|
Řez trnky - obecná zásada na konkrétním případu, 26.4.2017 Děkuji za vysvětlení, nicméně tady zase já nerozumím apikální dominanci. Můžete prosím vyvětlit na mém příkladu s červeně zakroužkovanou vetví. Děkuji. |
 |
Postřik na pilatku, 26.4.2017 Četl na některém ze zdejších fór, ale jsem rád, že to není pravda. |
 |
|
 |
Postřik na pilatku, 26.4.2017 Také jsem stříkal Calypsem, už minulý týden, ale cca 17h poté vydatně 2-3h pršelo. Přitom jsem četl, že by nemělo pršet 24h po postřiku. Bude to mít zásadní vliv na účinnost postřiku, nebo 17h poté je ještě vcelku ok a je to účinnost může lehce... celý příspěvek > |
 |
Řez trnky - obecná zásada na konkrétním případu, 26.4.2017 Sdílím Váš názor, jen všude kolem slýchám a čtu 3-5 kosterních větví a následná podřízenost větví nižších řádů a přes to nejede vlak. Tak jsem chtěl vědět, co by tedy mohl být za skutečný problém? ;-) Sadař |
 |
Řez trnky - obecná zásada na konkrétním případu, 26.4.2017  Zdravím vás,
dovolil jsem si založit nové vlákno, aby můj dotaz nezanikl na některém z mnoha podobných, nicméně můj dotaz se týká spíše řezu obecně, než řezu na konkrétním stromku na přiložených fotografiích.
Přikládám fotografie stromu s... celý příspěvek > |
 |
Tipala, 23.8.2015 ta slivovica voní až sem |
 |
Zplanění špendlíku, 23.8.2015 Tak to bude ta druhá možnost a sice, že jsem koupil trnku;-) No co už, jakýsi plody má, do bečky budou dobrý :) |
 |
Zplanění špendlíku, 17.8.2015 Dobrý den,
před 3 lety jsem koupil stromek špendlíku a nasledně zřejmě nesprávně zasadil.
Očko bylo zasypáno hlínou pod úrovní země. Nyní zřejmě kvůli tomu došlo ke zplanění, nebo možná lépe řečeno, převážily vlastnosti podnože a stromek... celý příspěvek > |
 |
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 13.8.2015 Zdravím Vás pane inženýre Fidlo, byl jste tu označen za odborníka na špendlíky. Zajímalo by mě, pokud máte srovnání pro špendlík Katalonský versus Žlutý především o ohledem na kvalitu pálenky.
Letos jsem poprvé ochutnal špendlík katalonský... celý příspěvek > |
 |
Poškozený kmen jabloně, 9.8.2015 Dobrý den, nechci zakládat nové vlákno, tak se připojuji se svým příspěvkem tady.
Mám několik stromů, konkrétně slivoní letos vysazených. Mají poškozenou kůru od lesní zvěře. Rány jsem zatřel latexem a kmínky opatřil ochranou proti okusu. Nicméně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Cukernatost ovoce, 5.8.2015 Abych trochu upřesnil dotaz, vhodnost odrůdy můžeme vynechat, zde jsem přesvědčen o správné volbě. Spíš mě tedy zajímají řekněme podpůrné faktory jako to světlo, teplo, zálivka atd. Obšírnější odpovědi mě rozhodně nevadí;-)
Děkuji. |
 |
Cukernatost ovoce, 4.8.2015 Dobrý den, možná je to hloupý dotaz, nicméně mě odpověď velmi zajímá s ohledem na následné zpracování ovoce na kvas.
Co má nejvetší vliv na cukernatost ovoce (teplota, sluneční záření, zálivka, něco jiného)??
Dotaz platí obecně pro meruňky a... celý příspěvek > |
 |
Probírka plodů, 29.7.2015 Dobrý den,
mám asi 8-letou meruňku, mohla by být VP. Ob rok mi dává 50-60kg úrodu dle mě velmi atraktivních plodů.
Letos mám strom obsypaný plody ještě více než kdy před tím. Vypadá to, že plody budou menší než obvykle, ale hlavně doufám, že... celý příspěvek > |
 |
Radikální řez meruňky, 28.7.2015 Nemám zatím osobní zkušenost. Ale dle literatury a i tohoto fora bych doporučil po sklizni. A dále provést daný rok řez maximálně o 1/3 , jinak hrozí vysoká pravděpodobnost "mrtvice".
|
 |
Opylovač, 19.7.2015 Pane Vysloužile, děkuji za vyjasnění. Ještě pro upřesnění na kolik stromů stačí 1 opylovač? Děkuji. |
 |