|
elektrická řetězová pila, 23.9.2008 dnes jsem byl v hornbachu. Náhradní řetěz k pile nedostanete, je to jejich tisková chyba:( v ruce se drží docela dobře. na rozdíl od ostatních vystavených má krásně jemný vypínač. možná by mohla mít z venku výměnné uhlíky, ale to bych chtěl za... celý příspěvek > |
 |
Dolmar MS 430 U - trava, burina, malinčie, a občas nálet?, 20.9.2008 stejně mně nepříjde, že by převodovka u 3 cípáku trppěla víc. vždycky jsem si myslel, že je to spíš o průměru nástroje. a když nahradím 250mm čtyřkotouč, 250mm 3 cípem- nemůže se nic stát. teoreticky nemá třícíp tak kolmé sekací hrany a proto při... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dolmar MS 430 U - trava, burina, malinčie, a občas nálet? , 18.9.2008 už z názvu křovinořez je jasné, že není jen na sekání trávy. Jen chce volit správně řezný nástroj. Na maliní by se hodil více trojzubový mačetový kotouč.
Jirka |
 |
Doporučte strunu, která se nespéká, 15.9.2008 přidám taky trošku teorie: příspěvek má 10758 slov (68023 znaků) četlo ho 2040 lidí. Kdyby 10procent příspěvek přečetlo celý a každý tím strávil 15 minut času.
celkem by to dalo 50 hodin a za tu dobu by se udělalo spoustu užitečné práce.
a přitom... celý příspěvek > |
 |
Elektrická řetězová pila, 11.9.2008 trošku jsem zkoumal konkurenci. podle obrázků to vypadá, že stihl používá jen příčnej motor. Při porovnání s husqvarnou dolmar vyhrál objemem olejové nádrže 100ml x 200ml. vibrace dolmara se mi nepodařilo zjistit. Každopádně díky motoru makita bude... celý příspěvek > |
 |
MS 230 x PS 460 x H340E - kterou?, 4.9.2008 já zase nemohl sehnat silembloky do motorové pily dolmar 111, ale to už je taky dávno... |
 |
MS 230 x PS 460 x H340E - kterou?, 4.9.2008 Myslím, že nebude problém sehnat náhradní díly na Japonce ani po letech. Japonci jsou pravý opak američanů. Dokud to jde, všechno se snaží opravit. Kolikrát k japonskému výrobku s návodem dostanete i rozkreslený seznam náhradních dílů. |
 |
strom do dvora, 1.9.2008  zdravím, jak rychle roste smrk? kupujeme zahradu, kde je vysázený živý plot ze smrků. Teď mají asi 1-1,5m. O kolik za rok vyrostou? Musím se o smrčky před zimou nějak postarat? |
 |
Husqvarna H 350 nebo Dolmar PS 500?, 31.8.2008 Já bych se vrátil k zakladateli tématu. On kupuje klády, které mu lesáci přivezou na zahradu. Mají v průměru min. 30cm. Zvedat takovou kládu na cirkulárku nepřichází v úvahu. Mimochodem už má objednanou dolmarku ps500. Snad bude spokojený. |
 |
Křovinořez Tarus, uniká olej, 27.8.2008 já už bych to teoreticky dál neřešil. olej bych pořádně utřel a s křovákem dál sekal. kde to teče pozná nejlépe pan majitel sám. Jirka Suchý |
 |
|
 |
Vysokotlaký čistič, 20.8.2008 kovové čerpadlo to na pohled má. indukční motor je taky supr. myčka je sice o dost těžší, ale spolehlivost bezkomutátorového motoru se určitě vyplatí. navíc je ten motor o poznání tižší.
co se týče použití na vodu z barelu nikde v návodu přímo... celý příspěvek > |
 |
Vysokotlaký čistič, 20.8.2008 Ten přesně mám. Jsem s ním spokojenej. Koupil jsem ho přes net za 3000kč i s dobírkou. Má kovové čerpadlo, tak snad vydrží. Technické data bych Vám opsal z návodu, ale mám to na chalupě. Na stránkách einhellu jde většinou stáhnout český návod, ale... celý příspěvek > |
 |
jaký křovinořez, 7.7.2008 Někteří učitelé do dnes učí, že je v zásuvce 220 voltů, ale už nějakej ten pátek tam je 230V :) |
 |
jaký křovinořez, 7.7.2008 Síla dvojtaktu je dost subjektivní věc. např. Jawa pionýr dává kraválem tušit nezkrotnou sílu, ale bublající betka 50 4T pinďoura v klidu předjede a bude mít poloviční spotřebu. Motor Betky přitom není žádný moderní vynález a koncepčně je 40let... celý příspěvek > |
 |
Hecht 132 - nazory, 30.6.2008 ostatní čína (AL-ko, Vega, ABG vari...) má právě 1:25. Měl jsem možnost s tím sekat, hroznej puch (olej Husqvarna XP) číňani vyvážej všude možně a poměrem 1:25 si asi sychrují výskyt nekvalitních olejů ve světě. |
 |