Příspěvky uživatele - Ivan Hlavatý

Jadroviny 2019, 19.10.2019 Obsahuje fotku
KARNEVAL - tento potomok Pink Lady s dostatkom kyseliniek a nezameniteľným sfarbením (foto) patrí k odrodám, ktoré v mojich podmienkach oberám ako posledné. Že by to bolo jeho českým pôvodom? Asi nie, pretože jeho 'súputníkmi' sú aj 'cizáci' Braeburn... celý příspěvek >
Opál, 19.10.2019
P.Walter: Nielen nádherné plody, ale aj vzorový vretenovitý zákrpok (vplyvom hmotnosti plodov až náznak Solaxu). Pre Opál asi ideálny tvar, vidno to na veľkosti plodov aj ich krásnom vyfarbení. (Inak Opálu je venovaný článok v poslednom čísle... celý příspěvek >
Jadroviny 2019, 18.10.2019
Na fotkách sú parádne výsledky práce slovenských profesionálnych pestovateľov. Odrody Santana a Jonagored netreba osobitne predstavovať. Galaval je jeden z novších klonov odrody Gala (presnejšie je to mutácia odrody Galaxy, ktorá je klonom Galy).... celý příspěvek >
Visen / visna ako tieniaci strom?, 18.10.2019
Pre Petra z H.: Mišpula na dulovom podpníku to nemôže byť v žiadnom prípade. Podpníkom MUSÍ BYŤ HRUŠKOVÝ SEMENÁČ!  V takom prípade je ten rast rýchlejší aj bujnejší. Problémom môže byť zohnať mišpuľu na semenáči a tiež s dostatočne vysoko... celý příspěvek >
Kanadská reneta alias kmínová, 17.10.2019
KANADSKÁ RENETA - typický 'koženáč', stará odroda, dnes už zriedkavo, ale predsa len ešte pestovaná. Je to odroda, ktorej chuť výrazne dominuje na výzorom. Trhovo nie práve najatraktívnejšie jablko, preto ma dosť (a príjemne) prekvapilo, že túto... celý příspěvek >
Visen / visna ako tieniaci strom?, 17.10.2019
Mišpuľa (Mespilus germanica). Strom krásny v každom ročnom období. Dokonale tieniaci, nie nadmerne veľký, neláka hmyz, nešpiní, nepotrebuje rez ani postreky. Dekoratívny aj úžitkový zároveň, poskytuje netradičné, zaujímavé ovocie. A tuzemský, žiadna... celý příspěvek >
Kanzi, 16.10.2019 Obsahuje fotku
V debate zostal v pozadí jeden fakt - Kanzi je tzv. klubová odroda, ktorej pestovanie je (malo by byť...) viazané na udelenie súhlasu s jej pestovaním majiteľom licenčných práv - viď foto. Takéto 'detaily' sa ale v našich končinách (zatiaľ)... celý příspěvek >
Beni Shogun, 15.10.2019
94.198: V okolí Nitry máte ideálne podmienky pre pestovanie jabloní. Čo sa týka Fuji, tak nemám jeho klony Beni Shogun ani Zhen Aztec, mám klasické, pôvodné Fuji. Oberám ho väčšinou koncom septembra, alebo v prvej polovici októbra. Granny Smith je... celý příspěvek >
Beni Shogun, 15.10.2019
Možno len súhlasiť, Fuji (bez ohľadu na to aký klon) je vynikajúca odroda, etablovaná u veľkopestovateľov, ale vhodná aj do záhrad hobíkov. Ja mám klasické Fuji na MM106, vyšší tvar a tým pádom je aj úroda väčšia. Pri mohutnejších tvaroch je potrebné... celý příspěvek >
Red Prince / Red Jonaprince, 14.10.2019 Obsahuje fotku
Red Jonaprince je jedným z absolútne najkrajších jabĺk. U mňa sa vyfarbuje sýtejšie do tmavočervena a farba je viac rozmytá (mám klasický Red Jonaprince, nie klon Wilton's - foto 1,2). Na ďalších fotkách je potom Jonagored. Odlíšiť spoľahlivo tieto... celý příspěvek >
Wiliamsova - rez, 14.10.2019
Igor: Nejako Ste sa do mňa pustili....  V prvom rade chcem zdôrazniť - nie som žiadny ovocinársky "guru" a ani ním netúžim byť. Som hobík - doslova a dopísmena. Snažím sa len prezentovať svoje amatérske poznatky (z mojej praxe, mojej záhrady),... celý příspěvek >
Wiliamsova - rez, 13.10.2019
Igor: Prečítajte si môj príspevok ešte raz, jasne som napísal, kedy robím povýsadbový rez ja. Spôsob 'na dvakrát s rezervou' mi spomínal kolega-záhradkár, ktorý občas vypomáha úplným začiatočníkom, sadiacim na jeseň - na jar by na nich už nemal čas -... celý příspěvek >
Wiliamsova - rez, 13.10.2019
V podstate je to jedno, obe možnosti sú správne. Ja zastrihávam v predjarí. Zastrihávanie teraz môže mať jednu nevýhodu - ak sú výhonky ktoré skracujete nedostatočne vyzreté, môžu konce ponechaných konárikov pri silnom mraze omrznúť (aj s púčikom na... celý příspěvek >
Jadroviny 2019, 13.10.2019
64.8: K tým 3 stromom na vykopanie: 1. Stará slivka, ktorá už odchádzala (odumieranie konárov). 2. Mladá jabloň, zlomená tesne nad zemou v mieste naštepenia na podpník pri poslednej víchrici koncom septembra. 3. Marhuľa VP - vysoký strom s... celý příspěvek >
Jadroviny 2019, 12.10.2019
LIGOL - poľská odroda a v Poľsku aj veľmi obľúbená. Stromček na M26 som obral dnes - foto. Plody sú pekné, po vizuálnej stránke im ťažko niečo vytknúť. Hádam len nadmernú veľkosť - väčšina z nich mala hmotnosť medzi 300-400g. Dva najväčšie vážili... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika