|
Rajciny - pokrutene,zvadnute listy, 5.6.2024 Nic překvapivého. Vyšší teplota a k tomu nutnost větší závlahy. Co jim zbývá než horečnatě růst a přitom se vytahovat. O menším světle ani nenítřeba disjutovat.
Vladimír |
 |
Slimáci 2022, 4.6.2024 Díky za popis pokusu a výsledky.
Vladimír |
 |
|
 |
Rajciny - pokrutene,zvadnute listy, 4.6.2024 Měříte tam teplotu? Vypadá to, že je tam opravdu horko. Optimální teplota pro rajčata je 25 °C.
Vladimír |
 |
Petržel, 1.6.2024  Tři plata od v ajíček s vysetou petrželí jsem už vyhodil do kontejneru. I přes stálé rosení a polévání povrchu (třikrát denně) tak se na povrchu vytvořil škraloup, který rostlinky petržele jen částečně prorazily. Substrát jsem měl vlastně kompost s... celý příspěvek > |
 |
Slimáci 2022, 28.5.2024 Myslím si, že ověřit jestli kofein opravdu škodí slimákům, je jednoduché. Uvařit silnou kávu například z levné Jihlavanky a střiknout to na slimáky. Pochopitelně soc nepomáhá a mletá káva má kofein v pro slimáky nepoživatelné formě. Nějak tak doufám,... celý příspěvek > |
 |
Záhony po zelenině ležící ladem, 28.5.2024 Stojím před problémem co udělat se záhony v době, když nebudu moct docházet na zahradu a něco tam dělat. Je mně jasné, že pokud tyto záhony nebudou po dobu jednoho roku nějak udržované, tak se tam rozšíří jednoleté i trvalé plevele (pýr, svlačec,... celý příspěvek > |
 |
Slimáci 2022, 28.5.2024 Souhlasím. Kofein je dobře rozpustný a většinu z něho v té kávě vypijeme, V tom socu už skoro nic nezůstane. Vítám to, že někdo s tím chce začít. Jinak to není žádná babská rada (kterých je u nás až přespříliš), ale způsob ověřený oficiální... celý příspěvek > |
 |
Slimáci 2022, 28.5.2024 Zajímavé..
Vladimír |
 |
Brokolice Nine Star, 27.5.2024  V sezóně 2021/2022jsem brokolici Nine Stars pěstoval z podzimního výsevu jako ozimou. Někde jsem se dočetl, že je možné začít s jejím pěstováním už na jaře a tak jsem ji letos vysel.Jedná se o vytrvalou rostlinu s touto charakteristikou:
Vzácná... celý příspěvek > |
 |
Ozimá cibule, 26.5.2024 Zatím se mně všechny odrůdy jeví jako podobné. Ještě chci porovnat chuť, ale nevím jak to vyhodnocovat.
Vladimír |
 |
|
 |
Ozimá cibule, 26.5.2024  Víc jak čtrnáct dní sklízím ozimou cibuli probírkou. Celá rodina je spokojená.
Vladimír |
 |
Rajčata 2024, 21.5.2024 Dnes byl zveřejněn můj další článek Československá rajčata 1. Lze si přečíst na
https://www.zahrada.cz/clanky/author/vladimir-g/
Vladimír |
 |
Rajčata 2024, 21.5.2024 Pokud to byla otázka na mne, tak používám jako základní hnojivo cererit a popel ze dřeva. Pokud mám pocit, že bych měl přihnojit v průběhu sezóny, tak mám dobře rozpustná hnojiva (ledek vápenatý, síran draselný rozpustný, růžový Kristalon a Phosfik).... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 20.5.2024  Dnes jsem se podíval na tu košťálovou zeleninu a saláty, které jsem vyséval doma za oknem 5.2. Pochopitelně nejsou ta vzrostlé jako tvoje Miloši, ale jsem s nimi spokojený. Docela mne překvapily, nepočítal jsem že venku na záhonech budou takto... celý příspěvek > |
 |
Kedlubna netvoří bulvy, 17.5.2024 Ano, sadba prošla jarovizací. Překvapivě je kedlubna ze všech košťálovin na jarovizaci nejnáchylnější. Dle informace na internetu, stačí aby teplota byla pod osmi stupni celsia a takto to dopadne. Ostatní košťáloviny s jarovizací nemají žádný... celý příspěvek > |
 |