|
Fagus sylvatica Michal Red, 15.10.2009 Děkuji za odpověď a za snahu pomoct. Snažím se totiž buky sbírat a mám už jih něco přes 10, včetně různých, méně vzrostlých. O vzniku červenolistého buku na přelomu 19. a 20. století na Sychrově vím, je to vlastně start... celý příspěvek > |
 |
Acer palmatum Shaina X Acer palmatum Skeeters Broom, 14.10.2009 Poradí někdo s výběrem mezi těmito dvěma javory? Jde mi hlavně o stabilitu barvy listů po celou sezónu (červený odstín) a taky o vzrůst stromku (nemám moc místa). Oba jsou to údajně čarověníky původem z Bloodgoodu, ale ten drží barvu po celý rok... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hledám pěkný strom, 12.10.2009  Buk od zámku z Holešova (střední Morava). |
 |
Hledám pěkný strom, 11.10.2009 Co tak nějaký víceméně domácí buk? Fagus sylvatica Dawyck, -gold, -purpurea, nebo převislé pendula (také v červené formě pendula purpurea), purple fountain, rohanii, Black swan. Zkrátka buků je spousta a jsou to impozantní stromy pokud... celý příspěvek > |
 |
Poraďte rychle rostoucí jehličnan nebo stálezelený strom, 11.10.2009 Zkuste cupressocyparis leylendii (je v řadě barevných kultivarů), občas bohužel namrzá ale dobře regeneruje. Může mít ale výšku i přes 20m!!! |
 |
Fagus sylvatica Michal Red, 6.10.2009 Nezná někdo co je tohle za buk? Jaká je barva listů a jak bude velký apod.? Děkuji za informace. |
 |
Pinus nigra pinieform, 5.10.2009 Pínie do mrazu - pinus pinea Golan. |
 |
Pinus nigra pinieform, 5.10.2009 Ano, s tím lze souhlasit. Borovice se opravdu dají tvarovat i když je to proces, který vyžaduje zkušenost a trpělivost. V našich zeměpisných podmínkách se pro podobné účely používají spíše borovice pinus densiflora Umbraculifera nebo... celý příspěvek > |
 |
Borovice - problém, 30.9.2009 No jako, že počkáme a pak se uvidí, jestli na té fastigiatě nějaké jehlice zbudou. Nicméně nejdůležitější je jistě záchrana rostlin, takže klidně hořkou sůl, apod. |
 |
Borovice - problém, 30.9.2009 Charakteristickým znakem sypavky jsou jakési pruhy na jehličí. Z fotografií je vidět zcela jasná hranice opadu jehličí (starší a letošní). Domnívám se, že se jedná o normální opad jehličí, ne onemocnění sypavkou. |
 |
|
 |
Co způsobilo zahnutí větví jedle korejské, 19.9.2009 Z fotografií není úplně jasné, zda se na větvích nenachází nějaký zbytnělá deformace. Zkuste porovnat s odkazem, kde se řeší podobná situace na smrku, nebo pošlete větší fotografie. |
 |
Pinus banksiana Stortenzis, 15.9.2009 Snad nejblíže je čarověník Pinus banksiana "Schneverdingen"...? |
 |
Acer palmatum Summergold, 15.9.2009 Má někdo zkušenosti s umístěním tohoto javoru na plné letní slunce? Ne webu jsem si sice našel, že byl vyselektován v Itálii a má snést plné jižní slunce ale víme, jak to chodí - napasat se dá cokoliv... Díky |
 |
Pinus banksiana "Stortenzis", 11.9.2009 Získal jsem čarověník této borovice, ale na webu jsem takto označenou banksianu nenašel. Nepomůže někdo s "narovnáním" tohoto jména? Díky |
 |
Fagus sylvatica Londal Kribbe Buk, 4.9.2009 Označení tohoto buku není nic jiného, než dánské jméno varianty buku fagus sylvatica tortuosa, která na rozdíl od normální tortuosy má sklony k vytváření nikoliv oblého vrchu koruny ale koruny ploché... |
 |