|
Cílené použití Roundapu, 27.6.2012 Pane Draxlere, ta kolečka tam budete mít i v případě, když použijete ochranu vyrobenou z čehokoliv, nejen z PETky. Pampeliška je totiž jak my u nás říkáme "rozvalucha". Její listy jsou rozvalené a po jejím odumření po natření Roundupem vznikne... celý příspěvek > |
 |
Slepice si vyzobávají peří, 9.6.2012 Nemají v peří nějaké parazity? Pokud se jim podaří se jich při popelení trochu zbavit, na hřadu v noci na ně mohou znovu vlézt. Je vhodné provádět důkladnou dezinsekci kurníku včetně hřadovacích tyčí. Vystříkání Biokillem bych provedla... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kdy sklízet česnek, 2.6.2012 Právě jsem odlamovala všechny květní stvoly, jeden jsem nechala pro orientaci, abych věděla, kdy se postaví do pozoru . Česnek je nádherný. Loni jsem sklízela 5.července. Letos to asi bude také tak. Polabí, 366m.n.m. |
 |
Zákeřný plevel, 18.5.2012 Pane Černíne, také jsem měla u tohoto přísavníku strašně tlusté kořeny. Při pokusu o jejich vytrhnutí ze země se vždycky zvedl i metr čtvereční země s hustou sítí tenkých kořenů. Duševně jsem se proto připravila, druhý den vzala nůž se zubatým... celý příspěvek > |
 |
Meruňky Pincot a Kioto, 16.5.2012 Můj tříletý Pinkcot moc květů letos neměl. Z toho mála mu jich mrazy ještě velkou spoustu ustřelily. V míse okolo kmenu leželo na zemi úplně celých kvítků hodně. Plod nebude letos ani jeden. Nenašla jsem. Později,... celý příspěvek > |
 |
Do hnízd seno, nebo slámu?, 2.5.2012 Také jsem o tom četla, nebezpečné by mělo být pro slepice seno z dlouhé trávy. Pak prý není takové slepičce pomoci. Sleduji toto téma a čekám, zda nějaký zkušený odborník slepičář, který tady někdy píše, na tento problém... celý příspěvek > |
 |
Malinoostružina, 15.4.2012 Boysenberry asi není lepší. Mám ve vzdálenosti 5 m od sebe keř ostružiny Dirksen a keř malinoostružiny Boysenberry, zasazené byly stejně před 3 roky. Dirksen si vede velmi dobře, ale Boysenberry ne. Šlahouny, které u Boysenberry za léto dosáhly... celý příspěvek > |
 |
Slepičky 13 týdnů, 10.4.2012 Jestli jste na ně obdržela účet, tak snad ano. Já kupuji od pojízdné prodejny a nikdy jsem neviděla, že by prodejce účtenku někomu vystavoval. A ceny si letos určuje podle momentálního zájmu, nikoliv podle toho, co deklaruje na svých webových... celý příspěvek > |
 |
Pustoryl, 10.4.2012 To je jako bych zadavatelkou Vašeho dotazu byla já. Také můj pustoryl mi za 5 roků ani jednou nevykvetl a také je nedaleko od něj vzrostlý ořešák. Předloni jsem mu domlouvala a pohrozila mu, že jestli nedá zase ani jeden kvíteček, tak ho... celý příspěvek > |
 |
Česnek, 3.4.2012 Já si také myslím, že česnek jen tak snadno nevymrzne pokud je to opravdu náš česnek. Je velmi mrazu odolný. Pěstuji vlastní modrý paličák už hodně let. Předloni se mi stalo, že při podzimním rytí jsem našla pár nesklizených česneků, které... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak zasadit hlízy jiřina, 28.3.2012 Já hlízy jiřin dávám do sklepa kde mám přes zimu brambory. Zbavené zeminy a jen v jedné vrstvě je vyskládám do dvou plastových vaniček. Sklep mám hluboko v zemi pod chalupou, teplota v zimě je tam 9°C. Jestli Vám neplesniví ve sklepě brambory,... celý příspěvek > |
 |
Paprikova semena červene Kapie z Lidlu, 13.3.2012 Klidně. Také jsem pár čerstvých zasadila. Vystartovaly jak fretky za necelé 4 dny. A úplně všechny. Otázkou je, jaké dají plody. Uvidíme. |
 |
Prořezat švestku teď?, 1.3.2012 Mě se osvědčilo u řezu ořešáku toto. Máme 80 roků starý a velmi rozložitý vlašský ořešák. Kvůli letním vichřicím vznikla obava, aby vzhledem na převládající směr větru případně odervané větve nepoškodily střechu sousedovic domu. Řez byl proveden... celý příspěvek > |
 |
Prořezat švestku teď?, 27.2.2012 V sadu máme jak 80 let staré švestky, tak i mladé švestky. Musím říct, že přes všechno, co si ode mne nechaly v průběhu asi 25ti roků líbit (pokusy o roubování, řez úplně kdykoliv a nejvíc zejména v lednu a únoru, aniž by jediný strom nebo stromek... celý příspěvek > |
 |
Sazenice okurek - vyhodit?, 23.2.2012 Před výsevem paprik jsem přinesla výsevní substrát, aby se důkladně prohřál, mimo jiné také jednu misku s loňským substrátem, který jsem nechala stát na výsevním stolku, že do něj také později něco vyseju. A během asi tří dnů se v misce vyklubaly dvě... celý příspěvek > |
 |