Příspěvky uživatele - 161.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Obsluha dvoutaktového motoru u křovinořezu, 4.7.2009
Nevšimnul jsem si, že jste se ptal na benzinový, nikoliv vzduchový filtr. Do toho vůbec nezasahujte. Pro vás je jen ten benzin a vazelina v kloubu. Ostatní je tak jemný a pro laika složitý mechanismus, že byste jej mohl ještě poškodit. AL-KO má... celý příspěvek >
Obsluha dvoutaktového motoru u křovinořezu, 4.7.2009
Pane Valdo P O Z O R! Vy jste nikdy nejezdil na motorce, ani s Trabantem? Kde byste v nich hledal olej? Do dvoutaktu se leje benzinová směs s olejem v poměru jeden litr oleje na 25 l benzinu special, nebo natural. To je jedno. Jakmile ale... celý příspěvek >
Česnek bez stroužků, 4.7.2009
Mám zkušenost takovou, že když jsem vysázel stroužky ozimého paličáku opožděně - až na jaře, vyrostly mi jen jednostroužkové kulaté cibule. Když jsem kdysi kupoval sadbu česneku ve šlechtitelské stanici, přidaly mi pracovnice nádavkem pytlík těchto... celý příspěvek >
Pyr v travniku, 4.7.2009
Nevím jestli Dominator je dobrý prostředek k likvidaci pýru. Znám jeho použití pouze v lesnictví na výmladky dřevin. V zemědělství se na pýr používá Roundup, který je vhodný specielně na pýr v obilovinách. Stříká se v době nejsilnějšího růstu pýru a... celý příspěvek >
Plísen okurková, 4.7.2009
Žádný z vašich obrázků nenese známky plísně okurkové. Také by na ni bylo poněkud brzy. Ona má určité období, kdy se vyskytuje. Na vašich listech je spíš znát fyziologická porucha v příjmu některých živin, snad by to mohl být nedostatek manganu. Šlo... celý příspěvek >
Roundap, 3.7.2009
Pokud je mi známo, Roundup působí pouze přes zelenou listovou plochu. Po dopadu na povrch půdy se rozkládá a okamžitě ztrácí účinnost (to je poznámka pro paní, která určitě půdou nemohla poškodit sousedce brambory - pokud tam při postřiku větřík... celý příspěvek >
Krtek - a je to, 3.7.2009
Pane Pepíku tím vejcem krmíte kunu, která se krtky nezabývá. Pro lasičku to není. Ta má ráda teplou krev zakousnutých obratlovců. Je pravdou, že se protáhne malými otvory a loví i v podzemí. Pozor ale, aby se nedostala na králíky.
Škůdce na Komuli Davidově, 3.7.2009 Obsahuje fotku
Jedná se určitě o Listokaze zahradního. Mám ho vyfotografovaného přímo při své činnosti, ale nevím zda se mi podaří foto vložit. Ještě jsem to neposílal.
Kdy roubovat nebo očkovat třešně, 3.7.2009
Mám dobré zkušenosti s roubováním třešní "ve druhé míze" to je přibližně koncem července až začátkem srpna. (Znovu jdou dělat píšťalky.) Pro roubování za kůru i plátováním používám rouby ze střední části letorostu ze stromu na strom bez... celý příspěvek >
Houbičky v záhonu, 1.7.2009
Ty magické kruhy v trávníku bývají Špičky. Jsou jedlé a u nás se sbírají od jara. Na místech čerstvě vyhnojených chlévskou mrvou rostou Hnojníky. Mladé plodnice jsou taky jedlé. Pokud se vám u jiřin nelíbí, častěji okopejte záhon a ony zmizí.
Sešlapávání natě cibule, 1.7.2009
Nějaké sešlapávání natě považuju za nesmysl. Klidně nechte cibuli vegetovat až do poslední chvíle. Poškození natě by znamenalo předčasné a nepřirozené ukončení vegetace. Cibule bude zralá až přirozeně polehne přibližně polovina rostlin. Pak se dá i... celý příspěvek >
Meruňka ve stínu, 30.6.2009
Myslíte, že by ranní sluníčko natolik rozehřálo zmrzlou kůru během dopoledne, která by pak zase v poledne zmrzla? Já mám zkušenosti sice jen u jabloní, kde sluníčko v předjaří už má takovou sílu, že nahřeje kmen odpoledne a pak náhle zapadne za... celý příspěvek >
Velkopavlovická meruňka - špatný řez?, 30.6.2009
Už teď je na bujně rostoucích letorostech vidět, které by v korunce později vadily. Na př. konkurenční výhony. Klidně je teď odstraňte. Velkopavlovická je nejvzrůstnější a taky nejháklivější ze všech meruněk. Sám jsem si s ní nevěděl rady až během 15... celý příspěvek >
Nemoc jabloně? Prosím o radu, 30.6.2009
Vrátil jsem se zpět. V oddíle slivoně někomu něco okousalo konce větviček. Dokonce prý podezřívají i vrány. Chudinky jak by se tam zavěsily a že by si ke své masité potravě daly jako salát mladé výhony ovocných stromků. Tady to podezření taky padá na... celý příspěvek >
Nemoc jabloně? Prosím o radu, 30.6.2009
Zaštipování letorostů se používalo na poč. minulého století (pan Praizler) k tvorbě předčasného obrostu a k dřívějšímu kvetení. To na vysvětlenou, že zaštípané konečky obrazily novými výhonky. Už jsem v jiné diskuzi četl o škodících ptácích, co... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika