Příspěvky uživatele - bohous

Okousané listy, 25.6.2021 Obsahuje fotku
Mám podobný dotaz - něco mi spásá listy na vrbě - viz foto. Poradí někdo? Díky.
Odrůda Admiral, 24.11.2020
Já jsem měl jeden Admirál na M7 asi 4 roky, koupil jsem ho kvůli roubům. Krásně rostl, od druhého roku vždy měl násadu. Letos odhadem k 10 kg, ale nakonec jsem sklidil jen 3 pihovaté plody, jeden už shnil. Tak jsem ho zlikvidoval a nechal jen pár... celý příspěvek >
Protočení podhuštěných pneumatik na disku VARI, DSK317, 13.11.2020
Stalo se mi to několikrát, vždy zjara. Nejlepší je kolo skoro úplně vypustit a pak ručně pojíždět, třeba točit na místě ve správném směru, až se ventilek srovná. Pak hned nahustit a opakovat pro druhé kolo. Já mám Vari více jak 30 let a uvolnit plášť... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 26.8.2020
Naprosto souhlasím. Uvažuji o jeho likvidaci, kvůli hořké pihovitosti, kterou nedokážu potlačit a kvůli padání plodů s krátkou stopkou. Z rukávu plodů se postupně všechny navzájem vytlačí až zbyde jeden, ten nejvíce pihovatý. Nakonec spadne i ten. Už... celý příspěvek >
Velmi rané broskve, 11.7.2020
Dokážete někdo porovnat popisovaný Springcrest se starší Favoritou Moretini III? Co do odolností, doby zrání a chuti (i když ta je subjektivní).
Hibiscus moscheutos - Ibišek bahenní, nebo též americký ibišek (venkovní), 30.6.2020 Obsahuje fotku
Kořenáč nebude to pravé, my jej pěstujeme volně, už asi 12 let, zimuje zcela bez problémů. Poslední foto mám z r. 2012. Od té doby je každý rok bohatší. Stačí zjara seřezat, přiměřeně zalévat a hnojit. Až letos pokvete, nafotím jej. Bohouš
Sametky - doplnění, 3.6.2020
Můžete přiblížit, o kterou lokalitu se jedná? U nás (severní okraj Prahy) se objevují až na přelomu červenec-srpen.
Je to škůdce révy?, 30.5.2020 Obsahuje fotku
Zdravím, tahle zelená, asi 1 mm velká a hodně tvrdá vajíčka jsem našel nakladená zespodu listu. Bohužel obrázek jsem udělal až po sejmutí na papír, ale vajíčka byla nakladena jedno vedle druhého, obdobně jako třeba u mandelinky bramborové. Nevíte... celý příspěvek >
Zatížení loňského řízku, 24.5.2020
Díky za radu, ještě počkám, jak to odkvete a pak to zredukuji.
Zatížení loňského řízku, 20.5.2020 Obsahuje fotku
Prosím o radu, jaké asi bych měl nechat zatížení keře Katalonia, vypěstované z loňského řízku - viz foto. Je na něm 5 letorostů, na každém asi dvě květní laty. Čekal jsem až po mrazech, mám počkat, až jak odkvetou? Díky, Bohouš.
Brambory škůdce, 13.5.2020
Taky si myslím, že je to drátovec. Zápasím s tím v poslední době každoročně. To jsou ty zimy nezimy, škůdci snadno přežívají Trochu pomáhá dusíkaté vápno zapravené do půdy tak 2 týdny před výsadbou. Bohouš.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 13.5.2020
Díky za reakce, ta zobonoska to nejspíš bude. Zkusím chemii.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 12.5.2020 Obsahuje fotku
Netušíte, co by mohlo být příčinou vadnutí některých výhonků jabloně - viz obrázek? Připadá mi to jako mera na broskoni, nevytéká z toho ale žádná tekutina ani jiné poškození jsem neobjevil. Díky, Bohouš.
Plíseň na révě?, 2.5.2020
Plstnatost to není, teď po lehkém deštíku to vypadá líp, snad to nic nebude...
Plíseň na révě?, 30.4.2020 Obsahuje fotku
Zdravím, mám dotaz na bílé okraje rašících listů mladé (jednoleté) Katalonie. Může to být plíseň? Zdá se mi na to dost brzy. Myslel jsem, jestli to není smytý řepkový pyl, kterého je teď všude plno, ale na jiných keřích to není. Díky, Bohouš.
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika