|
Moje luskoviny v roce 2020, 28.4.2020 Souhlasím, také hrášek všichni milujeme, hlavně vnuk, který jinak zeleninu vůbec nejí. V posledních letech máme ale problém, že nám špatně vzchází, letos výsev 9.4. Mám dojem, že jej něco užířá ještě v zemi, že by drátovci? Nemáte někdo podobnou... celý příspěvek > |  | A přece není po meruňkách, 26.4.2020  Mám Radku asi 8 let a moje zkušenost je, že opravdu nepatří k nejplodnějším. Většinou stačíme celou úrodu sníst, v r. 2019 to bylo asi 25 kg. Také by mě zajímaly zkušenosti s plodností u dalších pěstitelů. U mě ale vítězí ranností a kvalitou plodů -... celý příspěvek > |  |
|  | A přece není po meruňkách, 24.4.2020 Zdiby - přestože strom (Radka) byl po několika po sobě jdoucích ranních mrazech úplně hnědý a několik později rozkvétajících květů zmrzlo v dalších dnech "na kost", občas se nějaký plůdek k mému velkému překvapení objevuje. Maďarská nemá nic, ale ta... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 13.4.2020  Letos jsem zjistil vysoké procento poškození květenství jabloní ještě před rozkvetením - viz foto. Objevuje se to každý rok ale ne v takovém množství. Nevíte, co to může být? Květenství jakoby zaschne a při doteku odpadne. Květopas, mera? Díky... celý příspěvek > |  | Dukát, 8.4.2020 Toto vlákno mi nějak uniklo, ale rád bych se alespoň dodatečně podělil o svou zkušenost s Dukátem. Od r. 1982 jsem pěstoval 3ks v lokalitě 290m n m, slunné stanoviště, podnož M2, velice kvalitní černozem ale zálivka pouze přírodní (žádný zdroj vody... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 2.4.2020 Dotaz na KUKY: Zaujalo mě, že jste přerouboval nové žluté střížovické odrůdy, které si všichni tolik chválí. Já mám jen Opál a jsem z něj nadšen, ale měl jsem teprve 2 sklizně. Můžu se zeptat, čím jste přeroubovával? Nějaké starší osvědčené? Díky,... celý příspěvek > |  | Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 29.3.2020  Zdravím, mám dotazy na zkušenější pěstitele. Takto vypadají letos zakořeňované řízky po 3 týdnech, trochu jsem jim zespodu přitápěl. Už jsem je obtížně odděloval. Je už čas na zasazení do kontejneru? A nevadí, když se trošku polámou konce... celý příspěvek > |  | Rašení pod čočkou mobilu, 13.3.2020 Díky za info, vyzkouším. |  | Rašení pod čočkou mobilu, 13.3.2020 S kvetením meruněk se pojí termín pro ochranu proti moniliové spále. Bohužel, Horizon už není k mání, alespoň pro nás zahrádkáře. Nevíte někdo, čím by se dal efektivně nahradit? Díky za radu, Bohouš. |  | Nektarinka Venus, 26.2.2020 Venus je nepatrně pozdnější než Cresthaven. Měl jsem je obě na jednom stromě, ale Venus jsem časem odřezal. Nádherné plody, ale silně trpěla monilií a hlavně nálety vos. A nakonec u nás zvítězila i broskvovější chuť Cresthavenu. |  |
|  | Papriky 2020, 26.2.2020 Zdravím, zřejmě myslíte odrůdu Cynthia. Tu pěstuji "na poli" několik let, prakticky už žádnou jinou. Výborná je syrová, zapečená i do salátů. Rodí spolehlivě, pokud zůstane počasí jako poslední dvě léta. Mimochodem, doporučovala ji také p. Dušková v... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2020, 25.2.2020 Já to u nás (sever Prahy) taky včera stříknul Championem. Bohužel, v noci a dnes prší, tak nevím, co to bude platné... Určitě bude potřeba ještě jednou, asi něčím sirnatým. |  | Honeycrisp, 16.1.2020 Zdravím všechny, zajímalo by mě, jaké jsou po čase zkušenosti těch šťastných, co uvedenou odrůdu mají. Jaká je v několika letech odolnost proti chorobám, chuťové vlastnosti a skladovatelnost. Z vlastní zkušenosti vím, že první dojem bývá až... celý příspěvek > |  | Pěstování bezsemenné odrůdy Attika, 11.12.2019 Odrůdy jsou seřazené podle chuti? To u mě (300 mnm) vítězí Venus nad Vanessou i Picurkou. |  | Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 15.11.2019 Na Mevika: Můžu se zeptat, v jakých podmínkách révu pěstujete? Uvažuji pořídit Skazku do 300 mnm, mohla by zde dozrát? A můžete ji chuťově přirovnat k jiným běžnějším odrůdám? Děkuji, Bohouš. |  |
 |
|