Příspěvky uživatele - Ivan Hlavatý

Určení keře podle listu, 3.9.2019
... a teraz by mal nastúpiť pán Josef.      IH
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 1.9.2019
Trochu kacírsky príspevok na tému obaľovačov: V mojej záhrade som robil postrek insekticídom proti obom generáciám. Červivosť žiadna. Mám ale ešte jednu, 'adoptívnu' záhradu, o ktorú sa starám spolu s mojím najlepším kamarátom. Je tam asi 100... celý příspěvek >
Zavlažování stromů - dávkování vody, 1.9.2019 Obsahuje fotku
79.197: Pri zavlažovaní stromov sa nedá riadiť nejakými dopredu určenými schémami, množstvami či vzorcami. Všetko závisí od aktuálnych zrážok, teploty ovzdušia, typu pôdy a podložia, polohy záhrady a jednotlivých stromov v nej (slnko, tieň...), veku... celý příspěvek >
Jadroviny 2019, 1.9.2019 Obsahuje fotku
"Czech gold" - žltoplodá mutácia Bohemie - GOLD BOHEMIA. Jedna z najkvalitnejších žltoplodých odrôd jabloní. Na fotkách je 10-ročný zákrpok G.B. na podpníku M9, rezaný tak aby plodil aj na 'krátkom dreve'. Oberal som ju dnes - úroda 3 debničiek zo... celý příspěvek >
Jadroviny 2019, 31.8.2019
RED JONAPRINCE - jeden z najkrajších klonov Jonagoldu. IH
Tomel pro republiku, 31.8.2019
Diospyros kaki (hurmikaki, tomel) - plody naberajú na veľkosti (foto), zber však bude až koncom októbra alebo v novembri, keď už listy opadajú a na strome zostanú iba nádherne žiariace oranžové 'lampióniky'. Niektorí záhradkári pozorovali v tejto... celý příspěvek >
Matčino, 31.8.2019 Obsahuje fotku
MATKINO/MATČINO (Nonetit) - dozrelo mi prvých pár plodov na 2-ročnom stromčeku, panenská úroda. Pridám svoj laický popis, pričom som sa schválne nedíval do pomológie. Plody sú stredne veľké, kužeľovité, trochu asymetrické, niektoré aj mierne... celý příspěvek >
Jadroviny 2019, 30.8.2019
Aby sme nezabudli ani na 'nerezistenty' - vybral som BRAEBURN, staršiu novozélandskú odrodu vysokej kvality. Na fotkách je mladý stromček Braeburnu na M26. Táto odroda je u mňa bez problémov pestovateľná, pri bežnej fungicídnej ochrane netrpí... celý příspěvek >
Jadroviny 2019, 30.8.2019 Obsahuje fotku
LUCY - (Fuji x Topaz). 'Rezistentná' odroda českej proveniencie. Tak toto je naozajstný střížovický "meisterstück". Lucy som kupoval a sadil s veľkým očakávaním a veľkými otáznikmi. Dnes sú z otáznikov výkričníky - Lucinka presvedčila na celej čiare... celý příspěvek >
Jadroviny 2019, 30.8.2019 Obsahuje fotku
GOLD BOHEMIA - jedna zo skutočných perál českého šľachtenia. Na fotkách je starší zákrpok na M9 (aj s malým bodyguardom 😃). Žlté plody už začínajú svietiť na strome, čo je neklamný signál, že je čas oberať. U mňa skorá jesenná odroda (alebo... celý příspěvek >
Skutočne rezistentné odrody, 30.8.2019
Bunny: Patrí sa poďakovať - ak Vám moje rady niekedy trochu pomohli, tak ma to samozrejme teší. Zároveň by som bol nerád, ak by tu debata skĺzla do hodnotenia H versus M. Rady a skúsenosti pána Mičurina II sú fundované a pomohli určite minimálne... celý příspěvek >
Lord lamborne, 30.8.2019
Myslel som si, že plody LL sú viac ploché (= širšie než vyššie). Ten vyfarbenejší plod na fotke dr.Vysloužila sa ale tvarovo od plodov Lajciho príliš neodlišuje. Takže ktohovie - určovanie podľa fotky je vždy 'ošidné'. IH
Skutočne rezistentné odrody, 30.8.2019
Keďže sa tu opakovane spomína moje meno, tak si dovolím svoje vyjadrenie k "téme": Z príspevkov pána Mičurina II je jednoznačne zrejmé, že je pevne a nezvratne presvedčený o svojej pravde. Na to má nepochybne právo, k spôsobu prezentácie tejto pravdy... celý příspěvek >
Lord lamborne, 30.8.2019
Paní Lída, Landsberská to nebude - nesedí tvar kališnej jamky, lenticely, rozmyté sfarbenie... Myslím si, že na fotkách pána lajciho by mohol byť Šampion - ten u mňa momentálne vyzerá úplne rovnako. Šampion ale nebude určite zrelý v priebehu 1-2... celý příspěvek >
Skutočne rezistentné odrody, 29.8.2019
Pestujem (aj) nerezistenty. Na fotkách je to podstatné - výsledky. 'Bez zbytečných keců'. IH
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika