|
Jak moc řezat ostružiny, 6.3.2025  Pěstuju beztrnnou odrůdu Thornfree na vodorovné opoře ze starých střešních latí. Nezkracuji žádné výhony vyjma těch, které nějakým způsobem vadí. Hlavní výhony u mě běžně dorůstají délky 4 metrů. Vystříhávám v podstatě jen vyplozené a zaschlé výhony.... celý příspěvek > |  | Rouby jabloně, 5.3.2025 To by chtělo dotàzat se ve Fytosu.? A co když očko na jaře nerašilo dostatečně rychle, aby stihlo vytvořit kmínek a k dopěstování došlo až v roce následujícím? |  |
|  | Poškozený kmínek, 5.3.2025 Zřejmě korová nekróza jabloní. Ošetření odstranění napadené kůry a dřeva, zatření roztokem měďnatého fungicidu, např. Champion 50WG. Dále zatřít ránu stromovým balzámem. Otázkou je, zda stromek dokáže zregenerovat, podle snímku se zdá, že jsou... celý příspěvek > |  | Předpěstování košťálovin, 3.3.2025 Prostě Vás ovládlo jaro, to je celé. Jinak 👍 za nádhernou sadbu. Takovou rozhodně nemám. Ale během týdne už budu pikýrovat do skleníku a tam už bede poměr tepla a světla příznivější. |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 2.3.2025 termíny prvního postřiku proti kadeřavosti v minulých letech u mě: 21.3.2015, 27.2.2020, 6.3.2021, 24.2.2022, 12.3.2023, 14.2.2024. Letos zatím ještě ne, ale při teplotě 12,3° ve stínu se pupeny nalévají docela rychle. I tak ale lze konstatovat, že... celý příspěvek > |  | Fíky, 1.3.2025 Může být, ale zdá se mi to dost složité, asi proto, že tu skelnou vatu nemám a musel bych ǰí napřed sehnat. Může to být dobrý způsob množení většího množství sazenic. Dříve jsem na jaře nařezal z zdřevnatělých větví fíkovníku prýty asi 15cm a... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 1.3.2025  Před výsevem naklíčených semínek do substrátu. |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 28.2.2025  Pane Petře, no, prostě mi to nevyšlo. Harbinger jsem narouboval na narašený semenáček uvnitř a raší, Babygold jsem dal na myrobalán taky uvnitř, ale ještě nebyl dostatečně v míze a zde šlo zřejmě, jak píšete, k více narašeným roubům oproti podložce.... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 28.2.2025 206.130: nesmíte věřit všemu, co na internetu dohledáte. Vždy byste si měl ověřit i zdroj informací.V tomto případě jste vzal informaci z článku, který napsala studentka ekonomie. Píše, že... kadeřavost je šířena především hmyzem, jako jsou mšice... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 27.2.2025  Z rostliny Crimson Crush F1 vypěstované v březnu 2024 jsem v říjnu odlomil a nechal zakořenit řízky, z nejsilnější rostliny z nich jsem koncem ledna odlomil a nechal zakořenit nové řízky, viz současné foto. |  |
|  | Rajčata 2025, 27.2.2025 👍👍👍gratuluji. |  | Špenát, 27.2.2025  Špenát vysetý před mrazy a zakrytý trojitou vrstvou geotextilie přežil bez úhony. Vně textilie jsem naměřil teplotu -9,6st. Aktuálně špenát klíčí. |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 27.2.2025  Po týdnu od mrazů to zatím u mě vypadá nadějně, nezdá se, že by všechny pupeny pomrzly. Nejnižší teploty tu byly něco málo pod -10st. Karola je teprve ve stádiu nalévání pupenú, tam je vše OK, Betinka v stádiu rašení pupenů, tady možná část pupenů... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 25.2.2025 Milane, gratuluji Ti k úspěchu, letos máš sklizeň ještě o týden dřív, než vloni. |  | Škůdce?, 23.2.2025 Je to savý hmyz známý pod společným názvem Ćervci. Postřik roztokem insekticidu, např. Mospilan, se smáčedlem, např. Silwet Star. Postřik po tždnu zopakoval. Část insekticidu zalít i ke kořenům, kde červec útočí také. Rozsáhlejší informace najdete na... celý příspěvek > |  |
 |
|