Příspěvky uživatele - Petr z Pardubic

Počasí 2025, 14.2.2025
MH: Ve Španělsku meruňky kvetou v teplotách kolem 15°C a tady jim na místo kvetení pořádně vymrznou květní pupeny. Příští týden je pro zdejší oblast hlášeno několik dní za sebou -11°C. U vás bude jistě víc. V březnu by to bylo určitě horší, nicméně... celý příspěvek >
Počasí 2025, 12.2.2025
Takže radostně vstříc řádně mrazivým zimním zítřkům, viďte pane PP. Pokud beru v potaz, že ovocné stromy ukončují období zimního klidu koncem prosince, tak by mohly klidně budovatelsky vystartovat už v lednu. Ty další zimní měsíce jsou pro ně jen... celý příspěvek >
Počasí 2025, 11.2.2025
Přesně tak a pokud tomu všemu těžko uvěřit, stačí si do vyhledávače zadat slova Švýcaři v referendu odmítli..
Počasí 2025, 11.2.2025
Dnes byla v Chropyni jakási burza masivních kmenů stromů na výrobu uměleckého nábytku. Zaujalo mě to proto, že to bylo právě z Chropyně, kde bydlíte. Jen pro zajímavost vybírám něco ze švýcarských referend:. Švýcaři v referendu odmítli... celý příspěvek >
Počasí 2025, 11.2.2025
Americký vůdce Donal Trump prohlásil, když před časem odcházel po nějakém svém soudním líčení na dotaz novináře, jestli se cítí být vinen: "Soud je vinen. Jediným viníkem je v tomto případě soud." A při troše nadsázky by se dalo říct, že za blížící... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoní 2025, 9.2.2025
Tak určitě. Já zkouším ten tekutý Cuproxat (tribazický síran měďnatý). Klasicky jeden postřik po opadu listů a dva zimní na začátku rašení pupenů. Popřípadě bych najel na ten Kukyho Miedzian (oxychlorid měďnatý), protože jsou mi také bližší tekuté... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoní 2025, 9.2.2025 Obsahuje fotku
Opakování je matkou moudrosti, proto znovu přikládám fotky textu z knihy o zdravé výživě.
Kadeřavost broskvoní 2025, 8.2.2025
Paní na zahradě on.line mě s tím příspěvkem v odkazu neotrávila a možná to ani neměla v úmyslu. Nejde jen o používání mědi proti kadeřavosti, ale vlastní zkušenost mě poučila, že měď opravdu tlumí i výskyt bakteriální rakoviny. Alespoň na broskvoních... celý příspěvek >
Výstava Berlín 5.6.7.február 2025🍎🍏, 8.2.2025
David sice vravel, ale mám od něj taky už několik záměn. Pricia nebyla Pricia, Romea nebyla Romea a Apridelice nebyla Apridelice. Co se týče psaní o starších odrůdách, tak chápu, že to každého bavit nemusí, ale já o nich píšu přes 15 let a už u toho... celý příspěvek >
No právě. Docela mě překvapilo, ba přímo ohromilo, jak se dokáží na zahradě on.line Korzárovi posmívat. Když s tím začne sám velký Přasličák, tak proč se nepřidat, že. To bych tedy právě od nich nečekal. Když ovšem vidím, jakou má Korzár... celý příspěvek >
Každopádně Hlavatý  by se zaradoval, jak to tady vedeme. Novinek hodně, ale o tom, co tady většina lidí skutečně pěstuje, není diskuze žádná.
Aké odrody sliviek do záhrady?, 6.2.2025
Díky za informaci, Milane. Mně by ze švestek dozrálo asi všechno, jenže v tuhle dobu švestky hodně "poptávají" ptáci (zvýšená poptávká ptactva). Rozvěšené dvd to zřejmě nezachránily, tak snad makety dravců, nevím. 
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 6.2.2025
To jsi mě moc nepotěšil, Martine. Pokud píšeš, že Pricia má horší chuť, než ten můj "Thyrinthos", tak to mám po radosti. To ty ujmuté rouby Pricie budou zbytečně jen zabírat místo. Třeba ty drobné plody Mayacotu zase tak špatné nebyly, na to, že... celý příspěvek >
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 3.2.2025
To je skvělá fotka, Martine. Všichni jsou "říční" po novinkách všeho možného, ale tato fotka poctivě vypěstovaných plodů meruněk mě osobně potěší víc. Taky se mi zdá, že je máš lépe vybarvené, nebo foťáky v mobilech to nějak přikrášlují. Jinak, že... celý příspěvek >
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 3.2.2025
Pardubický "Thyrinthos" není pardubický. Je to záměna za Rubistu ze zahradnictví Kruh u Jilemnice. Na můj dotaz, jestli by nemohli dopátrat správný název odrůdy, jsem dostal odpověď, že nemohli. Měl tuto záměnu i pan Milan Fiala a pan Geronimo. Jsem... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika