|
jak na vosy, 20.11.2008 Já mám 2 stromy Ontaria, ale vosy mi na ně nejdou. Vybírají si letní nebo podzimní odrůdy. Ontário je zimní jablko a na stromě je ještě kyselé. Jsou to opravdu vosy? Ale nevím co by to mohlo být jiného. Petlahve jsem použila poprvé. Některé s pivem a... celý příspěvek > |
 |
Nahořklé maso z nové udírny, 20.11.2008 My máme udírnu z dvouplášťového plechu. Švagr ji kdysi udělal jen z jednoho plechu, ale to nešlo vůbec vyhřát, tak ji musel zateplit a přidat druhý plech, Čím to zaizoloval se už bohužel nedovím. Zkušeností moc nemám, ale případá mi, že máte moc... celý příspěvek > |
 |
|
 |
použití dřeva na uzení nebo grilování, 20.11.2008 Já používám pouze dřevo z ovocných stromů (třešeň, švestka, jabloň) a kůru dávám pryč. Kde nejde oddělit, tak ji tam nechám, ale to jsou jen zbytky. |
 |
Phalaenopsis - jak ustřihnout stvol?, 6.11.2008 Mám ji asi 3 roky. Já ji jenom mírně zalévám, 2-3 lžíce asi 2x do týdne. Zalévám převařenou a studenou vodou co mi zbyde ve varné konvici. Mám ji v původním substrátu, ale ve dvou miskách. V první větší misce mám keramzit s vodou a na tom misku s... celý příspěvek > |
 |
Ontario, 3.11.2008 Pane Josefe, děkuji za radu. Je rozhodnuto, zůstanou tedy oba stromy, abychom měli každý rok. Nám chutnají a skladovatelnost velmi dlouhá. Díky zachránil jste ji.
K hostovi 11.1 Nejsem žádný odborník, ale těch jablíček se musím zastat.Na stromech... celý příspěvek > |
 |
Ontario, 31.10.2008 Stromky prodávají také ve školce v Kuklenách. Já jsem kupovala stromky v ulici Na Okrouhlíku. Je to naproti novému terminálu autobusového nádraží. Ze silnice to není vidět je to za zdí a vchod je naproti mateřské školce. Stromků tam měli dost, ale... celý příspěvek > |
 |
krysy a podobna havet, 22.10.2008 Zkusím vám popsat boj mého otce s krysami. Rodiče dávají slepicím namočený chleba a zbytky z kuchyně do velkého pekáče. Nejvíce žrádla se ztrácelo přes noc. Otec prostor pod kukaněmi zadělal pletivem s většími oky tak, aby tam nemohly slepice, ale... celý příspěvek > |
 |
Podnož?, 21.10.2008 Vážený pane Miloši,
Máte pravdu.Teď už se nedivím, že jsem to nemohla nikde najít. Já jsem sena tu cedulku dívala i lupou. Dávala jsem to i synovi, on má ještě dobré oči, já už dvoje a asi musím znovu k očnímu. Písmena jsou velmi slabě vidět a ještě... celý příspěvek > |
 |
Podnož?, 21.10.2008 Dnes jsem si koupila třešeň Karešova, podnož MAMAL. Nevíte někdo co je to za podnož? Bylo mi řečeno, že bude menší než na ptáčnici. Já jakožto začátečnice jsem o této podnoži neslyšela. Předem moc děkuji. |
 |
vlaštovičník - bradavice, 1.10.2008 Tak nevím zda do toho máme jít po těch rozdílných názorech. Syn je už dospělý tak by se snad nehýbal. Tu zkušenost s kožním, máme úplně stejnou. Než jsme tam šli, měl bradavici menší, teď je mnohem větší už i s dětmi a ještě je taková vystouplá. Ten... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak se zbavit černoty z ořechů?, 30.9.2008 Nevím jestli to není zdraví škodlivé, ale zkuste Vanish na skvrny. Ja občas, když mám ruce jak kominík a ničím to nejde, hlavně kolem nehtů, tak si to potřu, chvilku nechám působit a pak si řádně ty ruce omyju v teplé vodě. |
 |
vlaštovičník - bradavice, 30.9.2008 Mockrát vám všem děkuji. Vyzkoušíme skoro vše, až na to půlnoční dobrodružství. Nějaké zaříkadlo se učit nebudu, indiáni nejsme.No, alespon jsme se zasmáli. Uvidíme jak se na to ta potvůrka bude tvářit. To pořekadlo, že má dobrý kořínek o ní platí... celý příspěvek > |
 |
vlašťovičník - bradavice, 29.9.2008 Nemáte, prosím vás, někdo zkušenost s vlašťovičníkem na bradavice? Syn má bradavice na chodidle. Nejdříve měl nějakou vodičku, pak mu to vypalovali i vyřízli. Výsledek žádný, má ji ještě větší a další dvě malé. Přivítám i jinou dobrou radu. Předem... celý příspěvek > |
 |
jakou popínavku vybrat?, 26.9.2008 Přidám také svůj názor.Jsem začátečnice v zahradničení a zastávám názor, uvádět i české názvy. Myslím že s tím bude souhlasit více začátečníků. My se dost potýkáme s pěstováním, prořezáváním stromů, keřů, hnojením atd. Vy naši odborníci,... celý příspěvek > |
 |
Sundavillea Red - pěstování, 22.9.2008 Já ji nevlastním, ale mají ji rodiče. Otec pro ni udělal drátěný kruh a propletl ji dokola. Něco podobného jako se to dělá u mučenky. Mají ji od loňska a nádherně jim kvete již dlouho. Přes zimu ji měli v chodbě u okna, přes léto byla venku... celý příspěvek > |
 |