|
Springtime, 24.2.2025 Zdravím, rosti&slavíku. V létě jsem si Springtime očkoval, tak snad očka vyrazí a bude to opravdu Springtime. Je to už hodně let, co jsem je naposledy chutnal. Stromek byl také na semenáči, jako nyní ve Spomyšli. Pokud by byl na Gf-677 tak bych... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 24.2.2025 Zdravím, Marku. Už jsme se tady s Martinem sami báli. Pěkné kouzlení s fotkami. Tři fotky do jedné, to umíš jen ty. |  |
|  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 21.2.2025 Pupeny jsou tmavé jako na Tsunami, ale jak moc byla narašená jsem předtím neprohlížel. Však jí máš taky naroubovanou, je to ta falešná Apridelice od Davida. Carmentopu jsem si všiml až dnes, ten je možná víc narašený než samotný Wondercot na kterém... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 20.2.2025 To jsi vyfotil pěkně, Martine. Já jsem se opět nechal ukolébat, tentokrát únorem, a tím, že je tudíž ještě brzo na nějaké zmrznutí. Chyba. Co jsem koukal, tak hodně tmavá je Tsunami, Sefora, Spring Blush, naopak Wondercot se docela "červená". Ta... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 20.2.2025 Nedělejte si marné naděje, pane SPCH. Klimatická změna nedá zahynouti žádným škůdcům, spíš naopak. Díky, pane Waltře, za ten průzkum teplot v minulých letech. Co bylo, bylo, dávno tomu. |  | Mechelenská, 19.2.2025 Nejsem si úplně jistý, protože odrůd mám víc, ale že by plody Mechelenské vydržely například tak dlouho jako Eriky, Bohemicy a Nely se mi nezdá, ale musím si na ně dát větší pozor. U mě zatím platí to, co se uvádí v popisu chuti: Nestálá, muškátově... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 19.2.2025 Odsud berou teplotu asi z letiště. Tam je většinou o něco větší mráz. Toho 23.4. 2024 měli minimum -2,6 °C, tady u mě bylo ráno -2°C a úplně to stačilo na zmrznutí všech meruněk, švestek na jihovýchodní straně a většiny broskví. Větší obavu mám teď o... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 19.2.2025 Uvidím které pupeny se začnou zvětšovat, a které ztmavnou. Možná už příští týden, kdy k nám po zadní straně tlakové výše začně proudit teplejší vzduch. Jsem zvědavý, co se stane v dubnu nebo v květnu, až bude přecházet podobná tlaková výše a po její... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 19.2.2025 MH: A je po meruňkách, Martine? Asi ne, protože dnes byl k ránu u vás menší mráz než tady. |  | Počasí 2025, 15.2.2025 Nedělám si poznámky, který rok jak bylo, akorát si vzpomínám, že poslední dlouhá zima byla v roce, kdy mrzlo ještě první týden v dubnu a pan Vinšálek si tenkrát naříkal, že nemůže venku nic dělat. Zima byla snad i celý březen. To je pak jistota... celý příspěvek > |  |
|  | Počasí 2025, 15.2.2025 Nedělám si poznámky, který rok jak bylo, akorát si vzpomínám, že poslední dlouhá zima byla v roce, kdy mrzlo ještě první týden v dubnu a pan Vinšálek si tenkrát naříkal, že nemůže venku nic dělat. Zima byla snad i celý březen. To je pak jistota... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 15.2.2025 To je ten problém, který se tady už hodněkrát zmiňoval. Zima hluboko ve vnitrozemí kontinnetu je mnohem stabilnější. Když začne mrznout, tak mrzne až do jara, kdežto u nás se střídají vlivy kontinentálního klimatu z tím oceánským. Chvíli je teplo,... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 14.2.2025 Já jim v dobrém slova smyslu závidím to teplo, alespoň přes den. Ne jako tady ty nekonečné zimní měsíce. V sezóně mají toho tepla zase moc a sucho. Na to už si ale zvykli a marhulky jim jistě dobře prosperují. |  | Aké odrody sliviek do záhrady?, 14.2.2025 O tom není pochyb. Pokud jste fajnšmekr, tak doporučuji i jiné typy Domácích švestek. Předpokládám, že šarka vás nezlobí. |  | ORANGE SUMMER a jiné, 14.2.2025 ale za mňa už žiadnu marhuľu a to pre veľký výskyt moniliózy, a neskoré jarné mrazy je problém dopestovať vôbec nejaké plody.
Korzár by s vámi asi nesouhlasil, ale já ano. Vámi uvedené čtyři odrůdy mám, ale například minulý rok zmrzly kompletně... celý příspěvek > |  |
 |
|