|
Broskvoně - kadeřavost - rok 2010, 14.5.2010 Ještě-zadejte si do vyhledavače "kadeřavost", v minulých letech se zde toto téma, ochrana i rada, jak napadeným stromům nejlépe a nejrychleji pomoci probíraly. M.R. |
 |
Broskvoně - kadeřavost - rok 2010, 14.5.2010 Postřik jako každým rokem-podzim po opadu listí Kuprikol, zjara Kuprikol a po 14 dnech Syllit. Dnes jsem prohlížela v tom ubrečeném počasí stromy a je chycená pouze nektarinka asi na 4 větvích konce. Tak to ostřihnu a vypadá to v pohodě, na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nekvetou nějak brzy?, 14.5.2010 Tak to jsem ještě neviděla za spoustu roků. I letos nemám na hortenzii velkolisté zatím poupata, má teprve malé listy. Poupata má pouze popínavá hortenzie, ale i u ní bude ještě "chvilku" trvat než se rozvinou. Čechrava začala teprve nedávno vyrážet... celý příspěvek > |
 |
Rajče tyčkové stupické polní ranné, 12.5.2010 Stupické, Start a Tornáda jsem ven vysadila minulou neděli. M.R. |
 |
Dřevo z jabloně - opékání buřtů, 7.5.2010 Teda chlapi, vy jste "fajnšmekři", myslím, že nejdůležitější je, aby někoho nenapadlo použít na opékání dřevo barvené, lakované či mořené. To by tedy nebyla ta "správná" chuť a zdraví by to rovněž nepřidalo. M.R. |
 |
Okousané stromky, 7.5.2010 Tak k nám nevtrhli v zimě ani srnky ani zajíci a vše vypadalo dobře. Jenže: před 14 dny utekly z nějaké sousední vsi ovce a vyrazily-přestože se dalo i jinam-na náš dosud pouze částečně oplocený pozemek. Bylo jich prý 8, soused je vyháněl. Nicméně si... celý příspěvek > |
 |
Šeřík nekvete, 7.5.2010 Co myslíte konkrétně tím "vyštípali semena"? Po odkvětu se u šeříku odstraňují celé odkvetlé části-dělám to celé roky a kvete nádherně. M.R. |
 |
Postřik proti pilatce, 4.5.2010 Používám-a docela úspěšně-právě Calypso. Ani na lepové desky ani na přirozené predátory nespoléhám, nemusím mít "maso" za každou cenu i k ovoci-i když proti gustu, žádný dišputát. M.R. |
 |
Sloupovitý ostružiník Navaho, 11.4.2010 Mám ho teprve druhým rokem, takže nějak zvlátními zkušenostmi z praxe rovněž posloužit nemůžu. Tak jen to málo: zakoupila jsem sazenice kontejnerované, pouze 2 na zkoušku. Bohužel jsem je vysazovala zjara, vyhnaly 4-5 výhonů-je třeba je vyvázat ke... celý příspěvek > |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 10.4.2010 8 km od Úštěku, 260 m n.m., zatím nenakvétají meruňky ani broskvoně, tak snad vydrží do konce příštího týdne, kdy má být lepší počasí. M.R. |
 |
|
 |
Vydatná lokální líheň klíšťat, 30.3.2010 Tak už jsou zase tady. Je zvláštní, že před 3 týdny byl ještě sníh a vůbec nevadila docela poměrně vydatná a dlouhá zima, aby trošku ta otravná klíšťata vymizela. Nečekala jsem je vůbec tak brzo, tráva začíná na chalupě teprve rašit. Pravda je, že v... celý příspěvek > |
 |
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 15.3.2010 Já mám trsy 3, už jsem se radovala, jak byly nádherné a teď zůstala nahnilá sušina. Dost mě to udivilo, loni zůstaly celou zimu s krásnými zelenými listy. Čekala jsem trochu nějakou devastaci, byla větší a delší zima, ale takto má představa... celý příspěvek > |
 |
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 15.3.2010 Ahoj Micuko, zdravím. Od rána se vztekám. Včera to vypadalo slibně, do rána odtál téměř všechen sníh naráz a dnes se probudím po tom hrozném fukéři je zase venku souvislá bílá dečka. Jsou to asi 2 cm, ale už jsem to nechtěla. Začala se objevovat... celý příspěvek > |
 |
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 11.3.2010 Kéž by bylo. U nás byli špačci o 14 dříve, "řvali" jak diví na ořešáku a po týdnu-min. týden-připadlo dalších 15cm sněhu a je "po ptákách"-jaro se leklo. Jediná sněženka, která se vydrala z pod sněhu, je zase pěkně přikrytá. Už je... celý příspěvek > |
 |
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 7.3.2010 Přestože zde to dopadlo podobně, ptáci to nevzdali. Celý den na sluníčku zpívali nejen špačci ale sýkory a brhlík, vrabčouni štěbetali jako vzteklí a hlavně strakapoud tak zuřivě toká, div si ten zobák i s hlavou na starém ořešáku neurazí. Takže sníh... celý příspěvek > |
 |