Příspěvky uživatele - vyslouzil

Kurovec, mam se bat?, 7.2.2020
Ta logika není tak úplně průzračná. S otravováním vzduchu to nelze srovnat. Pokud zadavatel postižené dřevo zpracuje a spálí, je to proti šíření brouka určitě lepší postup, než když se stromy nechají stát v lese. A když dřevo nezpracuje, čím bude... celý příspěvek >
Roubování třešně, 7.2.2020
Pokud bude hlavní funkcí stromu dominanta před domem a tedy jeho vzhled, pak by nemělo být víc odrůd na jednom stromě. Koruna nebude nikdy úplně souměrná, odrůdy nepokvetou současně, takže pokvete půl stromu, totéž při zrání. Ale je to na zvážení,... celý příspěvek >
Šunka bez rychlosolí, 6.2.2020
Šunku jsem začal dělat v době, kdy rychlosůl nebyla a se sanytrem by muselo být maso naložené týdny. Fungovalo to bez problémů. Pro lepší pevnost jsem ke kostkám masa přidával jemně umleté vařené kůže. Mělo to jen jeden háček - tu šunku bez rychlosoi... celý příspěvek >
Kurovec, mam se bat?, 6.2.2020
Šíření kůrovce transportem dřeva je možné, ale ve stávající kalamitě hraje druhořadou roli. Brouci umějí létat a vhodné stromy si najdou i na dálku.
Kordie vs. Těchlovan, 6.2.2020
Těžko říci. Já mám obě na jednom stromku a Kordia toho Těchlovana zřetelně přerůstá. Na coltu je zase růst o trochu slabší. Velký rozdíl asi nebude.
Meruňka - choroba, 4.2.2020
při pozdějším řezu nemocné větve ten Váš ošidíte o litry tekutiny, které může využít i k hojení rány... Jen aby meruňka nepoužila ten uspořený litr tekutiny k tvorbě klejotoku...
Užovka a zmije na zahradě?, 4.2.2020
Není praktičtější pořídit si kočku?
Užovka a zmije na zahradě?, 4.2.2020
Dobrej nápad. A čím chcete ty hady přilákat?
Zmladenie starej slivky, 4.2.2020
Barvu do fialova má,  v půli července (u mě spíš po ní) zraje a od pecky je dobře odlučitelná Čačanská raná. Podle popisu plodu se ale přesně odrůda švestky určit nedá.
Nádrž na vodu - zelený povlak na stěnách, 3.2.2020
Natíral jsem nějakou vodouředitelnou. Asi akrylát.  Rád vás přivítám na inventuře svých osmi IBC kontejnerů.
Degustace Holovousy 9.1.2020, 3.2.2020
Co se Angoldu týče, já mu naopak odpouštím i tu chuť - která mimochodem v tuto dobu (když se Rubíny a Rubinoly dostávají za zenit) není až tak špatná. Jinak je to největší držák snad ze všech odrůd a do mých podmínek dosud nepřekonaná jednička... celý příspěvek >
Degustace Holovousy 9.1.2020, 3.2.2020
Angold zabodoval v kategoriích slupka, konzistence, kyselost. Ale stačilo to.
Degustace Holovousy 9.1.2020, 2.2.2020
Hned několik překvapení. Prvním je vítězství Angoldu v degustaci. Je to odrůda, která má snad všechny přednosti s výjimkou jedné - průměrné chuti. Druhým překvapením jsou dvě střížovické odrůdy na stupních vítězů. No a Gala s Goldenem Golden na... celý příspěvek >
Nádrž na vodu - zelený povlak na stěnách, 2.2.2020
Řešil jsem to nátěrem nádrže tmavou barvou. Pak už jsem si pořizoval jen IBC kontejnery černé barvy, kde se řasa netvoří.
Kvas bez lihu, 1.2.2020
V případě dvoukotlového systému řeči, že paleničář zapoměl zavřít ventil je zcestný neboť po cestě ze surovinového kotle přes chladič, epruvetu a sběrné nádrže lajtru žádný takový ventil není. Přečtěte si ještě jednou: ...že páleničář... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika