Příspěvky uživatele - Laco430k

Úroda meruněk 2019, 13.5.2019
Letos jsem kvůli vnoučatům pořídil Radku, aby bylo něco ranějšího než VP, Goldrich nebo Kjoto. Ledana mě nenapadla. Má někdo praktické srovnání Radka vs. Ledana (nejsem v mrazové kotlině ani v produkční oblasti)? V čem je nějaký významný rozdíl? Z... celý příspěvek >
Něco žere papriky, 13.5.2019
Ano, vypadá to nejpravděpodobněji, vloni jsem měl tutéž zkušenost.
Zapomněl jsem možná poznamenat, že těch posledních 15 let mám jen 1-2 velké stromy (ted VP, dříve VP a Maďarskou) a jednoho trpaslíka Kjoto na WAxWA),  k tomu přibyl malý Goldrich (vloni plodil poprvé) a letos přibyla Radka a opět Maďarská... celý příspěvek >
Souhlasím. Více let se mi potvrzuje, že i na nepříznivých stanovištích, pokud ovšem není zahrada v mrazové kotlině(tam pomoci není)  a pokud jarní mrazíky jsou jen běžné (nejsou nižší než mínus 2-3 stupně a netrvají dlouho, zejména jsou jen v... celý příspěvek >
Poznej ptáka, 11.5.2019
Letos na jaře dlouho  poutala naši pozornost žluna zelená a poznali jsme o co jde teprve tehdy, když jsme si našli její hlas na (http://www) stránkách nasiptaci.info/zvuky-ptaku/. Vím že se tu odkazy nemají dávat, ale kdo má děti, vnoučata, tak... celý příspěvek >
Akumulace tepla v pařeništi, 11.5.2019
Určitě, myslím také, že akumulace tepla u překližky asi nehraje velkou roli. Nátěrem na bílo zevnitř se nic nemůže zkazit, odraz světla trochu rostlinám pomůže. Snad něco levného a ekologického (i za cenu nutnosti občasné obnovy), třeba za sucha!... celý příspěvek >
Akumulace tepla v pařeništi, 9.5.2019
Možná. Co se týká feolitu, psal jsem, že mám zkušenosti s vyššími teplotami, takže své zkušenosti nemohu využít. Ale schopnosti akumulace u šamotu, feolitu cihly, betonu atd. a mnoha dalších materiálů asi na teplotě nejsou tak osudové, aby to... celý příspěvek >
Akumulace tepla v pařeništi, 8.5.2019
Vrátil bych se k původnímu dotazu: "... Problémem jsou velmi nízké noční teploty, které jsou příčinou toho, že se pyl stává sterilní. Potřebuji omezit ztráty tepla a také bych chtěl akumulovat nějaké denní teplo, které se v pařeništi vytvoří ... celý příspěvek >
Plastový sud na zeli, 7.5.2019
Rovněž preferuji přírodní materiály - kameninu. Nicméně shoduji se i s názorem, že (Standa_HK) "plastové obaly odebrané z výroben lahůdek." nebo od jiných potravin jsou dobrou volbou (zánovní, na kratší dobu a jen pro jeden účel při stabilní nižší... celý příspěvek >
Akumulace tepla v pařeništi, 7.5.2019
Dnes, když už mám skleník, další zdokonalování pařeniště nehledám. Ale domnívám se, že inspiraci a orientaci lze najít v literatuře o využití slunce a v nízkoenergetických a jim podobných domech. Princip je jednoduchý. Za svislým(šikmým)... celý příspěvek >
Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 6.5.2019
"Mám 75 odrůd jablek 5 stromech + jmelí" Mrzí mě, že jsem si toto přečetl až dnes. Ihned jsem si tento a předešlé úryvky zkopíroval a vytiskl pro "rodinnou estetickou komisi" (prostě pro moje nejbližší), která je sice ráda, že se mi něco z... celý příspěvek >
Akumulace tepla v pařeništi, 6.5.2019
Souhlasím, že řešit akumulaci při neodstranitelném úniku tepla ať již vodou nebo feolitem je příliš složité a výsledek tomu neodpovídá. Mně se osvědčily jednoduché a obecně známé postupy. Kombinace hnoje(v mém případě ovčího a králičího, nejlepší... celý příspěvek >
Rez hrušňová - vím jak na ní, 30.4.2019 Obsahuje fotku
ještě detail
Rez hrušňová - vím jak na ní, 30.4.2019 Obsahuje fotku
Letos jsem byl zaskočen tím, že na (cca 8-10 letém) jalovci rozkladitém (viz foto) jsem zjistil masivní napadení rzí.  Zaskočen jsem byl tím, že poslední roky jsem důsledně slídil po stopách rzi na jalovci na jaře a nikde nic nebylo (na hrušních... celý příspěvek >
Zimni jablon s tvrdymi plody pozde dozravajicimi, 24.4.2019
Díky, to mi stačí - a vyhovuje. Teď jsem také rád, že jsem vykopal jámy pro výsadbu větší než jsem dříve míval ve zvyku a naplnik kvalitní a výživnou zeminou.
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika