|
Mráz - malé plůdky meruněk, 17.4.2014 Ráno po páté hodině bylo v Hradci Králové v pátém patře 0,3°C a dole na trávě nepěkný šedivec. Na chatě po osmé hodině 1°C, ale tulipány ohnuté k zemi jak fajfky a kde nesvítilo sluníčko tak také šedivec. Včera jsem pod meruňku, broskev a švestku... celý příspěvek > |  | Bílá plíseň na dřevě, 21.2.2014 Vloni jsem měla na jabloních (Melrose a James Grive) vlnatku krvavou. Zlikvidovala jsem ji postřikem (Mospilan s přídavkem Jaru), mám ale obavu aby se letos neobjevila znovu. Byla velmi mírná zima. Poraďte mi prosím, zda by pomohl nějaký převentivní... celý příspěvek > |  |
|  | Jak zabíjíte slimáky?, 4.7.2013 Nakládám do slaného nálevu i krmím granulemi. Sbírám většinou večer s čelovkou do seříznuté PE lahve kde mám ještě vystřihnuté V aby se z drátu nebo nůžek lépe sundávali. Lahve pak postavim do popelnice. Tento týden se začali objevovat mrňousové, tak... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 12.6.2013 Pane Kuky už jste stříkal proti obaleči? Jestli jste ještě nestříkal, tak dejte potom avízo. Děkuji. |  | Rajčata ven?, 9.5.2013 Pane Kuky, vy mě strašíte! Nesledoval jste tu předpověď v HK? Jestli se to alespoň drobek shodovalo? Já je dám stejně ven, ale nedám k nim tyčky aby se to mohlo přikrýt. ... celý příspěvek > |  | Třapatka - rudbekie - echinacea, 9.5.2013 Třapatky jsou letničky i trvalky. Jestli to máte trvalky tak by i letos měly kvést. Když necháte odkvetlá květenství přes zimu, tak se vám i vysemení. Já je měla vedle plotu a vůbec jsem se o ně nestarala. Pouze v pozdním létě se občas objevilo... celý příspěvek > |  | Rajčata ven?, 9.5.2013 Přiznejte se kdo je už máte v zemi? Mě už hrozně svrbí ruce a myslím, že je tento víkend vysadím do záhonů. Předpověď vypadá celkem dobře, tak to asi risknu. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 26.4.2013 Pane Kuky, děkuji moc za vyčerpávající odpověď. Já měla spíš strach, aby ten postřik nebyl moc toxický a zda se různé přípravky mohou takto kombinovat. Tak jsem je včera večer postříkala Baycorem s Karate. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 25.4.2013 Pane Kuky, prosím vás, vy všechny přípravky smícháte v jeden postřik, nebo stříkate každý zvlášť? Já po loňské silné strupovitosti a pak i kroupách bych chtěla jablíčka také ošetřit. Nevím zda to mohu smíchat a čím se mám řídit, jestli je... celý příspěvek > |  | Borovicové jehličí jako hnojivo, 5.4.2013 Jehličí z borovice dávám pod rododendrony, tůje, cypříšky, k hortenziím, borůvkám, magnolii a bobkovišni. Okolo okrasných keřů kde mám mulčovací kůrů je také přidávám. S posekanou trávou ktérou mulčuji záhony a ovocné stromy se dostane jen drobek do... celý příspěvek > |  |
|  | Treba planty rajcin uz presadzat, nevadi drobna muska?, 5.4.2013 Já bych je také nepřesazovala. V těch průhledných kelímcích je vidět, že nejsou ještě ani zakořeněné. Já mám rajčata také asi tak malé jako vy v těch neprůhledných kelímcích a pikýrovat je budu až budou mít asi dva pravé lístky. Myslím že to budu... celý příspěvek > |  | Květiny do vázy, 21.2.2013 Poraďte mi nějaké letničky, které vydrží ve váze. Mohou to být i trvalky. Cinie, třepatky a afrikány pěstuji. Děkuji za typy. Bohuna |  | Papriky - klíčivost semen, 19.2.2013 Paní Michaelo ještě chvíli vydržte. Já jsem je sela 9..2. a včera večer se mi začaly pomalu klubat. Včera jich bylo asi 5. Mám je normálně zaseté v substrátu v malých sadbovačích v plastovém skleníčku co prodávají. Hlavně aby vám nezaschla... celý příspěvek > |  | Jaký druh česneku?, 17.9.2012 Tak pro informaci vám sdělím jak to je se sadbou u p.Kozáka. Koupila jsem Vekan a Havran. Taťka chtěl Blanin II, ale ten neměl.Byla jsem tam před osmou a měl již otevřeno. Každou sobotu v zaří má od 8-17 hodin. Sadbu měl: Vekan, Benátčan, Japo II,... celý příspěvek > |  | Modrobílý záhon, 14.9.2012 Přidám: pivoňka, flox, listopadka, narcis, tulipán, zvonek, čechrava, lilie. |  |
 |
|