Příspěvky uživatele - 136.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Fagus sylvatica Michal Red, 15.10.2009
Děkuji za odpověď a za snahu pomoct. Snažím se totiž buky sbírat a mám už jih něco přes 10, včetně různých, méně vzrostlých. O vzniku červenolistého buku na přelomu 19. a 20. století na Sychrově vím, je to vlastně start... celý příspěvek >
Acer palmatum Shaina X Acer palmatum Skeeters Broom, 14.10.2009
Poradí někdo s výběrem mezi těmito dvěma javory? Jde mi hlavně o stabilitu barvy listů po celou sezónu (červený odstín) a taky o vzrůst stromku (nemám moc místa). Oba jsou to údajně čarověníky původem z Bloodgoodu, ale ten drží barvu po celý rok... celý příspěvek >
Hledám pěkný strom, 12.10.2009 Obsahuje fotku
Buk od zámku z Holešova (střední Morava).
Hledám pěkný strom, 11.10.2009
Co tak nějaký víceméně domácí buk? Fagus sylvatica Dawyck, -gold, -purpurea, nebo převislé pendula (také v červené formě pendula purpurea),  purple fountain, rohanii, Black swan. Zkrátka buků je spousta a jsou to impozantní stromy pokud... celý příspěvek >
Poraďte rychle rostoucí jehličnan nebo stálezelený strom, 11.10.2009
Zkuste cupressocyparis leylendii (je v řadě barevných kultivarů), občas bohužel namrzá ale dobře regeneruje. Může mít ale výšku i přes 20m!!!
Fagus sylvatica Michal Red, 6.10.2009
Nezná někdo co je tohle za buk? Jaká je barva listů a jak bude velký apod.? Děkuji za informace.
Pinus nigra pinieform, 5.10.2009
 Pínie do mrazu  -  pinus pinea Golan.
Pinus nigra pinieform, 5.10.2009
Ano, s tím lze souhlasit. Borovice se opravdu dají tvarovat i když je to proces, který vyžaduje zkušenost a trpělivost.  V našich zeměpisných podmínkách se pro podobné účely používají spíše borovice pinus densiflora Umbraculifera nebo... celý příspěvek >
Borovice - problém, 30.9.2009
No jako, že počkáme a pak se uvidí, jestli na té fastigiatě nějaké jehlice zbudou. Nicméně nejdůležitější je jistě záchrana rostlin, takže klidně hořkou sůl, apod. 
Borovice - problém, 30.9.2009
Charakteristickým znakem sypavky jsou jakési pruhy na jehličí. Z fotografií je vidět zcela jasná hranice opadu jehličí (starší a letošní). Domnívám se, že se jedná o normální opad jehličí, ne onemocnění sypavkou.
Co způsobilo zahnutí větví jedle korejské, 19.9.2009
Z fotografií není úplně jasné, zda se na větvích nenachází nějaký zbytnělá deformace.  Zkuste porovnat s odkazem, kde se řeší podobná situace na smrku, nebo pošlete větší fotografie.
Pinus banksiana Stortenzis, 15.9.2009
Snad nejblíže je čarověník Pinus banksiana "Schneverdingen"...?
Acer palmatum Summergold, 15.9.2009
Má někdo zkušenosti s umístěním tohoto javoru na plné letní slunce? Ne webu jsem si sice našel,  že byl vyselektován v Itálii a má snést plné jižní slunce ale víme, jak to chodí - napasat se dá cokoliv... Díky
Pinus banksiana "Stortenzis", 11.9.2009
Získal jsem čarověník této borovice, ale na webu jsem takto označenou banksianu nenašel. Nepomůže někdo s "narovnáním" tohoto jména? Díky
Fagus sylvatica Londal Kribbe Buk, 4.9.2009
Označení tohoto buku není nic jiného, než dánské jméno varianty buku fagus sylvatica tortuosa, která na rozdíl od normální tortuosy má sklony k vytváření nikoliv oblého vrchu koruny ale koruny ploché...
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika