|
Vinná réva - pěstování, 22.5.2015 Dobrý den, zasadil jsem na podzim vinnou révu a prosím o radu. Měl jsem ji doteď přihrnutou, ale protože je po zmrzlých tak jsem ji odhrnul a vyvázal rašící výhon. 1. Na staré části sazenice jsou malé kořínky (těsně pod místem, kde vyrůsta letorost),... celý příspěvek > |
 |
Semenáček broskvoně?, 21.5.2015 Nebo nějaký zlatobýl |
 |
|
 |
Květ Karnevalu, 17.5.2015  Po odkvětu se vytvořily na jablůňce Karneval dva vyjímečné květy. Foto přikládám, aby bylo vidět že nejen broskve krásně kvetou . Tímto zdravím pana Petra z Pardubic.
|
 |
Meruňka - postřik, 13.5.2015 Dobrý den, chtěl bych se zeptat zkušenějších pěstitelů, zda dělají ještě po odkvětu meruněk a broskví jejich postřik proti obalečům.Pokud ano, tak jestli by mohli uvést přibližné termíny postřiku. Díky.
Happy |
 |
Ostružina - nemoc?, 29.4.2015 Dobrý den, tak dnes mi došel poštou přípravek Signum. Je tam jen dávkování
na cibuli a peckoviny. Na netu jsem našel dávkování velkovýrobní pro maliny a ostružiny. Spočítal jsem, že bych měl dát 1g na 1l vody. Pro kontrolu se chci zeptat, zda... celý příspěvek > |
 |
Semenacky - presazeni, 28.4.2015 Je pravda pane Vysloužil, že to neni Moravská jadernička - na kterou, jako podnož nedal dopustit můj prastrýc. Pamatuji si, že se s mým dědou (oba vášniví zahrádkáři) hádali, jestli je lepší jadernička nebo nastupující a rozšiřující se M9. Ale to už... celý příspěvek > |
 |
Semenacky - presazeni, 26.4.2015 Jsou to semenacky. Maji delozni listky. Diky za rady. Asi je zkusim v srpnu naockovat a v rijny jim pri presazovani zastrihnu korinek. Happy |
 |
Semenacky - presazeni, 25.4.2015 Dobry den mam dotaz na zdejsi odborniky. Vsiml jsem si ze mi zacaly rust pod jabloni 3 male semenacky. Ted maji asi 3 prave listky. Chci si je zkusit naockovat pripadne naroubovat. Cetl jsem ze je treba zastrihnout kulovity korinek. Ale neni mi jasne... celý příspěvek > |
 |
Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity), 17.4.2015  Dobrý den,
já letos poprvé objednával rostliny v e-shopu.Vybral jsem si zahradnictví Na Zázvorce z důvodu ceny a sortimentu. Z 5 ks sazenic byly 4 ks v pořádku, ale pátá sazenice maliny byla téměř bez kořínku. Na mou písemnou reklamaci mi... celý příspěvek > |
 |
Ostružina - nemoc?, 9.4.2015  Dobrý den, všiml jsem si na ostružině tmavě červených skvrn na stonku (viz foto). Setkali jste se s tímto už někdo? Jedná se o nějaký druh rzi? Jaký postřik by jste doporučovali použít? Děkuji za rady. Happy
|
 |
|
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 28.3.2015 Díky za radu Kuky, měl jsem v plánu ještě pár dnů počkat, ale nedalo mi to, a když jsem přišel po noční domů, využil jsem příznivého počasí a stříkl jsem ji. Přitom jsem zjistil, že Hargranda loni zasazená a ještě zazimovaná v textilii už taky... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 27.3.2015  Náš Pincot je taky těsně před rozkvětem .
|
 |
Topaz vydrží, 19.3.2015 Ja jako zdatny konzument jablek s malou zahradkou jezdival pro jablka na uskladneni do sadu v Jezernici a pripadne ve Zlutave u Napajedel. Pricemz prave v te Zlutave jsem poprve TopaZ ochutnal a nasledne i koupil. Je to uz urcite minimalne 10let.... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 18.3.2015 Doufam ze Vam budou postriky vychazet stejne dobre jako v lonskem roce - tak pekne jablka jsme uz dlouho nemeli. Jeste bych potreboval najit system na Obalece vychodniho. Na nasi male broskvi nam pekne skodi. |
 |
Roubování angreštu, 15.3.2015 Dobrý den, chci se zeptat starších a zkušenějších zahradkařů, jestli je v tuto dobu možné roubovat angrešt. Vím, že jde za zelena (červen) nebo do boku v srpnu, což jsem zkoušel a vypadá to, že se mi nepřijal. Uvažuji, že bych ho zkusil ještě teď... celý příspěvek > |
 |