|
Dřinka - použití, 23.9.2020 Pokud jde o dřínek a alkohol, tak už léta dělám z dřínku jak marmeládu tak likér - babské pití. Pro něj dřínky nasbírám či jen lehce setřesu, to dělám obden. Ve čtyřlitrovce je kusem špalku rozmačkám (dám jich tam tak jednu třetinu objemu) a doleju... celý příspěvek > |
 |
Jak rozmnožit tuto květinu?, 18.5.2020 Rožec plstnatý- víte někdo jak se ho zbavit? Prosím o radu. |
 |
|
 |
Mušky smutnice v bytě, 21.2.2020 Přes zimu a na jaře mám v květináčích a i v přísadě mušky smutnice. Četl jsem různé rady a sám praktikuji koušky žluté lepové desky do každého květináče. Letos mě při pohledu na odpuzovač hmyzu do zásuvky (my říkáme Vandal) napadlo jej zkusit a... celý příspěvek > |
 |
Jak ochránit skleník před slimáky, 9.7.2019 Já jsem zatěsnil silikonem v tubě škvíry, alespoň nahrubo, aby neprolezly ty větší kusy. No a zevnitř mám po obvodu skleníku na jeho betonovém základu rozsypáno trochu těch modrých kuliček Slimaxu. Když nějaký menší proleze, hned ho ráno vidím... celý příspěvek > |
 |
Skřipce na vázání rajčat, 14.5.2019 Připojuji se k tomuto řešení - už třetí sezónu používám k uchycování drátěné sponky ve tvaru protáhlého C.
Koupím zelenožlutý (kvůli viditelnosti) izolovaný elektrkářský drát průřezu 1,5 mm2 nastříhám na délku asi 10 cm, v půli ohnu, aby byl ohyb... celý příspěvek > |
 |
Katalpa Nana, 9.4.2019  Dobrý den, sdědili jsme Katalpu a min.sezonu měla krásné listy, je trochu šedivé, zřejmě problém s "padlí" - chystám se letos postříkat přípravkem s mědí.
Teď - jaro 2019 - jsem si všiml na roubu uprostřed stromu, že je postupně suchý dovnitř... celý příspěvek > |
 |
Chemstop - na kmínek, ano či ne?, 25.2.2019 Dobrý den, přidám svou zkušenost. Nanáším asi 10cm pás Chemstopu přímo na kmínek už asi 12 let a vždy si říkám, že stromku škodím, ale za celou tu dobu žádný stromek na to nezašel. Beru to jako menší zlo než mít úrodu znehodnocenou mšicemi. V... celý příspěvek > |
 |
Jak vysát kal - usazeniny ze dna bazénu po vločkovači?, 18.10.2018 V případě největší krize jsem použil 3/4 hadici, kterou jsem vysál všechen nepořádek ze dna mimo bazén a filtraci. sice přijdete o trochu vody, ale pokud to jde do filtrace, tak stejně se musí proplachovat. hadici jsem si připevnil na tyč od... celý příspěvek > |
 |
Jak vysát kal - usazeniny ze dna bazénu po vločkovači?, 18.10.2018 Dobrý den, nedělá kartuš ve skimeru problém pro čerpadlo? Myslím tím, jestli ho nezatěžuje omezením průtoku?? |
 |
Je už nějaká náhrada za Dursban?, 7.6.2018 Calypso už není taky k dostání |
 |
|
 |
Je už nějaká náhrada za Dursban?, 7.6.2018 Dusíkaté vápno |
 |
Vysokotlaký čistič Parkside PHD 150 A1, 24.5.2018 V letáku máš jiný typ, než na který se díváš na netu. Vypadají sice stejně, ale jsou to dva rozdílné typy, proto jeden má 150 bar a druhý 110 bar, každý má i jiný příkon. |
 |
Překrmení brojleři? Váha 5-6 kg, 20.4.2018 každoročně pár brojlerů nechám "přerůst" na těch 5kg. maso z nich je výborné, sádlo také(do paštičky, do buchet). maso má trochu hrubší strukturu než jste zvyklá, ale je křehké a použitelné na vše. stehna mají trochu tmavší maso než jste zvyklá z... celý příspěvek > |
 |
Ohnutá kliková hřídel, 5.6.2017 Zdravím, může mě někdo poradit s ohnutou klikou na sekačce? Kliku jsem asi schopen vymontovat, ale mám obavy se zpětným nastavením a seřízením motoru. Je to sekačka od Mountfielda MTD. Děkuji. termion@seznam.cz
|
 |
Briggs stratton - problém po zahřátí, 5.8.2015 Dobrý den,
děkuji moc za radu, zkusím ji vyměnit. Koukal jsem ještě na ni, zdá se dobrá a docela daleko od kostry motoru a krytů, ale někde začít musím. Tak ji vyměním a uvidím. Díky. |
 |