6.2009 Děkuji |  | Jaký druh angreštu mám koupit?, 22.6.2009 Dobrý den, mám na vás na všechny prosbu. Doporučte mně, podle vašich zkušeností, nějaký druh stromkového angreštu. Mám tři stromkové angrešty, každý jiný a jediný, u kterého znám označení "Koptivátor" červený odolný-padlí nikdy neměl, mně... celý příspěvek > |  | Dracena - co ji chybí?, 22.6.2009 Děkuji, asi máte pravdu, že ten přechod ven a přesazení plus hnojení ji moc neprospěje. Dal jsem ji do stínu. Ale to neřeší proč a z čeho tam byly ty fleky předtím. Na chodbě mají přes zimu tak 15-18 stupńů, sluníčko tam nesvítí a... celý příspěvek > |  | Dracena - co ji chybí?, 18.6.2009  Dobrý den, chtěli bychom vás s manželkou požádat o radu, co této rostlině chybí, nebo čeho má moc. Ani nevíme jak se správně jmenuje, ale u nás je to "venkovní dracena". Přes zimu byla na chodbě u rodičů a když jsme ji převezli na zahradu,... celý příspěvek > |  | jak se zbavit krtka, 3.12.2008 Já to dělám úplně stejně jak pan Auer. Jenom jsem si trubku udělal z 0,5 mm černého plechu- spoj jsem zaletoval cínem. Jde to dobře, plech je měkký. Délku mám jenom tak 20 cm- úplně stačí. Záklopky z obou stran a musí být prohlé... celý příspěvek > |  | Kysané zelí, 9.11.2008 Dobré je taky s červenou řepou. Mám otázku, vždycky jsme již ukvašené zelí kolem vánoc s nálevem deko zavařili. Jde to udělat nějak jinak bez převaní? Např. nacpat jenom do sklenice a zamáčknout? Ale již ukvašené. Děkuji Jarda |  | Jak skladovat či zpracovávat mrkev, 9.11.2008 Moje mamka dělala toto podobně, různé druhy zeleniny, z některých i nať, česnek, myslím i cibuli, to všechno najemno nastrouhala, osolila a namačkala do skleniček od výživy. Potom to zalila sádlem. Nebo to namýchala se sádlem a potom do... celý příspěvek > |  | Co to vlastně vyrábím, kompost?, 9.11.2008 Trávu jako mulč, jsme používali dříve kolem ovocných stromků, ale už to neděláme- ani nevím proč. Taky do jahod jsme dávali asi 5cm vrstvu, ale hrabanky. Jinak máme jeden záhonek mrkve napůl s petrželí, jeden hrachu a jeden letos červené řepy.... celý příspěvek > |  |
|  | Jak a kdy se stříhá růže z Jericha, 9.11.2008 Děkuji paní Elfce za radu. Na jaře zastřihnem a občas přihnojíme. Jarda |  | Co to vlastně vyrábím, kompost?, 6.11.2008 Zkusím to udělat tak, že ten prostor opravdu rozdělím na tři části-tak jak píše pan Vysloužil. Kompostér si zatím ponechám. Chtěl jsem se zeptat zda do kompostu dáváte i spadlá částečně nahnilá jablka a listí? A když jsme u listí, tak... celý příspěvek > |  | Co to vlastně vyrábím, kompost?, 2.11.2008 Já jsem myslel, že když se dá čerstvě pokosená tráva do kompostéru, tak se celkem dost zahřeje , zničí se semena a potom na záhonu neroste. Ale třeba se to samé stane i u povadlé trávy. Napadlo mě, jestli by to nešlo udělat obráceně. Nechat... celý příspěvek > |  | Co to vlastně vyrábím, kompost?, 2.11.2008 Paní Danielo, máte pravdu. "Hlína" sem nepatří. I manželka se mně směje, jak jsem to rychle "dostal" . Jinak děkuji. Pěkný večer. |  | Co s orchidejí po odkvětu?, 2.11.2008 Máme doma orchidej a právě odkvetla. Zůstal holý rozvětvený stonek. Co máme nyní udělat, zastřihnou? A když ano, tak kdy. Děkuji |  |
 |
|