|
Jonathan, 24.9.2019 JONATHAN - legenda legiend, 'Mr.Apple', v minulosti vzývaný takmer ako jablkové božstvo. Po objavení v USA pred vyše 200 rokmi pestovaný neskôr na našom území najprv vo farských záhradách, neskôr medzi pospolitým ľudom, ešte neskôr a za socíku takmer... celý příspěvek > |
 |
Jadroviny 2019, 24.9.2019 Na fotkách je nemecká odroda PINOVA. V tomto období už záhrada hrá pestrými farbami zimných odrôd. V ich konkurencii sa tento rok pochlapila a zaujala aj inak priemerná Pinova - plody sú pomerne veľké, pekne vyfarbené a začínajú už intenzívne na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Florina, 24.9.2019 FLORINA - 12ročný štvrťkmeň na M9, súčasný stav (foto). IH |
 |
Asimina Triloba, 23.9.2019 Jedna z posledných (ale ešte nie posledná) várka plodov Asiminy triloby (foto). Plody tejto exotinky dozrievajú postupne, čo je výhodné, pretože sa nedajú dlhšie skladovať a musia sa skonzumovať v priebehu pár dní. V mojich podmienkach prvé plody... celý příspěvek > |
 |
Merkur, 23.9.2019 K odrode Merkur - dovolím si pár poznámok z pozície toho, kto ho viac rokov naozaj pestuje. Ak sa jedná o hrdzovitosť v oblasti stopkovej jamky, tak tu niekto objavuje Ameriku. Prečítajte si prosím môj príspevok na foto 1 spred 3 rokov, kde som... celý příspěvek > |
 |
Red Cap, 22.9.2019 RED CAP - jeden z početných klonov odrody Red Delicious. Vyniká sýtou, intenzívnou bordovou farbou, až takmer do čierna, ktorá je jednoliata, bez žíhania. Dnes obratý - viď foto. IH |
 |
Boscova - kráľovná hrušiek. Naozaj?, 22.9.2019 Boscova v konzumnej zrelosti - foto. IH |
 |
Dicolor, 22.9.2019 Dikolorky som obral dnes (foto). Názov odrody je výstižný. IH |
 |
Odrůda Admiral, 22.9.2019 Admiral na M26 zarodil aj tento rok pekne (foto). Plody sú zdravé, bez pehovitosti, postrek kalciom bol 1x. S Admiralom mám už viacročné skúsenosti, dovolím si preto jednu radu pre tých ktorí s ním len začínajú (verím že to nebude brané ako... celý příspěvek > |
 |
Delikates, 21.9.2019 Miloš: Asi máš pravdu v tom, že každý môže v ovocinárčení vidieť a nájsť to svoje, pričom to "svoje" môže mať mnoho podôb. Vážim si ľudí, ktorí pestujú a stále udržiavajú staré a krajové odrody, ale rovnako aj tých, ktorí si bleskovo zoženú najnovšie... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Freiherr von Halberg, 21.9.2019 Táto odroda je na Slovensku nová, je prakticky vylúčené, že by ju niekto kúpil v Nemecku pred pár rokmi a už mu aj zarodila. Takže skúseností od 'reálnych ľudí' tu na fóre sa asi nedočkáte. Na viacerých fotkách na webe sú ale plody F.v.H. s... celý příspěvek > |
 |
Louise Bonne, 21.9.2019 107.131: Mohli by Ste prosím vymenovať konkrétne ktoré odrodu hrušiek pestujete (a už Vám zarodili) vo VAŠEJ ZÁHRADE? IH |
 |
Freiherr von Halberg, 21.9.2019 224.67: Veď to nemusíte kúpiť. Za 15€ si môžete nakúpiť cca 20kg jabĺk v obchode. Stromček po zasadení môžete mať v záhrade 20 i viac rokov, za ten čas vám môže dať desiatky metrických centov jabĺk. Za túto premrštenú cenu ho ale kupovať nemusíte,... celý příspěvek > |
 |
Řez ovocných stromů, 20.9.2019 Alenka2: Teraz už nestrihajte, rez bude až v marci. Zaveste sem niekedy vo februári fotky stromčekov bez listov, bude Vám o reze poradené. Inak tým mladým stromkom doprajte bezplevelný kruh so skyprenou zeminou, bez trávy. (A tej slivke to kto urobil... celý příspěvek > |
 |
Jadroviny 2019, 20.9.2019 21.17: Doba zberu závisí aj od polohy záhrady, u mňa je to druhá polovica septembra. Konzumná zrelosť je okamžite, ale po krátkom odležaní sú plody najkvalitnejšie. Dĺžka skladovateľnosti je ovplyvnená opäť viacerými faktormi, okrem iného kvalitou... celý příspěvek > |
 |