|
Jak pěstovat pamp. trávu?, 17.10.2008 proc pampeliskova trava vyzaduje sucho pres zimu? |
 |
Filtrační materiál? Síťky na ovoce, 17.10.2008 Ja mam liapor, 17 W pumpu, 6 m3 a ciru vodu. Viac info: Pozrite ine vlakna. |
 |
|
 |
Buxus, 15.10.2008 Myslim, ze pred zimou sa buxus nestriha. Asi tam sa stala chyba. |
 |
Urychlovač kompostu, 15.10.2008 vidite a ja som sa potesil ze tu mam blba, ze bude "challenge" nieco vysvetlit... Dobry trening otestovat pedagogicke schopnosti. |
 |
Urychlovač kompostu, 15.10.2008 O tom tu stale pisem, ze ked zostane tan vapenaty ion, tak NEMOZE udelat zasaditu reakciu. J. |
 |
Urychlovač kompostu, 15.10.2008 Sorry, Ca ma byt kation. Spravne by bolo [Ca(H2O)6]2+. Zjednodusil som to tak, az to bolo neunosne... Iste vapnik ako prvok v prirode neexistuje. Keby ano, mal by urcite zasadite vlastnosti, ako dosledok rychlej reakcie s vodou.
Vodik H2... celý příspěvek > |
 |
Urychlovač kompostu, 15.10.2008 Ak mam cistu vodu, tak konc OH- je 10-7 mol/l. Zasaditost ci pH je vlastne vyjadrenim koncentracie OH- a H+. Ak do cistej vody dam povedzme 1 mol hydroxidu, do 1 l tak sa koncentracia zmeni. z 10-7 mol/l na 1 mol/l co je 10000000 x viac pre OH-.... celý příspěvek > |
 |
Urychlovač kompostu, 15.10.2008 Nebudem spominat Vasho tatinka ani stricka, ako ste Vy... ale Vy argumentujete asi nasledovne: "nie je to preto ze Fero je vyssi ako Jano, ale preto, ze Jano je nizsi ako Fero".
Acidobazicke rakcie su rovnovazne reakcie. Maju tendenciu ist... celý příspěvek > |
 |
Urychlovač kompostu, 15.10.2008 OH- vznika rozpustenim haseneho vapna. Na rozdiel od hydroxidu sodneho, je Ca(OH)2 len ciastocne rozpustny, a preto nie je az tak agresivna zasada ako hydroxid sodny. OH- je ion co sposobuje zasadite vlastnosti hydroxidu vapenateho. Vapenate kationy... celý příspěvek > |
 |
Urychlovač kompostu, 15.10.2008 Praveze Ca2+ je pH neutralny. Juro |
 |
|
 |
Pracnost pěstování trávníku, 15.10.2008 Urobme sutaz. Kto najcastejsie seka travnik? Ja som lenivy, mam okrasny travnik a sekam ho kazdy tyzden. je tu niekto taky co seka kazdy den? |
 |
Urychlovač kompostu, 15.10.2008 Maloktora zahradka je navrhnuta tak, ze ma same kriky a stromky a ziadnu travu. Preto potreba mocoviny a dusika nie je casta. Ale moze sa stat ze pribudne naraz vela dreviteho materialu. Po rozdrveni ho preliat roztokom mocoviny nemoze skodit.
V... celý příspěvek > |
 |
Urychlovač kompostu, 15.10.2008 Ono az potom som si uvedomil. Tie urychlovace mozu byt bio aj chem.
Tie chemicke, napr mocovina, su podla vyrobcov nieco take, ako exclusive strava pre bakterie v prostredi. Cize date im travu a dalsi odpad, ale to je len taka dietna, skoro... celý příspěvek > |
 |
Urychlovač kompostu, 15.10.2008 Tak som cital, ze ked je vela N, tak odchadza ako amoniak. Juro |
 |
Urychlovač kompostu, 15.10.2008 Ak je malo dusika, cize vela trevitych casti, listov... Alebo ak chcete smradom nahnevat susedov Juro |
 |