Příspěvky uživatele - 204.208

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rybízová štáva, marmelada - ako lisovat?, 20.7.2008
Pokud z rybízu dělám marmeládu, nebo dřeň, tak používám jedině ruční lis. Je pravda, že si člověk trochu zacvičí   - mám to místo posilovny, ale je to nejosvědčenější způsob.  Elektrický lis se mi vždycky tak zanese, že drhnout ho... celý příspěvek >
azalky v jílovité půdě, 20.7.2008
Jílovitá půda není zas až takové neštěstí. Až budete azalku sázet, tak udělejte hlubší jámu (alespoň 3 x hlubší a širší, než je kořenový bal). Do jámy pak nasypte rašelinu smíchanou s pískem a kompostem. Azalky mají rády lehčí půdu a pozor nesnáší... celý příspěvek >
kapusta, 20.7.2008
Nepletete se, kapusta je zelí. Na Slovensku si vždycky dáváme kapustňačku, což je naše zelňačka.    A na to zhnědnutí také dávám kyselinu citronovou. Funguje to na všechnu zeleninu.  Když například dělám cokoliv z celeru a chci... celý příspěvek >
Slimáci, 20.7.2008
Hlístice se aplikují formou zálivky na povrch půdy. Tam začnou aktivně vyhledávat kořist, pronikají do ní přes dýchací otvory. Napadený slimák během 3 až pěti dnů přestává žrát, hlístice se uvnitř slimáka množí a v době, kdy se slimák začne... celý příspěvek >
Obnovení trávníku, 20.7.2008
K té zkušenosti časem dojdete i vy. Chce to jen trpělivost a všechno dělat s citem.  Už jsem viděla mnoho trávníků popálených zbytečnými hnojivy a chemií.  Zkuste hodně často sekat a zalévat. Uvidíte, jak to bude vašemu trávníku... celý příspěvek >
Pěstování brokolice - vykvétání, 19.7.2008
U brokolice často dochází k vykvétání brokolicových růžic, což je způsobeno příliš velkým teplem. Dá se tomu předejít včasnou výsadbou na jaře – koncem března a začátkem dubna. Do příchodu vyšších teplot už stačíte brokolici sklidit.... celý příspěvek >
Celer 2, 19.7.2008
Bulvový i řapíkatý celer seji již v únoru a dvakrát ho přepikýrovávám. V květnu ho vysazuji do kvalitní kompostem obohacené půdy. Hodně ho zalévám, protože má rád hodně vody.  Během růstu (asi tak v červnu) mu ještě přidávám kompost.... celý příspěvek >
mé jiřiny, 18.7.2008 Obsahuje fotku
Konečně jsem se dostala k tomu, abych sem vložila fotku mých nových jiřin. Nevím,  co je to za odrůdu.  Pane Miroslave - poradíte mi?  Děkuji, zdravím - Daniela.
Canna, 18.7.2008
Canna má ráda hodně sluníčka a tepla. Kvete od července až do podzimu - do prvních nočních mrazíků.  To, že nevykvetla hned začátkem července není žádné neštěstí. Asi by potřebovala přihnojit a pokud je teplo, tak vydatnou zálivku. ... celý příspěvek >
Buxus, 17.7.2008
Před přesazením rostlinky zalijte. Kořenový bal bude držet lépe pohromadě a nerozpadne se, jak píše  "zahradnický guru".  Je to taková finta na přesazování všeho.   Zdravím - Daniela.
Celer 2, 17.7.2008
Letos jsem kromě bulvového celeru zasadila i řapíkatý. Mohu jen doporučit! Je výborný - řapíky v syrovém stavu přidávám do zeleninových salátů i do pomazánek a nemá to chybu.  Nať jsem přidala i do polévky.  Zdravím - Daniela.
Černí broučci v kočičí srsti, 16.7.2008
Může se jednat o všenky.  Existuje mnoho antiparazitik.  V lékárně Vám určitě poradí, které je nejvhodnější.  Zdravím - Daniela.
Buxus, 16.7.2008
Buxus zasazený volně v zemi Vám poroste o hodně rychleji.  Zdravím - Daniela.
Řasa v bazénu, 10.7.2008
Tvrdou vodou to opravdu není!  Mluvím ze své zkušenosti. Máme tak tvrdou vodu, že už to snad ani horší být nemůže a přesto máme v bazénu křišťálově čistou vodu.  Dnes jsme zrovna prali filtr a následně dopouštěli ze studny novou tvrdou... celý příspěvek >
Okrasne dýně, 9.7.2008
Řekla bych, že už je pozdě.  Jedině, že byste je vysela do skleníku, kde by byly chráněny před prvními mrazíky, aby stačily dorůst.  Zdravím - Daniela.
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika