Příspěvky uživatele - walter.

Jak moc řezat ostružiny, 6.3.2025 Obsahuje fotku
Pěstuju beztrnnou odrůdu Thornfree na vodorovné opoře ze starých střešních latí. Nezkracuji žádné výhony vyjma těch, které nějakým způsobem vadí. Hlavní výhony u mě běžně dorůstají délky 4 metrů. Vystříhávám v podstatě jen vyplozené a zaschlé výhony.... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 5.3.2025
To by chtělo dotàzat se ve Fytosu.? A co když očko na jaře nerašilo dostatečně rychle, aby stihlo vytvořit kmínek a k dopěstování došlo až v roce následujícím?
Poškozený kmínek, 5.3.2025
Zřejmě korová nekróza jabloní. Ošetření odstranění napadené kůry a dřeva, zatření roztokem měďnatého fungicidu, např. Champion 50WG. Dále zatřít ránu stromovým balzámem. Otázkou je, zda stromek dokáže zregenerovat, podle snímku se zdá, že jsou... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 3.3.2025
Prostě Vás ovládlo jaro, to je celé. Jinak 👍 za nádhernou sadbu. Takovou rozhodně nemám. Ale během týdne už budu pikýrovat do skleníku a tam už bede poměr tepla a světla příznivější.
Kadeřavost broskvoní 2025, 2.3.2025
termíny prvního postřiku proti kadeřavosti v minulých letech u mě: 21.3.2015, 27.2.2020, 6.3.2021, 24.2.2022, 12.3.2023, 14.2.2024. Letos zatím ještě ne, ale při teplotě 12,3° ve stínu se pupeny nalévají docela rychle. I tak ale lze konstatovat, že... celý příspěvek >
Fíky, 1.3.2025
Může být, ale zdá se mi to dost složité, asi proto, že tu skelnou vatu nemám a musel bych ǰí napřed sehnat. Může to být dobrý způsob množení většího množství sazenic. Dříve jsem na jaře nařezal z zdřevnatělých větví fíkovníku prýty asi 15cm a... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 1.3.2025 Obsahuje fotku
Před výsevem naklíčených semínek do substrátu.
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 28.2.2025 Obsahuje fotku
Pane Petře, no, prostě mi to nevyšlo. Harbinger jsem narouboval na narašený semenáček uvnitř a raší, Babygold jsem dal na myrobalán taky uvnitř, ale ještě nebyl dostatečně v míze a zde šlo zřejmě, jak píšete, k více narašeným roubům oproti podložce.... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoní 2025, 28.2.2025
206.130: nesmíte věřit všemu, co na internetu dohledáte. Vždy byste si měl ověřit i zdroj informací.V tomto případě jste vzal informaci z článku, který napsala studentka ekonomie. Píše, že... kadeřavost je šířena především hmyzem, jako jsou mšice... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 27.2.2025 Obsahuje fotku
Z rostliny Crimson Crush F1 vypěstované v březnu 2024 jsem v říjnu odlomil a nechal zakořenit řízky, z nejsilnější rostliny z nich jsem koncem ledna odlomil a nechal zakořenit nové řízky, viz současné foto.
Rajčata 2025, 27.2.2025
👍👍👍gratuluji.
Špenát, 27.2.2025 Obsahuje fotku
Špenát vysetý před mrazy a zakrytý trojitou vrstvou geotextilie přežil bez úhony. Vně textilie jsem naměřil teplotu -9,6st. Aktuálně špenát klíčí.
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 27.2.2025 Obsahuje fotku
Po týdnu od mrazů to zatím u mě vypadá nadějně, nezdá se, že by všechny pupeny pomrzly. Nejnižší teploty tu byly něco málo pod -10st. Karola je teprve ve stádiu nalévání pupenú, tam je vše OK, Betinka v stádiu rašení pupenů, tady možná část pupenů... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 25.2.2025
Milane, gratuluji Ti k úspěchu, letos máš sklizeň ještě o týden dřív, než vloni.
Škůdce?, 23.2.2025
Je to savý hmyz známý pod společným názvem Ćervci. Postřik roztokem insekticidu, např. Mospilan, se smáčedlem, např. Silwet Star. Postřik po tždnu zopakoval. Část insekticidu zalít i ke kořenům, kde červec útočí také. Rozsáhlejší informace najdete na... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika