Malinoostružina

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 41.185 (?)
15.4.2012 14:16

Boysenberry asi není lepší. Mám ve vzdálenosti 5 m od sebe keř ostružiny Dirksen a keř malinoostružiny Boysenberry, zasazené byly stejně před 3 roky. Dirksen si vede velmi dobře, ale Boysenberry ne. Šlahouny, které u Boysenberry za léto dosáhly délky asi 4 metrů všechny umrzly, keř obrazil jen asi 20 cm od země, u Dirksenu neumrzlo nic ani trošičku. Možná, kdyby se šlahouny na zimu položily na zem a něčím přikryly, tak by se tato situace neopakovala. Muselo by se ale pravděpodobně počítat s tím, že zakoření a hned by tu byla stěna 4 m široká. Ta choulostivost Boysenberry mě velmi překvapila, neb to samé se událo i předloni, kdy bylo sněhu spousta. Šlahouny jsem však ani tehdy z konstrukce před zimou na zem nepokládala a nezakrývala. Polabí, 366m.n.m. daří se zde melounům, paprikám, lilkům, kalabasám jen tak venku, takže žádné extrémní a nevhodné klima, tak nevím, proč zrovna Boysenberry je na naši lokalitu tak extrémně choulostivá.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 41.185 (?), 15.4.2012 14:16

Boysenberry asi není lepší. Mám ve vzdálenosti 5 m od sebe keř ostružiny Dirksen a keř malinoostružiny Boysenberry, zasazené byly stejně před 3 roky. Dirksen si vede velmi dobře, ale Boysenberry ne. Šlahouny, které u Boysenberry za léto dosáhly délky asi 4 metrů všechny umrzly, keř obrazil jen asi 20 cm od země, u Dirksenu neumrzlo nic ani trošičku. Možná, kdyby se šlahouny na zimu položily na zem a něčím přikryly, tak by se tato situace neopakovala. Muselo by se ale pravděpodobně počítat s tím, že zakoření a hned by tu byla stěna 4 m široká. Ta choulostivost Boysenberry mě velmi překvapila, neb to samé se událo i předloni, kdy bylo sněhu spousta. Šlahouny jsem však ani tehdy z konstrukce před zimou na zem nepokládala a nezakrývala. Polabí, 366m.n.m. daří se zde melounům, paprikám, lilkům, kalabasám jen tak venku, takže žádné extrémní a nevhodné klima, tak nevím, proč zrovna Boysenberry je na naši lokalitu tak extrémně choulostivá.

host - 37.76 (?), 15.4.2012 22:46

Nemáte někdo zkušenost, jaká je Boysenberry v deštivém počasí v porovnání s Tayberry?

Zuzka

host - 64.22 (?), 21.8.2012 12:08

Doporučuji červený ostružiník japonský, téměř se o něj nestarám, plody jsou červené, sice menší, ale je jich velice, velice mnoho, Rostlina je asi 2,5 metrů vysoká, moc "necestuje", množí se zahřížením, ohnutý konec k zemi často sám zakoření, nebo ji rozmnožují ptáčci - ze semínek se pod stromy často objevují malé roslinky. K pěstování doporučuji. Půda je vhodná však vlhčí. Václav

Ostružiník japonský
Ostružiník japonský

host - 19.196 (?), 21.9.2012 6:33

Prosím o sdělení, kde se dá japonský ostružiník koupit.Už jsem o něm slyšela stejnou chválu jako pane Václave od Vás. Díky

host - 194.226 (?), 21.9.2012 11:12

Docela mě tento ostružiník také zaujal. Našel jsem však jen internetový obchod Okrasné Dřeviny - Ing. Milan Žižka, kde je bohužel celkem vysoké poštovné. Petr L.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz