|
Opylovač, 18.7.2015 Dobrý den,
prosím o radu. V jaké maximální vzdálenosti od cizosprašného stromu by měl být vysazen opylovač, aby dostatečně plnil svou fuknci?
A dále cca na kolik stromů stačí 1 opylovač?
Konkrétně chci pro slivoň Tipalu vysadit Hanitu a... celý příspěvek > |
 |
Jak zachránit usychající durancii?, 30.6.2015 nene, střechu nikdo nenatíral... |
 |
|
 |
Jak zachránit usychající durancii?, 29.6.2015  Připojuji ještě tdy foto, nicméně dle mě to má strom bohužel zpečetěné... Jen doplním, že protože na můj dotaz dlouho nikdo nereagoval, tak jsem asi před týdnem odřezal celé kosterní větve, na kterých jsem původně větve jen zkrátil..ale jelikož strom... celý příspěvek > |
 |
Jak zachránit usychající durancii?, 28.6.2015 Takže myslíte, že příčina je v krácením samotném, než až tolik v tom, že byla krácena až po odkvětu?? |
 |
Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 21.6.2015 Děkuji za pozitivní reakci, ač sebekrititk, dal jste mi pozitivní impuls;-) |
 |
Jak zachránit usychající durancii?, 19.6.2015 Zdravím všechny odborníky i fanoušky sadaře. Prosím o radu. Při získávání zkušeností se zmlacovacím řezem jsem asi před měsícem provedl řez a zřejmě až příliš razantně a obávám se, že strom začíná usychat.
Jedná se o 8-letou durancii. Zkrátil... celý příspěvek > |
 |
Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 20.5.2015 Souhlasím, teď už to taky tak vidím... |
 |
Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 20.5.2015 Děkuji, je to přesně tak, nedočkavý po úrodě :) Proto už mi nejde ani tak o ideální tvar, ale spíše, aby stromek pořádně zarodil |
 |
Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 20.5.2015 Děkuji za příspěvek a těší mě, že i takový odborník jako vy pane Vysloužile se zapojil do této diskuse. Pro upřesnění. Jedná se o špendlík katalonský - 5-ti letý, alespoň 5 let ho mám zasazený, předtím nevím jestli byl 1-nebo 2 letý, když jsem ho... celý příspěvek > |
 |
Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 19.5.2015 Toto je mi nyní jasné, takže zase takové házení hrachu to není |
 |
|
 |
Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 19.5.2015 Děkuji za radu. Nicméně jak docílit toho, aby nové nižší rozvětvení směřovalo z koruny ven? mně to žene pořád strašně nahoru a ikdyž to bude vně, tak zároveň nahoru a tedy časem stejná houština jako teď...? |
 |
Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 19.5.2015 a které 4 kostrní větve tedy ponechat? ty nejsilnější? to by v tomto případě mezi nimi byly ty 2, které vidíte jako terminály...? |
 |
Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 18.5.2015 a prosvětlením rozumíte zrušit ty 2 terminály, co tam vidíte, a nechat 3-5 kosterních větví, nebo kde ještě prosvětlit? já měl zato, že teď je tam světla až až... |
 |
Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 18.5.2015 rozvětvení v bázi koruny je rozvětvení od kmenu? |
 |
Laický dotaz ohledně řezu slivoní, 18.5.2015 a já měl za to, že spodní část vnitřku koruny má být prázdná a v horních partiích můžu zahustit korunu i do středu... taky špatně? jinak špatný počet "kosterních" větví uznávám jinak asi před týdnem jsem boční letorosty a letorosty v horní... celý příspěvek > |
 |