|
Poznáte někdo tuto rostlinu?, 11.6.2009  Můžete mi někdo ze zkušenějších sdělit co mi to vyrostlo pod velkou borovicí? Myslím se, že to sem zanesli ptáci. Už mi pod borovicí, kde mám záhonek s kytičkami, vyrostlo vloni asi 10 přísavníků. Nevím jestli to mám nechat nebo vyrýt. Díky |
 |
Bradavice na listech, 10.6.2009  Tatínek má na dlouleté švestce podobné bradavičky (viz. foto) a listy mají i světlejší barvu. Staré švestky, které jsou vedle to nemají. V předchozích příspěvcích jsou různé názory, poraďte mi prosím, čím to má tatínek ošetřit ať ho alespoň drobek... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vlašský ořech - nemoc listu, 10.6.2009  Poraďte mi prosím, co to má tatínek s vlašským ořechem. Má to jen na malém ořechu. Druhý je velký a ten má listy zdravé. Domnívám se, že to mohlo být způsobeno mrazem, ale nejsem si jistá. Díky za radu. |
 |
Co všechno hnojíte slepičáky?, 28.5.2009 Zajímalo by mně jestli hnojíte zkvašeným slepičákem hortenzie, rododendrony, fuchsie a jiné rostliny, které nesnášejí vápno? Děkuji |
 |
O jaký plevel se jedná?, 19.5.2009 Bojuji se svlačcem už třetím rokem. Byl hlavně okolo kompostu a rozpadlého skleníku. Dvakrát až třikrát do roka chodím se štětečkem a natírám mu listy. Natřený zahyne, ale kousek vedle vyrazí další. Měla jsem ho i v trvalkách. V záhonu k němu... celý příspěvek > |
 |
Malý červ na borovici, 5.5.2009  Nevíte prosím vás co je to za malého červa? Mám u chaty krásnou velkou borovici, slouží jako slunečník a červi z ní začaly padat dolů. Padá jich docela dost a je to nepříjemné, když tam sedíme. Poraďte jak na ně i když si nedovedu představit nějaký... celý příspěvek > |
 |
Proti pampeliškám, 23.4.2009 Zahradu kterou jsme koupili před třemi lety nikdo asi 8 let neobdělával, tak vímco to je. Každý rok stříkám Bofixem skoro celou zahradu. Randap jsem použila jen drobek na přesličku, kozí nohu, svlačec., které jsou nezničitelné. Pampelišky jsem... celý příspěvek > |
 |
Begonie, 17.4.2009 Nevím zda vám přímo odpovím na vaš dotaz, ale popíšu vám svůj postup. Asi před třemi týdny ale to nevím přesně jsem je vyndala ze sklepa. Byly tam v rašelině. Do této rašeliny jsem přidala zahradní zeminu asi 1 :1. Do truhlíku jsem je dala vedle sebe... celý příspěvek > |
 |
Černý rybíz - jaký?, 16.4.2009 Děkuji za rady. Nevím jestli v sobotu budou jěště nějaký výběr mít. Už je dost dlouho. Jinak počkám na podzim. Já jsem ho již předloni prostříhla, ale asi málo. Já vůbec jako nezkušená lituji něco stříhat. Teď mám diléma se stříháním meruňky a... celý příspěvek > |
 |
Černý rybíz - jaký?, 8.4.2009 Poraďte mi prosím dobrou odrůdu černého rybízu. Mám jeden starý keřík, ale vloni měl jen drobek velmi drobných kuliček. Ve starších příspěvcích jsem nic nenašla. Díky |
 |
|
 |
Soumrak zahrádkaření?, 20.3.2009 Já bych to také tak černě neviděla. Vždyť hlavně po vesnicích a menších městech je vidět plno krásně opravených chaloupek i domečků. Ta satelitní městečka jsou někde moc namačkané, ale to přinesla doba. Drahé pozemky. A když si vzpomeneme jak to... celý příspěvek > |
 |
Ochrana kmínků, 19.3.2009 Mockrát vám všem děkuji za rady. Ty zedníci mě vůbec nenapadli, doufám, že někde drobek vyžebrám. Jinak koupim ty plastové kryty i když mám zahradu oplocenou. |
 |
Pokojovka, 17.3.2009 Já nevím zda má klívie kořeny nebo cibuli, jediné co vím, že má červenooranžové květy. Více květů na jednom stvolu. Mívala ji maminka tak že vlastní zkušenost nemám. Ale pokud si pamatuji, tak po odkvětu nezatahovala, což by napovídalo, že má... celý příspěvek > |
 |
Pokojovka, 17.3.2009 Jenom typuji, není to klívie, latinský nazev nevím, |
 |
Ochrana kmínků, 16.3.2009 Měla bych prosím Vás, ještě jeden dotaz. Nevíte zda se neprodává nějaký vápenný nátěr přímo na kmeny stromů? V Obi mi nabízeli pouze hašené vápno, ale 25 kg je na mé 3 stromečky opravdu moc. Není nějaké vápno, které bych mohla použít na kmeny a ten... celý příspěvek > |
 |