|
Žloutnou my listy co to je?, 22.6.2008 Zkuste udělat postřik na listy hořkou solí. Daniela. |
|
Jiřiny - vyštipování, 22.6.2008 Odstraňovat uschlé květy ano, ale jinak nic nevyštipovat. Jen dostatečně zalévat a pravidelně hnojit. Jiřiny pak budou krásné a bohaté. Zdravím - Daniela. |
|
|
|
kvetly jak posetile, 22.6.2008 To je opravdu potěšení pro oči! Móóóóc krásné! Zdravím - Daniela. |
|
okurky, 21.6.2008 Vypadá to na plíseň. Okamžitě odstraňte všechny napadené listy a ošetřete rostliny proti plísni okurkové. V prodeji je několik možných fungicidních přípravků. Snažte se zalévat ke kořenům, aby se zbytečně nesmáčely listy a hodně... celý příspěvek > |
|
pachira - prosím o rady, 21.6.2008 Určitě jí otáčejte, jinak bude nevzhledná. Já takto otáčím všechny květiny, které mám u oken, aby měly hezký tvar. Zdravím - Daniela. |
|
Lebeda v travniku, 21.6.2008 Lebeda, pokud je mladá, tak jde slušně vytrhávat, protože než vyroste, tak má mělké kořínky. Měla jsem podobný problém a tak jsem zaklekla a ručně jsem lebedu vytrhávala. Dalo to sice práci, ale zvládla jsem to za pár dní a bez chemie. ... celý příspěvek > |
|
Trávník alebo koberec poraďte, 21.6.2008 Milá Tanjo, tak vidíte, co může způsobit takové malé nedorozumění. Už jsem to pro vás našla: travnikovekoberce.cz/ a myslím si, že by to pro Vás asi bylo to nejlepší a nejrychlejší řešení. Tak ať se dílo podaří! Zdravím - Daniela. |
|
jehličnany a konifery, 20.6.2008 Omlouvám se, že jsem Vás tak vyděsila. Samozřejmě, že přežije - i když jste ho zřejmě pootočil na jinou světovou stranu, než rostl před tím. Jen se bude déle aklimatizovat a ze začátku po přesazení asi poroste pomaleji, než si zvykne na novou... celý příspěvek > |
|
Trávník alebo koberec poraďte, 19.6.2008 Milá Tanjo, nedivte se, že si Vás lidé dobírají. Já bych tedy koberec (umělou trávu, nebo cokoliv umělého) na dvůr nikdy nedala. To bych raději zaplatila za fůru zeminy a nechala ji navést na tu špatnou. Pak bych udělala alespoň malinké... celý příspěvek > |
|
Slimáci, 18.6.2008 Hlístice jsou mikroskopické organismy, schopné účinně parazitovat na slimácích a zabíjet je. Aplikují se formou zálivky na půdní povrch. Po aplikaci začnou hlístice aktivně vyhledávat kořist, pronikají do ní přes dýchací otvory. Napadený slimák během... celý příspěvek > |
|
|
|
Kana/dosna, 17.6.2008 Pavle, je to jednoduché, rychlé a hlavně to funguje - a tak to má být. Co fotka, nebyla by? Jistě se máte čím pochlubit. Zdravím - Daniela. |
|
Plašič na špačky a jiné ptáky, 16.6.2008 Cédéčka jsou opravdu dobrá. Také se mi ale líbí různé větrníky, které jsou jednoduché a vítr je náš dobrý pomocník. Zdravím - Daniela. |
|
Zámková dlažba a plevel, 16.6.2008 Když zničíte plevel jakýmkoliv způsobem, tak vždycky musíte zbytky plevele odstranit mechanicky - nejspíš ručně. Ale nemyslete si, že když dáte pryč zámkovou dlažbu a dáte tam kámen, že to bude jiné. Ten plevel se dokáže rozrůst i na holé... celý příspěvek > |
|
Choroba rajčete, 16.6.2008 Pokud se jedná o deformaci a kroucení listů mladých rajčat pěstovaných ve skleníku, jedná se zřejmě o popálení (úžeh) listů. Je to způsobeno prudkým sluncem, případně vysokými teplotami při nedostatečném větrání skleníku. Při jasných, slunných dnech... celý příspěvek > |
|
Balkon na východ, 16.6.2008 Děkuji, přeji vaší dcerušce, aby měla stejně tak ráda kytičky, jako vy. Daniela. |
|