|
Jaké ovocné keře na zahrádku?, 3.7.2019 JOSTA práve u nás dozrela (foto). 100%-ná "bio", tento rok ani jeden postrek. V odolnosti chorobám predčí svojich rodičov (egreš a čiernu ríbezľu), vzhľadovo tiež obstojí. Chuťou sa im ale podľa mňa nevyrovná. Nie je to však zlé ovocie, pestovateľsky... celý příspěvek > |
 |
Opad plodů Admirálu, 3.7.2019 Mičurin II: V tomto sa nezhodneme (mám na mysli Vaše názory o "potlačovaní pestrosti, experimentovania a samostatného úsudku, hre na jednu pravdu, pretláčaní univerzálnej chuti" atď.). Pestujem tieto odrody jabloní: Jonagored, Ligol, Golden Del.,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Glyfosfát karcinogenní?, 3.7.2019 Čerstvá informácia z Rakúska (foto). IH |
 |
Opad plodů Admirálu, 3.7.2019 Mičurin II: Koho si zvolíte do vedenia Českého záhradkárskeho zväzu, je iba na Vás - českých záhradkároch. Kandidovať napokon môžete aj Vy. Ja žijem na Slovensku a členom zväzu nie som. Ale vráťme sa k Admiralu - pokiaľ možno bez emócií à la... celý příspěvek > |
 |
Opatření v sadu proti suchu, 2.7.2019 Súčasné počasie - vysoké teploty s priamym slnečným svitom a prúdenie horúceho vzduchu - rýchlo vyčerpávajú zásoby vody v pôde. Tieto boli po daždivom máji na slušnej úrovni (aspoň v našej oblasti to tak bolo). Momentálne je ale situácia taká, že... celý příspěvek > |
 |
Opad plodů Admirálu, 2.7.2019  Beriem späť... Admiral padá aj u mňa! Sory, zavádzal som. Dnes keď som vynášal jablká z pivnice, tak mi tento miláášik (na foto) vypadol z ruky a spadol mi rovno na palec pravej nohy. Dosť to zabolelo, lebo som mal len šľapky a miláášik (odteraz ho... celý příspěvek > |
 |
Velmi rané broskve, 2.7.2019 ...a ešte marhule. IH |
 |
Velmi rané broskve, 2.7.2019 Ešte pridávam niektoré nové či menej nové odrody broskýň, nektariniek a klíng, pôvodom prevažne z USA (foto). IH |
 |
Velmi rané broskve, 2.7.2019 Šľachtitelia nespia ani za veľkou mlákou. Na fotkách je niekoľko nových odrôd broskýň a nektariniek z USA. IH |
 |
Letní řez, 2.7.2019 Ešte raz letný rez - Topaz na A2-ke. Veľmi bujný rast, zimným (=predjarným) rezom ho nie je možné udržať "na uzde". Letný rez (s vynechaním zimného!)je významným prvkom v tlmení intenzívneho rastu a tiež v podpore tvorby plodonosného obrastu. V... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Velmi rané broskve, 2.7.2019 V súčasnom globalizovanom svete nie je problémom pri troche snahy získať v podstate akúkoľvek odrodu broskyne. Na tomto ale aj iných vláknach sa to hemží najmä odrodami zahraničnej proveniencie. Osobne považujem slovenskú odrodu Flamingo za plne... celý příspěvek > |
 |
Letní řez, 1.7.2019 Letný rez - my " intenzivisti" ho využívame, "extenzivisti" ho nepovažujú za nutný. Ja ho robím, ale nie na každom strome a nie každý rok. Používam ho jednak na presvetlenie príliš hustých rodiacich stromov (priaznivo ovplyvní vyfarbenie plodov),... celý příspěvek > |
 |
Opad plodů Admirálu, 1.7.2019 Ešte foto na obhajobu Admiralu (mojej druhej najobľúbenejšej odrody jablone) - ako doklad že predčasný opad plodov nie je jeho odrodovou vlastnosťou. Práve naopak - v mojich podmienkach absentuje u neho aj ten prirodzený "fyziologický" opad, a teda... celý příspěvek > |
 |
Používáte insekticidy?, 29.6.2019 Verča: Bylinky nepestujem, v tomto Vám poradiť neviem. Čo sa týka roztočíka jahodníkového, u nás ho nemáme, jahody nepostrekujem vôbec. Ak tam už roztočíka máte, boj proti nemu je ťažký. Teraz už jahody ktoré dozrievajú nepostrekujte, po obratí... celý příspěvek > |
 |
Opad plodů Admirálu, 29.6.2019 Laco: 95 promile nie je veľa... Ale vážne: ten článok iba spomína najčastejšie príčiny nefyziologického opadu plodov. Nie sú v ňom nejaké prevratné informácie. O čo išlo konkrétne u Vás sa možno len domnievať. U nás bol máj tiež chladný a daždivý,... celý příspěvek > |
 |