|
Slepice žere vejce, 13.8.2016 A co ta plastová snášková hnízda?Máte s nima nějakou zkušenost? |
 |
Slepice žere vejce, 13.8.2016 Kropenky jsou půl roční.
Hnízda mám dvě.Jedno je více na světle a právě v nich jsou ta vajíčka nejčastěji rozbitá.Ale slepice v nich snáší asi nejraději, jelikož v něm je vždy nejvíce vajec.Co jsem si tady ale pročetla, mají být spíše ve tmě. |
 |
|
 |
Slepice žere vejce, 12.8.2016 Slepic mám 8. 3 dvouleté tetry, 2 jednoleté také tetry a 3 kropenaté.
Ta, která to vejce naklovla, je jednoletá. Já si nové slepice kroužkuji, pokud kupuji stejný druh.Tak vím která to je.Byla jsem zrovna v kurníku, když jedna slepice seděla v... celý příspěvek > |
 |
Slepice žere vejce, 12.8.2016 Dobrý den. I já mám tento problém.Jedna slepice snese vejce a druhá už čeká, vleze do hnízda a cizí vejce naklovne.Nemyslím si, že ho žere. Viděla jsem ji jak se to stalo.Skořápka je celá nebo rozšlápnutá.Možná, že to dělá víc slepic. Já viděla jen... celý příspěvek > |
 |
Špinavá vejce, 20.12.2015 Jsou rok staré.Krmín stále stejně.Někdy mají možná víc zbytků.Vodu mají volně ve výběhu.Hnízda vystýlám senem.Jakmile je tam trus, okamžitě ho vyčístím.S tím ptactvem: myslíte přístup do kurníku? Tak to ptáci nemají.Vždy jsem měla vejce čistá, ale... celý příspěvek > |
 |
Špinavá vejce, 20.12.2015 Dobrý den.
Můžete mi prosím někdo poradit?Slepice mají špinavá vejce od trusu.Hnízda mají čistá.Vždy když je tam trus, tak hnízdo vyčistím, ale stejně mají vejce špinavá.Pozoruji to asi tak 2 měsíce..Stává se to pravidlem.Předtím byla čistá. |
 |
Mrtvé slepice, 14.9.2015 Tak snad dnes dobrý. Ani jedna holka nepřišla pryč. |
 |
Mrtvé slepice, 13.9.2015 Tak jsem celý den věnovala deratizaci kurníku.
Nejprve jsem odstranila lino z podlahy. Asi 10 cm lina bylo na zdech kurníku a za ním byla hnízda čmelíků!!Použila jsem elektrickou lampu a horkým vzduchem jsem všechny stěny a škvíry projela.Pak... celý příspěvek > |
 |
Mrtvé slepice, 13.9.2015 Dnes ráno manžel našel další mrtvou!
Co mám dělat?Mám postříkat slepice postřikem proti mouchám?Kurník vygruntuji, ale večer tam nanesou nakažené slepuce další čmelíky. Jeto začarovaný kruh. |
 |
Mrtvé slepice, 12.9.2015 Slepiček jsem měla 10.5 jich je ročních a 5 jich bylo půl ročních.Ty, co pomírají, jsou ty nové-mladé.To, že mají pauzu po půl roce, jsem si tak nějak vyčetla i fora. Ale jak píšete:...mělo by to na nich být vidět.",tak to bohužel není. Vůbec... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mrtvé slepice, 12.9.2015 Dobrý den.
Mám také od 4/015 nové slepičky a každý den najdu 1 mrtvou. Chovám slepice asi 1 rok.Nikdy se mi to nestalo.Už jsou 3 mrtvé. Chovám je ve výběhu 30x15 m, kurník mají dobře větratelný a zateplený. Stavěli jsme ho podle plánu na... celý příspěvek > |
 |