|
I toto je Mountfield, 23.8.2009 Je škoda, že dobré křovinořezy Oleo-Mac prodává v ČR zrovna MTF. Nedávno jsem si všiml, že se je sem někdo snaží vozit a prodávat oklikou přes Polsko, ale jak je to pak se servisem, to netuším. |
 |
Stroje danske značky Texas. Zkušenosti?, 20.7.2009 To asi těžko, protože jestli jde o firmu Oregon, která vyrábí řetězy do pil aj., tak tu založili ve 2. polovině 40. let v Portlandu ve státě Oregon Američané Cox a Gray. |
 |
|
 |
Stroje danske značky Texas. Zkušenosti?, 20.7.2009 O tom, že je firma s počtem zaměstnanců 21 - 50 a základním kapitálem 1 milion DKK "velká", se dá s úspěchem pochybovat (kompass.com). Satelitní fotografie ukazuje areál o velikosti malinkého JZD. |
 |
Zkušenosti s motorem Briggs 5,5 HP, 20.7.2009 Vytlačené gufero je banalita, horší bude ta klikovka. Číslo náhradního dílu byste podle modelu a verze motoru asi našel na webu briggsandstratton.com, ale pravděpodobně to nechcete rozebírat sám, pak bych místo Mountfieldu zvolil autorizovaný servis... celý příspěvek > |
 |
Roundap, 15.7.2009 Smrky ani zlatice glyfosátem zředěným podle návodu nezahubíte, ani kdyby na ně postřik nedopatřením mírně zalétl, leda snad tu a tam zežloutne jehlice nebo list.
Prakticky je aplikace glyfosátu velmi jednoduchá - stačí postřikovat ve výšce do... celý příspěvek > |
 |
Stroje danske značky Texas. Zkušenosti?, 12.7.2009 Pila TS450 mi nápadně připomíná čínskou pilu Hecht 945 (v železářství stabilně za 4000 Kč). |
 |
Růže na loubí, 10.7.2009 Čím to poroste rychleji, tím lépe... Měl jsem pro to předpěstované pnoucí růže "Pink Showers" a "Climbing Goldfinch", bohužel jsem jim na jaře nemohl věnovat dost pozornosti a napadly je mšice a houbová onemocnění. K postřiku jsem... celý příspěvek > |
 |
Roundap - Roundup, 9.7.2009 Teoreticky by se to dalo zrýt ihned, jakmile začnou být na původním porostu vidět známky usychání a uvadání, ale (jak už jsem tu tuším ventiloval) nejlépe je počkat, až původní porost zežloutne a nadobro uschne - tou dobou je už zetlelý i jeho... celý příspěvek > |
 |
Růže na loubí, 9.7.2009 Rád bych si nechal poradit od zkušenějších růže na popnutí loubí. Loubí by mělo vypadat jako tunel asi 2 m vysoký, 4 m dlouhý, 2 m široký a důležité je, aby vegetace pokrývala i "strop". Břečťan, přísavník a rdesno už máme všude, kam se... celý příspěvek > |
 |
Doba odbourání Bofixu, 8.7.2009 Nahlédněte do přibaleného letáku s návodem k použití |
 |
|
 |
Vrtací a sekací kladivo, 7.7.2009 Brilantní nápad |
 |
Betonova koryta z poradu, 7.7.2009 Svého času jsem něco podobného zahlédl v televizi, používaly se k tomu plastové kyblíky od barev. Menší se obrátil dnem nahoru, z většího se uřízlo dno, pak se nasadil na ten menší a do vzniklé mezery se lil beton a házely staré hřebíky místo... celý příspěvek > |
 |
Kombinace vibrační čerpadlo - tlakový spínač, 6.7.2009 50 cm se mi zdá málo, to se dává na jižní Moravě, já jsem to dával v 420 m n. m. do hloubky 80 cm, nad trubku jsem dal 10 cm polystyrenu a i tak to v zimě před odjezdem pro jistotu ještě vypouštím.
Nejlepší asi bude poptat se po okolí, jak to mají... celý příspěvek > |
 |
Obsluha dvoutaktového motoru u křovinořezu, 4.7.2009 Jen bych ještě dodal, že pro zahradní techniku se nehodí olej pro dvoutaktní motory M2T, který se prodává na každé pumpě a který se lije do Pionýrů, Trabanta, Warťase atp., ale je třeba použít o třídu vyšší olej, např. červený Castrol Garden 2T,... celý příspěvek > |
 |
Kombinace vibrační čerpadlo - tlakový spínač, 4.7.2009 Do 2 tisíc by se asi dala sehnat použitá Sigma Nautila. |
 |