Příspěvky uživatele - Ivan Hlavatý

Jonathan, 24.9.2019
JONATHAN - legenda legiend, 'Mr.Apple', v minulosti vzývaný takmer ako jablkové božstvo. Po objavení v USA pred vyše 200 rokmi pestovaný neskôr na našom území najprv vo farských záhradách, neskôr medzi pospolitým ľudom, ešte neskôr a za socíku takmer... celý příspěvek >
Jadroviny 2019, 24.9.2019
Na fotkách je nemecká odroda PINOVA. V tomto období už záhrada hrá pestrými farbami zimných odrôd. V ich konkurencii sa tento rok pochlapila a zaujala aj inak priemerná Pinova - plody sú pomerne veľké, pekne vyfarbené a začínajú už intenzívne na... celý příspěvek >
Florina, 24.9.2019
FLORINA - 12ročný štvrťkmeň na M9, súčasný stav (foto). IH
Asimina Triloba, 23.9.2019
Jedna z posledných (ale ešte nie posledná) várka plodov Asiminy triloby (foto). Plody tejto exotinky dozrievajú postupne, čo je výhodné, pretože sa nedajú dlhšie skladovať a musia sa skonzumovať v priebehu pár dní. V mojich podmienkach prvé plody... celý příspěvek >
Merkur, 23.9.2019
K odrode Merkur - dovolím si pár poznámok z pozície toho, kto ho viac rokov naozaj pestuje. Ak sa jedná o hrdzovitosť v oblasti stopkovej jamky, tak tu niekto objavuje Ameriku. Prečítajte si prosím môj príspevok na foto 1 spred 3 rokov, kde som... celý příspěvek >
Red Cap, 22.9.2019
RED CAP - jeden z početných klonov odrody Red Delicious. Vyniká sýtou, intenzívnou bordovou farbou, až takmer do čierna, ktorá je jednoliata, bez žíhania. Dnes obratý - viď foto. IH
Boscova - kráľovná hrušiek. Naozaj?, 22.9.2019
Boscova v konzumnej zrelosti - foto. IH
Dicolor, 22.9.2019
Dikolorky som obral dnes (foto). Názov odrody je výstižný. IH
Odrůda Admiral, 22.9.2019
Admiral na M26 zarodil aj tento rok pekne (foto). Plody sú zdravé, bez pehovitosti, postrek kalciom bol 1x. S Admiralom mám už viacročné skúsenosti, dovolím si preto jednu radu pre tých ktorí s ním len začínajú (verím že to nebude brané ako... celý příspěvek >
Delikates, 21.9.2019
Miloš: Asi máš pravdu v tom, že každý môže v ovocinárčení vidieť a nájsť to svoje, pričom to "svoje" môže mať mnoho podôb. Vážim si ľudí, ktorí pestujú a stále udržiavajú staré a krajové odrody, ale rovnako aj tých, ktorí si bleskovo zoženú najnovšie... celý příspěvek >
Freiherr von Halberg, 21.9.2019
Táto odroda je na Slovensku nová, je prakticky vylúčené, že by ju niekto kúpil v Nemecku pred pár rokmi a už mu aj zarodila. Takže skúseností od 'reálnych ľudí' tu na fóre sa asi nedočkáte. Na viacerých fotkách na webe sú ale plody F.v.H. s... celý příspěvek >
Louise Bonne, 21.9.2019
107.131: Mohli by Ste prosím vymenovať konkrétne ktoré odrodu hrušiek pestujete (a už Vám zarodili) vo VAŠEJ ZÁHRADE? IH
Freiherr von Halberg, 21.9.2019
224.67: Veď to nemusíte kúpiť. Za 15€ si môžete nakúpiť cca 20kg jabĺk v obchode. Stromček po zasadení môžete mať v záhrade 20 i viac rokov, za ten čas vám môže dať desiatky metrických centov jabĺk. Za túto premrštenú cenu ho ale kupovať nemusíte,... celý příspěvek >
Řez ovocných stromů, 20.9.2019
Alenka2: Teraz už nestrihajte, rez bude až v marci. Zaveste sem niekedy vo februári fotky stromčekov bez listov, bude Vám o reze poradené. Inak tým mladým stromkom doprajte bezplevelný kruh so skyprenou zeminou, bez trávy. (A tej slivke to kto urobil... celý příspěvek >
Jadroviny 2019, 20.9.2019
21.17: Doba zberu závisí aj od polohy záhrady, u mňa je to druhá polovica septembra. Konzumná zrelosť je okamžite, ale po krátkom odležaní sú plody najkvalitnejšie. Dĺžka skladovateľnosti je ovplyvnená opäť viacerými faktormi, okrem iného kvalitou... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika