Příspěvky uživatele - 161.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Bujně rostoucí broskvoně, 10.7.2009
Ten srpen by byl asi lepší. Ne až na konci. Teď by se mohly zaštípnout konce bujně rostoucích větviček.
Jak chranit zeleninove zahony?, 10.7.2009
Tam se nejedná jak dlouho po randapu, ale o to, že jahody nesnášejí přímé hnojení hnojem. Krom toho, že z počátku rychle rostou, málo plodí, trpí chorobami, hlavně plísněmi. Ten randap se používá na plevel, když je v nejbujnějším růstu. Tam působí... celý příspěvek >
Mravenci na zahrade, 10.7.2009
Borax koupíte v každé drogerii v balení cca 1 kg. Není drahý. Jen se pomalu rozpouští ve vodě.
Obsluha dvoutaktového motoru u křovinořezu, 10.7.2009
Jistěže je to možné. Poměr určuje výrobce motoru v návodu k obsluze. Já jsem se řídil heslem starých řemeslníků "lépe přemazat, než nedomazat". Vím, že nové konstrukce motorů nepotřebují už žádný záběh, ale pro začátek se přemazáním nic... celý příspěvek >
Zežloutnutí listů, 7.7.2009
Pravda. Měďnaté postřiky na list broskvoní nepatří. Mohou ji zahubit.
Nemoc, 7.7.2009
Tímto problémem jsem se zabýval před lety a obtěžoval dotazy u odborníků vysokých škol a výzkumných ovocnářských ústavů. Bylo mi řečeno: je to odrůdová vlastnost některých ranných odrůd a buď se s tím smíříte, nebo to vykopete. Ranné odrůdy totiž... celý příspěvek >
Plesnivá bramborová nať leží, 7.7.2009
V takovém případě se doporučuje odstranit nať posečením tak rychle, aby plíseň nepřešla do hlíz. Dokáže je zcela znehodnotit. I když se odstraněním natě částečně zabrzdí růst, hlízy v pohodě v zemi dozrají.
Jak chranit zeleninove zahony?, 7.7.2009
Výsadbu jahod do čerstvě vyhnojeného a zapleveleného záhonu bych si rozmyslel. Hnůj pod jahody se nehodí. Dalo by se do takto připraveného záhonu na jaře vysadit ranné brambory a po jejich sklizni teprve jahody. Aby záhon letos neležel ladem,... celý příspěvek >
Jak na tento plevel?, 7.7.2009
Ten plevel patří do skupiny šťavelů. Moc asi neporadím, sám s ním bojuju ve skalce celá léta. Někde to prodávají jako skalničku.
Jak na Bršlici - Kozí nohu?, 7.7.2009
Po téhle nesouvislé diskuzi první rozumná rada, která stojí za vyzkoušení.  Připadá mi to jako stará lidová moudrost. Hned zítra to zkusím a o výsledku budu později informovat.
Mravenci na zahrade, 7.7.2009
Už jsem tady na toto téma odpovídal a teď to nemůžu najít, Dříve jsem zde vyčetl zalít mraveniště roztokem boraxu. Zkusil jsem to a zalil dvě mraveniště v trávníku a dvě ve foliovníku. Ve foliovníku se rozprchli tak rychle, že nechali i vajíčka na... celý příspěvek >
Škůdce na broskvi, 7.7.2009
Po prohlídce oloupaného kmenu třešně mám pocit, že tím odloupáním kůry v takové ploše jste ji odsoudil k záhubě. Ten zbytek kůry není schopen uživit tak velkou korunu. Je vidět, že dosud vegetovala zdravě. Myslím, že ty larvy byly až následná... celý příspěvek >
Meruňka ve stínu, 5.7.2009
Já si s těmi meruňkami musím trochu víc pohrát. Jsou v n.v. 450m. Zatím v pořádku. Starší asi 4 roky "Rakovského" letos obalená plody. Mladší "Karola" druhý rok letos čtyři plody na vzorek. Dva spadly.
Houbičky v záhonu, 5.7.2009
Trávník pokropte boraxem.Těžko se rozpouští. Má současně vliv na likvidaci mravenšť, nebo alespoň odpuzení mravenců. U jabloní řeší současně výskyt hořké pihovitosti.
Kosa, 4.7.2009
Pane Vysloužile kde jste? Ty kosy nebyly z Číny, ale z Ruska. A byly tak tvrdé (z "pravého sovětského materiálu") že se nedaly naklepat. Proto se jejich ostří stenčovalo bruskou. Vzácností byly kosy z Rakouska (taky patřičně v ceně), které... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika