|
Rybízová štáva, marmelada - ako lisovat?, 20.7.2008 Pokud z rybízu dělám marmeládu, nebo dřeň, tak používám jedině ruční lis. Je pravda, že si člověk trochu zacvičí - mám to místo posilovny, ale je to nejosvědčenější způsob. Elektrický lis se mi vždycky tak zanese, že drhnout ho... celý příspěvek > |
|
azalky v jílovité půdě, 20.7.2008 Jílovitá půda není zas až takové neštěstí. Až budete azalku sázet, tak udělejte hlubší jámu (alespoň 3 x hlubší a širší, než je kořenový bal). Do jámy pak nasypte rašelinu smíchanou s pískem a kompostem. Azalky mají rády lehčí půdu a pozor nesnáší... celý příspěvek > |
|
|
|
kapusta, 20.7.2008 Nepletete se, kapusta je zelí. Na Slovensku si vždycky dáváme kapustňačku, což je naše zelňačka. A na to zhnědnutí také dávám kyselinu citronovou. Funguje to na všechnu zeleninu. Když například dělám cokoliv z celeru a chci... celý příspěvek > |
|
Slimáci, 20.7.2008 Hlístice se aplikují formou zálivky na povrch půdy. Tam začnou aktivně vyhledávat kořist, pronikají do ní přes dýchací otvory. Napadený slimák během 3 až pěti dnů přestává žrát, hlístice se uvnitř slimáka množí a v době, kdy se slimák začne... celý příspěvek > |
|
Obnovení trávníku, 20.7.2008 K té zkušenosti časem dojdete i vy. Chce to jen trpělivost a všechno dělat s citem. Už jsem viděla mnoho trávníků popálených zbytečnými hnojivy a chemií. Zkuste hodně často sekat a zalévat. Uvidíte, jak to bude vašemu trávníku... celý příspěvek > |
|
Pěstování brokolice - vykvétání, 19.7.2008 U brokolice často dochází k vykvétání brokolicových růžic, což je způsobeno příliš velkým teplem. Dá se tomu předejít včasnou výsadbou na jaře – koncem března a začátkem dubna. Do příchodu vyšších teplot už stačíte brokolici sklidit.... celý příspěvek > |
|
Celer 2, 19.7.2008 Bulvový i řapíkatý celer seji již v únoru a dvakrát ho přepikýrovávám. V květnu ho vysazuji do kvalitní kompostem obohacené půdy. Hodně ho zalévám, protože má rád hodně vody. Během růstu (asi tak v červnu) mu ještě přidávám kompost.... celý příspěvek > |
|
mé jiřiny, 18.7.2008 Konečně jsem se dostala k tomu, abych sem vložila fotku mých nových jiřin. Nevím, co je to za odrůdu. Pane Miroslave - poradíte mi? Děkuji, zdravím - Daniela. |
|
Canna, 18.7.2008 Canna má ráda hodně sluníčka a tepla. Kvete od července až do podzimu - do prvních nočních mrazíků. To, že nevykvetla hned začátkem července není žádné neštěstí. Asi by potřebovala přihnojit a pokud je teplo, tak vydatnou zálivku. ... celý příspěvek > |
|
Buxus, 17.7.2008 Před přesazením rostlinky zalijte. Kořenový bal bude držet lépe pohromadě a nerozpadne se, jak píše "zahradnický guru". Je to taková finta na přesazování všeho. Zdravím - Daniela. |
|
|
|
Celer 2, 17.7.2008 Letos jsem kromě bulvového celeru zasadila i řapíkatý. Mohu jen doporučit! Je výborný - řapíky v syrovém stavu přidávám do zeleninových salátů i do pomazánek a nemá to chybu. Nať jsem přidala i do polévky. Zdravím - Daniela. |
|
Černí broučci v kočičí srsti, 16.7.2008 Může se jednat o všenky. Existuje mnoho antiparazitik. V lékárně Vám určitě poradí, které je nejvhodnější. Zdravím - Daniela. |
|
Buxus, 16.7.2008 Buxus zasazený volně v zemi Vám poroste o hodně rychleji. Zdravím - Daniela. |
|
Řasa v bazénu, 10.7.2008 Tvrdou vodou to opravdu není! Mluvím ze své zkušenosti. Máme tak tvrdou vodu, že už to snad ani horší být nemůže a přesto máme v bazénu křišťálově čistou vodu. Dnes jsme zrovna prali filtr a následně dopouštěli ze studny novou tvrdou... celý příspěvek > |
|
Okrasne dýně, 9.7.2008 Řekla bych, že už je pozdě. Jedině, že byste je vysela do skleníku, kde by byly chráněny před prvními mrazíky, aby stačily dorůst. Zdravím - Daniela. |
|