|
Cihlová cesta, 5.12.2007 Vůbec jsem neměla na mysli jednolitou šedivou zámkovou bláznivou dlažbu - jak to vy (pane anonyme) nazýváte. To máte tedy velmi málo fantazie!! Dá se zasít tráva a do ní jen pojezdové pruhy, nebo trávník a do něj nášlapné kameny... Nedovedu si... celý příspěvek > |
|
Cihlová cesta, 5.12.2007 Dovolím si připojit svůj názor. Z estetického hlediska, i kdyby cihly vydržely mráz a žár slunce, bylo by to pěkné? Šetřit za každou cenu, se někdy nevyplatí... Zdravím - Daniela. |
|
|
|
Chlazení piva, 2.12.2007 Podle mě je nejlépe vychlazené pivo ze sedmého schodu (pan Hrušínský to také povídal...) Daniela. |
|
Přesazení meduňky a šalvěje, 26.11.2007 Pokud pěstujete meduňku a šalvěj v květináči, můžete je přasdit brzy zjara. U meduňky je třeba vybrat hlubší květináč, nebo pěstební nádobu, protože má dlouhé kořeny - až 30 cm. Je vhodné dát třetinu zeminy, třetinu písku a... celý příspěvek > |
|
Venkovní ibišek, 26.11.2007 Můžete je odstranit - popata by stejně opadala. Daniela. |
|
Zateplení bazénu, 24.11.2007 My máme bazén obdélník 6 x 3 m. Polystyren je jednak na ztraceném bednění (polystyrenové tvárnice zalité betonem) a ještě mezi zeminou a bazénem polystyren, který se dává na zateplení domů. Zastřešení nám dělala firma Marimex. Oválný bazén by podle... celý příspěvek > |
|
Plíseň a česnek, 23.11.2007 Já krystalky nepočítám. Prostě dám tolik, aby voda byla sytě zabarvená. Ale odpovídá to asi tak tomu, co píše p. Vysloužil. Zdravím - Daniela. |
|
Stavba bazénu, 22.11.2007 Mezi zeminou a stěnou bazénu je 5cm široký pás z polystyrenu. Zcela postačuje udržet teplotu i při deseti stupních tepla. Ale bazén musí být krytý, jinak teplota uniká do ovzduší. Daniela. |
|
Bazalka je ve více druzích., 21.11.2007 Nejrozšířenější je však bazalka pravá (Ocimum basilicum). Bazalka se pěstovala již ve starém Římě. Římané jí připisovali zázračnou moc „elixíru lásky“ – věřili, že vonné oleje z bazalky podporují v lidech vzájemnou přitažlivost. Pozor tedy: nesázet k... celý příspěvek > |
|
kdo krade vejce, 19.11.2007 Já jsem na to přišla: stoprocentně je to soused - dělá si ze sádrových vajec sněhuláčky (když zrovna není sníh). Jen se jukněte přes plot !!! |
|
|
|
Živý plot rychle a použitelný i v zimě, 19.11.2007 Úplně Vás chápu. Ať se Vám tam hezky bydlí a všechno Vám pěkně roste. Zdraví Vás Daniela. |
|
Živý plot rychle a použitelný i v zimě, 18.11.2007 Kdybych neviděla na vlastní oči, jak rychle tyto jehličnany rostou, také bych tomu nevěřila. Sousedi je zasadili na jaře, sazenice 100 cm vysoké a nyní mají výšku téměř 2 m. Pravda je, že bez péče to nejde, ale takovou práci to zase nedá jednou... celý příspěvek > |
|
Živý plot rychle a použitelný i v zimě, 18.11.2007 Od pana Ferdy bych tedy očekávala fundovanější odpověď. Nebo to měl být pokus o vtip?
Doporučuji tyto jehličnany (okopírovala jsem to pro Vás z předešlé diskuse, abyste to nemuseli hledat) CUPRESSOCYPARIS LAILANDII - nejrychleji rostoucí... celý příspěvek > |
|
Rychle rostoucí jehličnan na živý plot (tůje...), 18.11.2007 CUPRESSOCYPARIS LAILANDII - nejrychleji rostoucí jehličnan na živé ploty Proč právě cupressocyparis? - Velmi rychlý růst s přírustkem o 0,8-1,2 m za rok! Možnost neomezeného sestřihování a tvarování. Příjemný svěže zelený vzhled po celý rok,... celý příspěvek > |
|
Vodní gril, 18.11.2007 To je príma, že se ozval aspoň jeden človíček - moc děkuji. Nemáte náhodou fotku? Díky Daniela. |
|