|
Příspěvky uživatele - 204.208
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Salát co vyběhl, 13.2.2008 Zkuste salát DEON - je to velmi raný salát s vysokou odolností proti vybíhání. Je určený pro jarní výsadbu i výsev do l5. dubna, nebo pro podzimní pěstování s výsevem v červenci. Tvoří střední, světle zelené hlávky. Radím -nekupujte sazenice,... celý příspěvek > | | Trávník a pes, 13.2.2008 Ahoj Hanko, říční, nebo kopaný písek, to je jedno. Jen by v něm neměly být kamínky. Při založení trávníku jsem dala asi 2 cm vrstvu a každý rok na podzim trochu přisypávám. Daniela. | |
| | Brabencí, 13.2.2008 Ohněm - to je dobrý nápad a pak všechno pečlivě shrabat a zbaštit (ani drobek nazmar) - výborné proteiny.
Mě se už několikrát osvědčil kresol. Nejen proti mravencům, ale i proti pavoukům, kteří mi v domě dost vadí. Sice to potom pár dní smrdí... celý příspěvek > | | trávník a pes, 13.2.2008 Ahoj Hanko, měli jsme podobný problém - tráva přes zimu zadupaná od psů. Máme dva šedesátikilové drobečky, tak vím, o čem je řeč. Vyřešili jsme to takto: vyseli jsme trávu hřištním semenem a horní vrstvu zeminy jsme hodně poházeli pískem.... celý příspěvek > | | cuketa - uhnívání, 24.1.2008 Cuketa potřebuje velmi dobrou, prohnojenou zem a slunné stanoviště. Buď jí tedy chybí slunce, nebo má málo výživy. Daniela. | | bugénvilea (Bougainvillea glabra), 24.1.2008 Já dávám sazeničky (řízky) do petlahví, které odkrojím a nechám dvě třetiny. Vršek lahve pak přikrývám kouskem igelitu. Má to tu výhodu, že je vidět, kdy sazenička pustila kořínky a jestli už jich má dostatek k přesazení. Tu... celý příspěvek > | | Výsadba růží - i na jaře, 24.1.2008 Můžete sázet na podzim, nebo i na jaře v březnu až dubnu. Růže mají rády prokypřenou a lehkou zem a ne moc kyselou. Vzdálenost při výsadbě 40 až 50 cm - záleží to na velikosti odrůdy. Daniela. | | Přesazování vzrostlých thůjí, 24.1.2008 Tak, tak a nezapomeňte při tom na to, že thůjka by měla být po přesazení natočená větvemi na stejnou stranu, co před přesazením. Je dobré si na jedné straně (třeba na severní) udělat na thůjce značku a tou značkou jí pak zasadit opět na... celý příspěvek > | | Tisy - tvarování, 23.1.2008 Tis se má stříhat jednou do roka a to koncem června. Snese i hlubší řez, ale protože velmi pomalu roste, stříhala bych opatrně - trvá totiž dost dlouho než zarostou případné nedostatky vzniklé neodborným řezem. Teprve po několika... celý příspěvek > | | Kdy správně zavlažovat?, 22.1.2008 Asi jsem zatím měla kliku, protože jsem nepozorovala, že by houbové choroby napadly nějak neobvykle moji zeleninouvou zahrádku. A vstávání brzy ráno - to by byla moje smrt, já jsem sova. D. | |
| | Kdy správně zavlažovat?, 22.1.2008 Je diskutabilní, zda zavlažovat ráno, či večer. Pokud není možné provést zálivku velmi časně ráno, je lepší zalévat večer. Rostlina má pak dostatek času k nasáknutí (načerpání) vody. Fotosyntéza je závislá na mnoha faktorech, z nichž... celý příspěvek > | | Jak nejlépe naložit se slepičím hnojem?, 21.1.2008 To bude opravdu pěkný a smradlavý "humus". Ale vyzkouším to, protože přísun slepičího hnoje bude i do budoucna. Když to namočím na druhém konci zahrady - co nejdál od domu, tak snad ten smrádek přežijeme. D. | | Jak nejlépe naložit se slepičím hnojem?, 21.1.2008 Pane Miloši, děkuji Vám za radu. Udělám to tak a tu slámu, která pak zbyde asi usazená na dně zakompostuji. Zdravím - Daniela. | | Jak nejlépe naložit se slepičím hnojem?, 20.1.2008 Včera jsem dostala jsem od známého 20 litrovou nádobu se suchým slepičím hnojem promíchaným se slámou. Vždycky jsem hnojila jen kravským, popřípadě koňským hnojem. Potřebuji prosím poradit, zda mám tento slepičí hnůj zakompostovat, nebo ho přímo... celý příspěvek > | | afrikán, 18.1.2008 Aksamitník (afrikán) lesklý (Tagetes lucida), Mexický tarragon - semena se dají sehnat na této adrese - zasílání na dobírku: AEV-VS, Jana Masaryka 58, 120 00 Praha 2, tel.: 728 385 042, tel./ fax: 224 256 816, e mail:... celý příspěvek > | |
|
|
|
|