Příspěvky uživatele - 1.251

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Násada, 23.6.2007
Já vždycky v obchodě vyberu tak z 8 - 10 kusů ten, co je nejméně přes léta a jsem spokojený.  Pokud tam jsou jedne, dva kusy, nekupuji nic.
Jasan, 23.6.2007
Obvykle se takové porosty na biomasu co 3 - 6 let ufiknou ve výšce půl až jeden metr, aby potom zase obrostly. Jsou to ale obvykle topoly nebo vrby.  Nevím, jestli by jasan po takové operaci neuhynul.  Taky to jsou za těch pár let... celý příspěvek >
Jak rozmnožit muchovník a trnku, 23.6.2007
Co se týká trnky, ta dobře odnožuje. Pokud neodnožuje ta na zahradě, zajděte si do lesa, kde jste vykopala tu první trnku a vykopejte si další. Přirozeně na podzim nebo na jaře, ne teď.
Třešeň Stella, 23.6.2007
Já mám mít Stelu Compact na málo vzrůstné podnoži. Zatím ji mám něco přes 10 let, tak se vzrůstností uvidíme.  Zraje ve stejnou dobu jako Napoleonka nebo možná o týden později, je méně sladká, řekl bych, že nepraská a méně hnije než... celý příspěvek >
jak na potkany na zahradě, 23.6.2007
Pokud potkani vytvářejí nory v nějakém tvrdším suchším materiálu, měly by jít  zaplynovat čpavkovou vodou. Čpavek se totiž velice intenzívně rozpouští ve vodě, takže se ho do té vody dost vejde a v uzavřeném prostředí nory potkani hynou... celý příspěvek >
Vlašský ořech - kdy řezat, 23.6.2007
Dobrý den, chtěl bych se jen zeptat, kdy je možné řezat ořešák. Matně si pamatuji, že by to mělo být někdy teď, kdy přestává přirůstat a už neslzí.
Třešeň z pecky... jak na to?, 6.6.2007
Nechci se v tom směru hádat, ale nepřesazené semenáče u třešně nebo jabloně by měly vytvářet hlavní kůlovitý kořen mířící přímo dolů snad až na hladinu podzemní vody nebo ještě níž.  Takže hlavně v období sucha by měl mít takový strom pořád... celý příspěvek >
Třešeň z pecky... jak na to?, 2.6.2007
No, moc velký význam tato taktika nemá, podnož z ptáčnice bude téměř rovnocenná. Ale když to tak chcete.. Pecky vyberte z zralých třešní a hoďte k kmeni třešně a nechte tam přes podzim a zimu až do stání sněhu na jaře.  Pecky v přírodě praskají... celý příspěvek >
Stříbrný smrček - opadávání jehličí, 2.6.2007
viděl jsem teď v lese hodně hodně smrků zlikvidovaných lýkožroutem. Smrky jsou oslabeny několika roky sucha, takže kůrovec si lebedí. Jestli pro něho není smrk jako smrk? V takovém případě by se na kůře kmene a velkých větví objevovaly dírky.
Otázka k roubování a očkování, 2.6.2007
Strom má už v červnu připravené pupeny na příští rok. To jsou ty takzvané spící. Naočkují se v létě, jestli si to dobře pamatuji a pupen vyraší až další rok na jaře. 
Co s posečenou trávou?, 2.6.2007
Taky pokud máte čas a úložný prostor, nabízí se jednou nebo dvakrát za rok vedle mulčování  a kompostování posekat trávu kosou a usušit. V dnešní době se kilo kvalitního sena pro domácí mazlíčky prodává v supermarketech  za 10 - 20 korun,... celý příspěvek >
Co s posečenou trávou?, 2.6.2007
Když se posekaná tráva mulčuje v trávníku, po čase tam vznikne půda bohatá humusem podobně jako třeba v listnatých lesích a tráva bude zahlušována plevely.  Naopak když se posekaná tráva vždy odstraní, živiny se z půdy vyčerpávají, půda je... celý příspěvek >
Jak na slepýše, 2.6.2007
Slepice se sice krmí zrním, ale maso je pro ni velká lahůdka. Viděl jsem, jak slepice dvěma klovnutími zabila myš a pak ji rozklovaly a sežraly.  Bohužel to byla asi náhoda, takže že by mi kolem baráku chytaly myši, to ne. Svého času... celý příspěvek >
Otázka k roubování a očkování, 1.6.2007
Zkoušel jsem kdysi roubovat v červnu jabloň a jako roub jsem použil zdřevnatělý letošní výhon.  když se ten původní vylomil. Pokud to byl stromek, který se ufikl celý a kmínek narouboval, perfektně to rašilo, snad lépe než na jaře. Ale... celý příspěvek >
Výsadba ovocných stromků do jetele a trávy, 1.6.2007
Mně z fotky připadá, že těch 8 centimetrů bude spíše obvod kmene než průměr. Takže oproti dřívějšímu tvrzení mně teď po zhlédnutí fotografie připadá, že stromek je spíš na začátku životnosti, takže nechat a podpořit ten růst.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika