|
Odrůda Katinka, 16.7.2019  Katinka, dozrej uz! :-) |  | TopTaste?, 16.7.2019  Toptaste zacina modrat |  |
|  | Úroda meruněk 2019, 16.7.2019  Madarska v Nitre..zdroj plantex, jar'16, podpnik montclar, chutovo vyborna, plodnost stredna (v porovnani so springbluskou a starou sarkovou marhulou), Tomas |  | Neznama velka husenica, 13.7.2019 Dakujem. Tak, ako kazdu husenicu a chrobac hadzem sliepkam, k tejto sa ani nepriblizili..tak skoncila v krikoch. Dufam ze sa jej bude darit a obrovsky motyl sa pride ukazat :-) |  | Úroda meruněk 2019, 12.7.2019 Fatalne?..ved Vy tento stromcek zachranit dokazete v pohode, ci uz rozmyslate aku jablonku tam date? Tomas |  | Neznama velka husenica, 12.7.2019  Ahojte,
neviete co je to zac? |  | Obaleč švestkový 2019, 10.7.2019  Ahojte, na katinke..obalovac? Aky? |  | Admirál, 9.7.2019  Admiral, prva uroda, na jednom stromceku jeden, na druhom dva plody. Som zvedavy ako to bude s pehovitostou. Kedy sa u vas objavuju prve priznaky? |  | Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 4.7.2019  Coxova reneta, mm106, vysadba jar 2018, zdroj Caklov.
foto 1 - snaha o plosny tvar, foto 2 - najkrajsi zo 4 plodov, dufam ze jeden z nich sa docka degustacie :) |  | Poškození plodů, 3.7.2019 nebude to skor nejaky skodca? napr obalovac, nebodaj tmavka? |  |
|  | Zlatohlávek zlatý, 2.7.2019  ahojte, 30 zlatohlavkov na jednom jablku som nevidel, ale 5-6 ks je ich tam bezne. U mna je to v jeden z hlavnych skodcov jabloni, v maji zeru jablcka a zozeru ich fakt dost. foto z jabloni nemam, pochutnavaju si na prezretych ceresniach |  | Topend, 27.6.2019 marek, moja skusenost ta asi nepotesi. topend plus na st.julien z plantexu som po dvoch urodach presadil na verejne miesto. su to krasne velke slivky, bohata uroda... chut nic moc, plane "slivencie" rastuce v okoli ma sice plody 1/4velkosti ale... celý příspěvek > |  | Oskeruše, 26.6.2019 ahojte,
vyzaduje si oskorusa chemicku ochranu?
ako sa jej dari v teplej polohe?
je mozne prve plody aj nejak vyuzit alebo treba cakat desatrocia pokial zarodi plny sud a vypalit?
vdaka, Tomas |  | Trhliny - nekrózy na letorostech. Příčina?, 21.6.2019 trnovka? |  | Matčino, 21.6.2019  pan Hlavaty, Matkino nepestujem ale uvazujem o nom a tesim sa na vase zhodnotenie odrody z teplej polohy.
mimo tema Matkino, skusite hadanku? na foto su vase dve TOP oblubene odrody, ukazuje sa prva uroda par plodov. Tomas |  |
 |
|